| Vintilescu_Alina_2000 a întrebat:

Bună dragilor! Am 18 ani iar acum 9 zile am facut-o cu iubitul meu si am avut ghinionul să se rupă prezervativul ...Am luat escapelle la 24 de ore de la accident și am avut usoare sangerari timp de 3 zile... dureri de abdomen si de cap, credeti ca ar mai putea fi vorba de o posibilă sarcina si daca da la cat timp as putea afla sigur dacă este sau nu o posibilă sarcina si la cat timp as putea face avort? Va rog mult sa ma ajutati!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pe baza celor descrise in prima ta intrebare se pare ca pastila contraceptiva Escapelle, a fost administrata cu cateva zile (probabil 2-3) mai devreme fata de momentul la care ar fi urmat sa se produca ovulatia. Daca s-a intamplat asa, atunci in mod sigur eliberarea ovulului a fost amanata si sufiecient de mult intarziata incat spermatozoizii din sperma ajunsa in vaginul tau sa nu supravietuiasca pana la ovulatie si astfel sa fie impiedicata fecundare ovulului si formarea sarcinii in proportie de peste 95-97%. Teoretic aproape de fiecare data pastila isi face efectul mai ales in cazul in care este administrata inainte de momentul OVULATIEI. Sanatate!

4 răspunsuri:
| Helpme99 a răspuns:

Daca erai in ziua fertila, posibil sa fi ramas insarcinata.
Avortul se face la 8 saptamani de sarcina parca. Oricum, asteapta.ti menstruatia intai si daca nu vine, fa.ti un test de sarcina. Toate cele bune

| Necunoscut112 a răspuns:

Nu, este imposibil să fi rămas gravidă din moment ce ai luat pastila de a doua zi.

| Vintilescu_Alina_2000 explică (pentru Helpme99):

Multumesc mult

| Vintilescu_Alina_2000 explică (pentru Necunoscut112):

Totusi nu sunt linistită... as vrea sa fac un control ginecologie asa as afla sigur dacă este sau nu ceva.dar nu stiu daca s ar vede