Hey sper sa te ajut in vreun fel (in ciuda celorlalte raspunsuri pe care le apreciezi probabil adevarate sau, in fine) stii? si eu am 16 ani si sunt pot sa zic intr-o situatie sa zicem asemanatoare, diferenta e ca sunt baiat ok deci totul sa petrecut cu 3 ani in urma cand ziceam ca mi-am cunoscut marea dragoste. Ei bine ai amintit mai jos ca ai 17 ani (bv multi inainte si ca el are 24. parerea mea personala e ca nu asta conteaza, dragostea nu are varsta. Sa revenim, aveam 13 ani si ea 16. Am fost 9 luni jumate impreuna; imi si amintesc fiecare clipa fiecare loc in care am fost, unde ne-am sarutat, parca ar fi fost ieri. Totul sa petrecut repede pana cand cineva s-a bagat peste rel noastra si mi-a luat-o ca sa zic asa chestia e ca incepusem sa ne certam in ultimul timp. am plans dupa ea am incerca sa o aduc inapoi.m-am certat cu ala. nimic. Aceste umbre mau urmarit toti acesti ani. La sfarsitul lunii fac trei ani de cand neam desp. Adevarul e ca am blocato am ignorato dar iubirea era prea mare. La un moment dat supararile trecuse si s-a despartit si de ala am inceput sa vb din nou. Acum ea are pe altul eu pe altcineva, si toti imi spuneau chiar si ea las-o frate ca fete nu mai sunt? las-o ca trece si asa asa asa... timpul vindeca tot> replica ce o auzeam mereu. Din punctul meu de vedere timpul nu rezolva nimic el dă doar o alta fata lucrurilor dar totul ramane la fel in amintirea mea. Nu pot sa zic ca am renuntat la ea, dar am pe altcineva si chiar daca nu o pot avea din nou trebuie sami controlez emotiile si sa ma concentrez asupra actualei. stii? ai putea sa fii calma. nu trebuie sa il ignori sau sa faci toate acele lucruri daca nu il poti scoate din minte, atunci nu fa asta. lasa-l acolo ..isi are locul in inima ta daca v-ati iubit...te doare stiu, te inteleg asa si eu, dar, fii calma si priveste'l ca pe un om obisnuit. Tu ai toata viata inainte, el are mai multe responsabilitati la 24 de ani. Vad ca esti foarte frumoasa, in poza, sincer nu stiu cum te-as putea ajuta pentru ca..au aici ti-am spus povestea mea dar si un mic sfat. ramane la alegerea ta sa il apreciezi folositor sau jalnic ..iti spun din nou esti foarte frumoasa si precizezi mai sus,, si nu ceva de genu gaseste-ti pe altcineva" si no sa iti zic sa faci asta pentru ca nu vrei, nu poti face ceva daca nu vrei. Multora le pasa aici de tine si iti raspund sincer dar unora nu, vor doar funda ta si atat. La mine au trecut 2 ani de atunci la tine abia jumatete de an. De uitat nu o sa il uiti deoarece la'i iubit mult. De unde stiu asta? din siplu fapt ca nu il poti scoate nici din inima nici din inima, pana si numarul de tel il stii etc. ( si eu inca ii tin minte numarul de tell ) nu o sa poti sa il uiti asa usor dar, da un alt sens vietii. lasa-l in inima pentru ca odata a facut parte din ea, si doar tu poti simti durerea despartirii ...nu eu, nici nimeni altcineva,, eu te pot intelege doar. Oricum sper ca am reusit sa schimb cat de cat situatie, nu stiu :* :* :*
Sincer, chiar m-ai ajutat si mi-ai ridicat putin moralul. Apreciez ca iti pasa... si ca ti-ai pierdut putin timp pentru a-mi scrie aceste lucruri. Iti multumesc din suflet pentru tot ajutorul! :*
Prietene, nu stiu cat ai iubit tu la 13 ani. Da, asa e, nu o sa uiti niciodata o persoana pe care ai iubit-o, dar la 13 ani nu vorbim de iubire.
da asa-i.dar asta e povestea eram doar un copil.dar m-a invatat ea
Stii? parca m-am apropiat de tine prin aceste fapte.dar nu pot spune ca am pierdut timpul..ma simt bine ca m-am putut face remarcat si ca te-am ajutat cat de putin :*. oricand ai nevoie de ajutor, spune suntem mereu aici
Nici nu inveti sa iubesti la 13 ani, insa ma bucur ca ai reusit sa iti dai seama ca a fost o copilarie.
Da.a fost o copilarie
Nu poate sa-ti treaca o dragoste in doar 6 luni, mai ales daca cauti obsesiv vindecarea. trebuie sa-ti gasesti alte preocupari, sa nu mai cauti alta iubire macar vreo 2 ani si vei vedea ca te vei vindeca si vei dori apoi sa cauti si pe altcineva. dar deocamdata este mult prea devreme. Nu mai fi atat de incrancenata, asta iti face si mai grea vindecarea. Daca tot sgandari rana, ea nu se va inchide. dar daca nu te vei mai incrancena asa si iti vei da voie sa suferi, vei vedea ca in 2 ani vei fi ca noua si inima ta va iubi din nou apoi
Am inteles, dar sa stii ca pentru o iubire adevarata, poate nu sunt doia ani, e un an si 8 luni sau si 10 luni, dar nu mi se pare o diferenta semnificativa. oricum, daca ai iubit cu adevarat, in medie iti trebuie minim 18 luni sa incepi sa te vindeci, iar vindecarea mai dureaza si ea ceva. spuneam ca intervalul poate fi usor mai mic de 2 ani, asa cum spui tu, dar este cu certitudine mult mult mai mare de 6 luni.
Nu te-ai indragostit inca pentru ca nu ai cunoscut persoana potrivita iar de fostul tau prieten atat pot sa zic....lasa-l sa plece si din mintea ta [degeaba ai sters numar de telefon, fb si alt chestii daca te gandesti mereu la el]
Este aproape imposibil să îţi treacă dorul de el aşa dintr-o dată. Aşteaptă băiatul potrivit ţie, încă nu ai cunoscut toţi băieţii din lumea asta!
Buna
daca el si-a refacut situatia amoroasa, tu de ce nu poti? incearca sa te autosugestionezi zicandu-ti ca nu te-a meritat si ca vei gasi un suflet drag care te va merita si iti va oferi locul cuvenit..incearca sa te axezi pe ceva si fa in asa fel ca mintea ta sa fie ocupata cu altceva..capu sus! viata e frumoasa/scurta/si nu merita sa suferi la nesfarsit pentru cineva care nu tea apreciat.
O zi frumoasa sa ai
Daca ai dat de foarte multi baieti buni dupa ce ai avut o relatie cu el inseamna ca ai o foarte grava problema, si cand spun asta ma refer la faptul ca pe parcursul relatiei cu el ai intalnit lucruri noi si poate te-a "vrajit" putin baiatu'.Mai cauta un baiat bun si poate o sa te faca sa il uiti definitiv, pana la urma ai doar 17 ani, nu o sa dispara baietii din tara asta si chiar daca ar disparea mai sunt si alte tari. Nu iti mai face probleme, mai destinde-te, iesi cu prietenii la plimbare sau poate petreceri, poti gasi baieti oricunde. Multa bafta!
Din pacate, sunt cazuri cand, chiar si atunci cand apelam la serviciile capului, tot inima castiga! Numai timpul mai poate rezolva aceasta problema.
Treci peste devine o obsesie, de curiozitate câți ani ai? nu e vorba de îndrîgostit, e vorba că nu ai întâlnit încă un băiat mai bun ca el, când vei da de altul îl vei uita.
17, eu cred că despre asta este vorba... şi sincer, am întâlnit o mulţime de băieţi mai buni. Dar degeaba dacă eu tot la EL mă gândesc!
Crezi tu că ai întâlnit? câți din cei pe care i-ai întâlnit ți-au oferit ceva special? câți te-au luat la un dans sau ți-au făcut o declarație de dragoste? numai sta axată pe el, e imposibil să îl mai ai inapoi.
Stiu. dar cum sa trec peste mai repede? Si baiatul acela despre care vorbesti intarzie sa mai apara.
Dacă tu ai o obsesie cu fostul, oricare băiat care apare e sub așteptările tale! Dă-i o șansă noului băiat! Nu te mai gândi la fostul. Dă-l în măsa. Dacă v-ați despărțit trebuia să fie un motiv ori vina ta ori a lui! A cui a fost?
A amândurora. Mai mult a lui dar nici eu nu am fost sfântă. Amândoi am greşit.
Care a fost motivul mai exact, spune-mi și mie cu ce a greșit el și cu ce ai greșit tu? și cum s-a terminat totutl.
Pai, totul a inceput sa se destrame cand el m-a inselat. Apoi eu, apoi ne-am impacat dar nu a mai fost la fel. Ne-am despartit, iar ne-am impacat. Eu mi-am facut alti prieteni si de cand si-a gasit si el pe altcineva parca am innebunit
Păi ce mai vrei acum, te-a înselat wtf, a făcut-o odată, o va face ș ia doua și a treia oară! Nu văd de ce trebuie să suferi atât. Nu te prețuiește!
Și nu te respectă.
Da dar ştiu că m-a iubit. Când m-a văzut cu alt băiat (după ce mă înşelase a început să plângă şi mi-a dovedit de N ori că mă iubeşte) însă, după ce a cunoscut-o pe aia cu care e acum m-a uitat de tot, aşa cred. Sau cel puţin aşa îmi dă de înţeles.
Ce treabă are una cu alta, el nu te-a iubit, dacă te iubea nu te însela, ce e atât de greu să înțelegi asta! A devenit o obsesie pentru tine acest băiat tu nu vezi că îți face rău! renunță la sentimentele astea.
Si tu crezi ca este asa de simplu?
Da atât de simplu! De ce nu vrei să crezi asta? Tu ai 17 ani ok, dar el câți ani are? Relația voastră cât a durat?
Poate o sa razi sau poate o sa ma "certi". Dar el are 24 ani. Pana la urma nu a contat diferenta de varsta dintre noi 2. In total a durat 8 luni, dar a fost primul si am tinut extrem de mult la el!
Problema ta e alta să înțeleg tu ai întreținut relații sexuale cu el? asta să înțeleg din primul nu?
Ai dreptate! si mie mi-a trecut prin gand asta si posibil..multe fete sufera din cauza asta e ca si cum ai dat ceva lui ce-ti apartinea si apoi a plecat
Exact...
Da aici majoritatea nu gândesc, că oricum fiecare partener cu care te vei culca va fi același lucru, tot prima dată va fi din punct de vedere psihic. Dar ele se rezumă doar la fizic și atât.
Draga mea, am impresia ca tu nici nu vrei sa-l uiti.Ca dovada ca ai scris aici.
Ca te-a inselat nu-i de ajuns? E clar ca nu te mai iubeste.
Iubirea trebuie sa vina din partea amandora.
e GREU de uitat, ma gandesc ca e prima iubire.Dar cu putin efort, se poate.
UITA-l
Gaseste si iubeste pe altcineva!
Cum as putea sa uit o persoana care candva a insemnat totul?! eu cred ca este imposibil. Pe altcineva? Nu e asa usor. Adica, am incercat dar efectiv am sentimentele "blocate". Si cred ca si eu sunt blocata in trecut.
Eu cred ca te inteleg perfect pentru ca asta patesc si eu! Eu sunt baiat din cate vezi dupa nume.Nu poti sa il uiti! Stii sa-ti zic una "Daca esti sigur de ceea ce simti nu te da batuta"! Nu conteaza ca are prietena daca il iubesti recastiga-ti prietenul inapoi pentru ca asta e ceea ce voi face si eu nu ma voi da batut! Mult succes daca vei lupta pentru relatia voastra.Te pup
Am ssi eu o intrebare daca acum s-ar intoarce la tine uitand de pr lui si asa...tu l-ai mai accepta? daca da normal ca raspunssul e ca tu nu vrei sa-l uiti si te inteleg, la mine e aproape un an de cand nu uit de un baiat am incercat sa-l uit dar mereu apare ceva care sa aiba legatura cu el prieteni dea lui rude sau chiar el ma cauta in fine.e greu logic sa uiti de asa zisa prima iubire si mai e faza ca cel mai bine e sa te gandesti la lucrurile rele pe care le-a facut nu la cele bune, cele bune puteau fii si false desi cele rele nu mi se par a fi false amn2 ati fost orgoliosi dar asta consider eu ca este o etapa din viata peste care trebuie sa treci e ca si cum te-a pregatit pentru ce urmeaza te face mai puternica.
vine si pentru noi partea buna cand ne asteptam cel mai putin, desii eu zm 15 ani poate multi vor crede ca eu nu stiu nimic despre asta, nu-mi pasa de paerile lor eu traiesc dupa propriile mele pareri si dupa cum am spus acum dupa aproape un an observ ca a fost o pierdere de timp daca nu vrei un prieten du-te cu fetele iesi in club distreazate..imediat vine vara gasesti tu ceva nu mai te gandi la asta eu uneori ma bucur cand imi spun ca sunt burlacita pana la capat si o zic in gluma! trebuie sa fii independenta, fericirea ta nu depinde de un baiat tu trebuie sa o creezi :*
Daca ai crezut ca blocandu-l pe toate site-urile,il vei putea uita mai usor cred ca te-ai inselat.
Nu poti pentru ca inca tu mai simti ceva pentru el, si oricat de mare ti-ar fi hotararea amintirile cu el inca mai persista si e si normal dupa o relatie in care ai pus suflet si tu si el.
Faptul ca a ajuns sa te insele asta nu insemna ca nu te-a mai iubit, insemna ca nu a stiut sa te aprecieze destul si credea ca in alta parte gaseste ceva mia bun si pentru ca nu a gasit, si-a dat seama ce are langa el.Tu te-ai gandit sa te razbuni inselandu-l si imi dau seama ca l-a durut foarte tare pentru ca pentru un baiat este mai dureros cand un altul isi baga *** in ce are el, poti fi sigura de asta.
Daca e cu alta sa nu crezi ca e 100% fericit, poate si el se gandeste la fel la tine, dar cred ca la voi e devina orgoliul.
Parerea mea este ca nu ar mai trebui sa te chinui sa-l uiti, pentru ca momentan nu cred ca vei putea.Nu am intentionat niciodata sa-i uit pe fostii, m-am obisnuit cu ideea si mi-am dat seama foarte repede ca exista si alti baieti, dar trebuie sa ne deschidem inima si ochii.
I-ati bine mersi si tu un iubit si cu cat iti iei unu mai repede cu cat uiti mai repede de ala.
Nu pot avea o relatie, pentru ca nu ma indragostesc. Nu e asa. Intai ai relatia si apoi treptat, te indragostesti, daca cel cu care esti stie sa te faca sa te indragostesti de el. Daca nu merge, vei avea alta relatie si alta si alta... pana vei gasi pe cine trebuie. Am suferit un an dupa cineva si simteam mult mai tare suferinta cand nu aveam prietena. Sfatul meu e sa iti faci un prieten, care sa ti-l scoata din cap.
Te gandesti la el pentru ca incerci sa iti amintesti momentele frumoase. Poate e putin mai greu, dar trebuie sa incerci sa iti concentrezi atentia asupra altor lucruri. Poti practica un sport sau ceva ce te tine concentrata, pentru ca incercand sa fi cu altu' clar nu e o idee. Apa trece, dar pietrele raman, deci nu o sa-l uiti vreodata, dar o sa il vezi doar ca pe o simplu persoana din trecutul tau.Multa bafta!
Primul... clar. Diferenta de varsta conteaza intr-un oarecare fel aici, pentru ca el te-a crezut o copila, in cazul in care te-ai si culcat cu el, era el sigur de ceea ce face, acum depinde si ce intentii a avut el cu tine.