| Snufkin a întrebat:

dupa actul sexual am luat anticonceptional iar acum 2 zile mi-a venit ciclul si cantitatea de sange este foarte redusa, poate fi din cauza anticonceptionalului?

Răspuns Câştigător
| Vix999 a răspuns:

A pai asa zi mama...ok. Este normal sa ai dereglari ale menstruatiei si sa nu vina cum venea de obicei. Atata timp cat a venit, esti ok.

7 răspunsuri:
| Vix999 a răspuns:

Din relatarea ta eu nu pricep nimic. Ai luat UN anticonceptional? Adica o pastila?
Le-ai inceput cand nu erai pe stop? Pentru ca alea se incep in prima zi a menstruatiei.
Intr-adevar cantitatea este afectata de anticonceptionale.
Spune si tu mai explicit exact cum ai procedat.

| mona a răspuns:

Cred ca te referi la pastila de a doua zi si este normal sa ai sangerarea asta care seamana cu ciclul

| Snufkin explică (pentru Vix999):

La o saptaman dupa ciclu am avut contactu si la 14 ore dupa aceasta am luat pastila de a doua zi.Acum 2 zile mi-a venit ciclul dar cantitatea de sange este foarte redusa si ma ingrijorez.

| Felys a răspuns (pentru Snufkin):

In acest caz nu ai nici un motiv de ingrijorare, nu ai ramas gravida, dar e bine sa te protejezi pe viitor pentru ca nu e bine sa abuzezi de aceste pastile puternice care pot deregla menstruatia

| Snufkin explică (pentru Felys):

Mersi mult big grin! Prima data cand iau pastile dar nu mai vreau sa iau si nici sa ma ingrijorez din cauza acestui lucru! happy

| Snufkin explică (pentru Vix999):

Mersi mult si scuze pentru exprimare xD

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Poate fi un efect advers din cauza pilulei de a 2-a zi ( aşa cum îţi explicam în răspunsul din octombrie ).

Depinde şi cât a durat menstruaţia.

Atenţie : există şi "ciclu peste sarcină", care poate apărea cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ) şi care durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).

Dacă menstra ta a prezentat aceste „caracteristici", atunci poate fi vorba de o sarcină.

Dacă menstruaţia ta a durat mai mult şi nu a avut acest aspect atunci NU mai ai de ce să fi îngrijorată – totul este ok.