Intrebarea ta ar fi trebuit sa inceapa prin urmatoarea formulare : ""Intruna dintre zilele aparatinatoare PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual, a existat o ...bla, bla bla"", fiindca daca ai fi corect informata, ai fi stiut ca formarea sarcinii devine posibila NUMAI/DOAR in acea perioada a ciclului menstrual.
Pentru o informare exacta, precisa si CORECTA in privinta structurii oricarui ciclu menstrual complet, trebuie cunoscute urmatoarele aspecte, explicatii.
-- PERIOADA (timpul/durata) numarului de zile care sunt cuprinse intre PRIMA ZI de pornire a sangerarii in cazul a 2 menstruatii consecutive (una dupa alta), reprezinta 1 CICLU MENSTRUAL complet.
Fiecare ciclu menstrual este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
-- CICLUL MENSTRUAL incepe cu zilele de sangerare adica cu MENSTRUATIA, o perioada care poate avea intre minim 2-3 pana la 7-8 zile,
-- este urmata de a 2-a perioada care poate avea un numar variabil de zile (depinde de lungimea ciclului menstrual), care reprezinta perioada de INFERTILITATE RELATIVA cea in care posibilitatea de formare a sarcinii este foarte mica, dar NU si imposibila,
-- urmeaza a 3-a PERIOADA cea FERTILA care are durata de 5-6-7 zile, fiind singura perioada in care formarea sarcinii este POSIBILA
-- urmata de a 4-a perioda (ultima) a ciclului menstrual care este PERIOADA INFERTILITATII ABSOLUTE care are intotdeauna durata, lungimea fixa de 14 zile.
SINGURA perioada a fiecarui ciclu menstrual in care se poate forma SARCINA este a 3-a, aduca cea de 5-6 zile a PERIOADEI FERTILE.
In primele 2 intervale de timp, adica in zilele de MENSTRUATIE si in zilele PERIOADEI INFERTILITATII RELATIVE, d.p.d.v. teoretic formarea sarcinii este IMPOSIBILA in proportie de peste 95-97%, iar in ULTIMELE 9-10 zile ale ciclului menstrual care reprezinta perioada de INFERTILITATE ABSOLUTA, formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA chiar si atunci cand SPERMA este ejaculata in vagin intentionat sau din greseala. In momentul producerii de catre glandele bulbouretrale a LICHIDULUI PREEJACULATOR, acesta NU are in continutul sau spermatozoizi.
In concluzie intrebarii tale NU i se poate oferi un raspuns cert sigur si corect, din cauza formularii incorecte dar si a lipsei de informatii strict necesare si obligatorii de a fi cunoscute privind si celelalte caracteristici ale ciclului tau menstrual. Multa sanatate!
Putin probabil. Dar data viitoare folositi o punga de plastic intre ) poate va da senzatia de singuranta si mai mare.
Nu esti proasta,cum te-a jignit colegul/a de mai sus, e foarte bine ca intrebi, parerea mea e ca nu poti ramane insarcinata daca el a terminat pe burta lui, poate daca se intampla pe burta ta mai erau sanse, adica am putea lua in calcul si varianta ca spermatozoizii sa treaca prin piele.Cred,nu stiu sigur. Oricum nu strica sa luati un test de sarcina.Pentru el, adica.
1.) Ciclul menstrual INCEPE odata cu prima zi a MENSTRUATIEI deci NU din momentul in care se termina sangerarea menstruala.
2.) Sarcina se poate forma NUMAI/DOAR in cazul in care ajunge SPERMA in vagin in zilele care apartin de PERIOADA FERTILA
3.) Perioada fertila este situata in majoritatea cazurilor aproximativ in partea de mijloc a ciclului menstrual
Fiindca sangerarea menstruala are de obicei o durata medie de cca. 4-5 zile la care daca se adauga cele 10 zile după menstruatie, rezulta ca joaca sexuala a avut loc in cea de a 14-15-a zi a ciclului numarat fata de prima zi de menstruatie (a ciclului menstrual) care in cazul ciclului mediu cu lungimea de 28-30 de zile (durata medie/normala) poate sa reprezinte exact cea mai fertila zi sau cea a ovulatiei cand posibilitatea formarii sarcinii este... MAXIMA.
Totul depinde numai si numai de NOROCUL vostru.