De ce nu mergi la ginecolog?!
Ai încredere să iei pastile așa după ce spun unii?
Depinde, la ce scurgeri te referi, sa stii ca majoritatea sunt normale chiar dacă au un pic de miros, încearcă sa te speli mai des acolo jos, o dată sau de 2 ori pe zi, si sa folosești tampon zilnic din ăla mic, se pune pe chilot si sunt unele care și miros frumos, la fel, le schimbi de 2 ori pe zi măcar si nu ar trebui sa mai ai probleme cu mirosul
Pastile pentru indiscreție nu cred că găsești la Catena.
De confort neplăcut nu am auzit până acum.
Buna.Exista tratament pe care ti-l da medicul dupa un consult, fiindca ce descrii aici nu este deloc de amanat, poate fi o infectie sau ceva cat se poate de serios.Nu iti va da nimeni nimic de la farmacie, asa aiurea, prin urmare mergi la un control serios.
Sugestia de a se spala mai des nu este deloc ok, indeosebi fiindca produsele targetate ca atare au parfum si tot felul de ingrediente ce actioneaza ca perturbatori endocrini (exista aplicatii care arata ce ingrediente sunt ok si ce nu). Vaginul nu are nevoie de produse parfumate, care perturbeaza flora/echilibrul si fac mirosul natural sa para deranjant.El se curata singur, nu are nevoie de parfum.Despre tampoane, care se introduc inauntru (nu se ataseaza pe lenjerie) la fel, sunt o idee neinspirata care maidegraba favorizeaza infectiile, fiind doar plastic care acumuleaza bacterii. Absorbantele tip protej slip par o idee ceva mai ok, fiind aplicate in exterior, pe lenjerie, dar nici alea nu sunt recomandate. Exista destule articole care se pronunta in defavoarea tuturor acestor practici mentionate mai sus.Si am dat recent peste un canal Youtube educativ unde doamna medic sustine la fel:
https://youtube.com/shorts/fpwVVen3m_o?si=pLQpzmDkajDRY7ic
https://youtube.com/shorts/QsvWioOpyqw?si=fKGKWUJj_71HLQIr
https://youtube.com/shorts/DTWeeu_gmS0?si=IvT9iMZmPk8_XPkL
Pai da, eu de protej-slipuri am spus, la ele m-am referit, stiu diferența dintre absorbante si tampoane, dar am zis tampon zilnic ca sa înțeleagă mai bine. Sunt inofensive, nu au ce rău sa provoace, rar sunt fete care fac alergie la parfumul lor, eu port de ani de zile si nu am pățit niciodată nimic.
De spălat nu m-am referit intern, stiu ca vaginul se curata singur, dar vulva trebuie spălată, o dată sau de 2 ori pe zi nu mi se pare des mai ales acum ca a venit căldura nu trebuie neapărat sa folosească sapun măcar cu apă simplă sau gel special pentru zona intima, fără parfum.
Ma bucur sa aud ca tu nu ai avut probleme, insa imi pare rau, e extrem de iresponsabil sa afirmam ca sunt inofensive pentru toata lumea.Mama mea este un contraexemplu clar in acest sens.Te sfatuiesc sa asculti ce spune medicul din videourile alea scurte.Preventia e sfanta.Si da, cu apa ar fi ideal, eventul un sapun bland o singura data pe zi, insa e foarte greu sa gasesti ceva fara parfum sau alte ingrediente daunatoare.Eu recunosc ca inca n-am gasit.Ai dori sa imi recomanzi vreun produs, te rog?
Https://www.drmax.ro/......-pell-amar asta e foarte bun si are numai ingrediente naturale care nu fac rău, am folosit un timp in trecut si pe cel de la avon din catalog, sunt o mulțime de geluri si lotiuni pentru curățarea zonei intime
https://altex.ro/......S83733557/ aceste protej-slipuri sunt fără parfum, nu au ce rău sa facă dacă sunt schimbate la intervalul corect de timp, discreet sunt mai bune, nu recomand always, am pățit si eu câteodată sa imi apară câte o mică iritație de la ele, dar de la absorbante nu protej-slipuri.
Nu este greu sa găsești ceva fără parfum, numai ca nu la supermarket, găsim la farmacii mai mult, trebuie doar sa cerem, sau comanda online
Pai daca stai sa te uiti la lista de ingrediente observi ca toate au Parfum/Perfume/Fragrance, inclusiv ce ai trimis.Nu trebuie sa ne luam dupa ce scrie pe ambalaj, fiindca acesta e doar o tactica de marketing perfid.Si nimic din ce are aceste ingrediente nu lasa zona sa respire:
Cellulose, Polyester, Polyethylene, Polypropylene, Absorbent Gel.
Polypropylene (similar to fabric), Elastics.
Adhesive (similar to craft glues)
Polypropylene, Polyethylene (similar to fabric)
Polypropylene (similar to fabric), adhesive (similar to craft glues)
Perfume-like mixtures
Multumesc oricum!