Probabil ca este vorba de mucusul cervical care este produs de glandele existente in colul uterin care se activeaza in zilele aferente perioadei fertile a ciclului menstrual care s-a suprapus peste secretie vaginala normala. In cazuri foarte rare in momentul in care se produce ovulatia, poate sa apare o sangerare minora cauzata de ruperea suprafetei foliculului ovarian in momentul expulzarii ovulului. Deci s-ar putea ca in acest moment sa fii exact in perioada de ovulatie a actualului ciclu menstrual si din acest motiv sa ai starile normale acestui stadiu al ciclului menstrual. Sanatate!
Dar daca am avut menstruația luna asta pe 17 si ciclul menstrual e de 25 de zile. Când ar trebui sa imi vina următorul si când nu cred ca sunt in perioada fertila.
Numai in situatia in care ciclul tau menstrual are mereu lungimea de 25 de zile, poate fi considerat un ciclu REGULAT. Intr-o astfel de situatie ovulatia se produce in a 11-a zi a ciclului (25 - 14 = 11), deci in mod concret in actualul ciclu menstrual, ovulul va fi expulzat din folicului ovarian in data de 28 februarie. Reiese ca perioada fertila a inceput in data de 24 februarie si se va termina in 1(2) martie urmand ca menstruatia sa inceapa in data de 15 martie, bineinteles daca nu se formeaza o sarcina in urmatoarele 2-3 zile si daca ciclul este intr-adevar REGULAT si cu o perioada constanta de 25 de zile. In orice alta situatie sau daca se schimba conditiile, intregul calcul prezentat devine fals/eronat/gresit. Multa sanatate!
Pai mie in luna Ianuarie mi-a întârziat 3 zile. După in luna Februarie mi-a venit exact la data calculata. Fix peste 25 de zile. In Ianuarie am avut menstruație pe 23 si in Februarie pe 17. De fiecare data imi vine cu 6 zile mai devreme. Mucusul e ca un fel de apa. Contactul a fost cu 7 zile înainte de ovulatie. Si fără ejaculare in vagin. Nu stiu ce sa mai zic. Probabil ar trebui sa mai fac un test sa ma conving.
Remusopen întreabă: