| ElenaRdgx a întrebat:

Intrebarea de astazi esle legata de oragsm, desi am activitate sexuala de 3 ani nu sunt convinsa ca am simt vreodata un orgasm, si nu e vorba de abilitatea partenerului fiindca recent am inceput o relatie cu altcineva si nici de aceasta data nu mi se pare ca ajung la orgasm desi actul in sine decurge foarte bine si ma multumeste total (asta dat fiind, in lipsa orgasumui). Ma gandesc ca poate am avut parte de orgasm si nu am stiu sa-l identific, asadar, cum se simte un orgasm vaginal sau clitoridian? Ma frustreaza sa stiu ca desi am experimentat destul de mult, sunt relaxata si nu am inhibitii totusi nu pot sa atig un punct maxim al placerii

Răspuns Câştigător
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Fata draga, asa cum am raspuns si ieri, legat de orgasm, si ejacularea este doar a unui procent destul de redus dintre voi, si acelea, mai dotate senzorial si genetic fiind de la mother nature, pe de o parte, cat si, a experientei lor, si sansei se a fi avut parteneri capabili, de calitate si altruisti in mod excelentissim, de a fi atat de orgoliosi, incat sa faca sa dureze actul suficient de mult incat ejacularea sa aiba sanse sa se produca!
Dar, atentie! Nici un semn vizibil exterior, aprioric, nu poate indica daca femeia e sau nu si ejaculanta in faza de orgasm suprem! Plus ca, unele reusesc mai greu, altele mai usor, in functie de mai multi factori, ca obisnuinta si afectiunea fata de partener, increderea in abilitatile lui, gradul ei de relaxare, lipsa inhibitiilor - majoritatea celor ignorante si incepatoare se crispeaza si sperie, pentru ca simt nevoia de a urina, datorita stimularii zonei punctului G - a dorintei de a experimenta noul si superiorul pozitiv eliberator de tensiune, etc, etc.
Relaxarea totala, iarasi, depinde ca specificitate de la femeie la femeie!
Dupa orgasm si ejaculare, e o adevarata placere sa te relaxezi in bratele celui ce ti le-a oferit!
Din ce am trait eu, am intalnit doar 3 tipe care au si ejaculat! Cu mine!
Si doar una, extrem de intens, incat "si-a rupt filmul" aproape un minut! Era sa chem salvarea!
Asta este denumita de francezi "la petit mort".
Dar asta, repet, datorita atat dotarii lor naturale, apriorice, cat si faptului ca au tinut foarte mult la mine, le-a placut foarte mult, si s-au relaxat total!
Asa cum nu toate femeile isi pot localiza, simti si activa erotic si orgasmic MaGicul punct G, tot asa nici ejacularea nu e "obligatorie"!
Ce e drept, orgasmele oferite de stimularea intensa a punctului zonal G sunt pe primul loc ca intensitate, iar apoi, cele clitoridiene, mai ales la stimularea orala si linguala!
Una din legile orgasmului este si aceea ca orgasmele nu sunt egale intre ele! Alta, nici asemanatoare! Alta, nici la fel de intense, la fel de profunde sau de durata identica!
Da, exista si orgasme uscate si foarte ude, evident! Unele pot avea orgasm doar gandindu-se la Fat Frumos si strangand coapsele si iamginandu-si-l in ele, altele, se si uda masiv.
Daca ai avut tensiumea crescuta, respiratia accelerata rau, ai transpirat pe frunte si piept, daca ai avut contractii anale succesive, la aproximativ 0, 8 secunde, daca te-ai rosit intens la fata, daca ai simtit o bucurie intensa si profunda, daca te-ai simti mai usoara si eliberata de o grea povara, daca ai mai vrut, daca iti venea sa te urci pe pereti de placere, daca iti venea sa urli, si daca te-ai simtit happy, valorizata superior, extrem pozitiv, si daca iti venea sa iti strigi bucuria si satisfactia in gura mare, tuturor, etc, etc, atunci DA!, ai avut deja orgasm!
Daca ai simtit mai putin, si doar cateva, dar de jena ai muscat perna, in loc pe el de fund, de bucurie, da, poti sa fi avut si atunci, un orgasm "mut".
Success!

12 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Ok, atunci explica-mi cum cuantifici tu, distinctiv, acel "punct maxim al placerii"?! De unde stii ca nu l-ai atins?!
Restul celor simtite de tine sunt strict subiective si specifice tie, si pot avea numitori comuni cu ale altor fete/femei.

| corbulalbrosu a răspuns:

Femeiele pot ajunge la punctul culminant al placerii sexuale, adica la orgasm, prin stimularea celor doua zone ale corpului numite zone erogene primare, care sunt clitorisul si vaginul. Aceste 2 regiuni provoaca o placere diferita, o femeie putand avea orgasm dupa atingerea unui prag suficient de excitatie prin stimularea uneia sau a alteia, uneori fiind necesara excitarea ambelor zone in cursul aceluiasi contact sexual sau nu. Clitorisul este un mic organ erectil, bogat in terminatii nervoase, (se pare ca exista peste 8.000 de astfel de terminatii), a carui parte vizibila situate deasupra partii anterioare a labiilor mici. Dar intrucat acesta este un organ foarte sensibil, partenerul trebuie sa aiba o grija deosebita, sa-l dezmierde cu multa delicatete de preferat cu limba sau buzele. Prin excitare continua vaginul se lubrifiaza, labiile mari se umfla/tumefiaza, clitorisul se ridica/intareste, pulsul se accelereaza in timpul actului sexual propriu-zis toate aceste fenomene se intensifica cu incepere din momentul penetrarii si se termina chiar inainte de orgasm. Atunci cand excitatia atinge punctual sau culminant, muschii vaginului si ai regiunii perineului se contracta si se produce inevitabilul; apare orgasmul. Mameloanele se ridica iar sfarcurile se intaresc, corpul se poate acoperi de transpiratie, ritmul cardiac si respiratia deja rapide, se accelereaza si mai mult atingand o frecventa maxima. Gemetele se intensifica putand deveni foarte intense. De asemenea, se pot contracta toti muschii corpului, generand un intens sentiment de bine. Totul culmineaza in momentul in care aceste miscari musculare involuntare se produc ritmic la intervale de aproximativ o secunda si nimic, nicio forta nu poate sa le opreasca. Numarul lor poate varia de la 5 la 15, iar intensitatea lor poate fi extrem de diferita de la o simpla "gadilitura-furnicatura" la un veritabil "cutremur" de placere, greu de suportat. In multe cazuri daca actiunea de excitare continua, pot sa apara mai multe orgasme imediat urmatoare. In final apare relaxarea, o moleseala generalizata, organele genitale isi recapata dimensiunea si culoarea obisnuite, ritmul pulsului si cel al respiratiei se domolesc. Totul reintra in normal. Poti sa-ti produci cel mai usor orgasmul clitoridian prin stimularea neintrerupta a clitorisului, timp de mai multe minute care se poate face manual, efectuata de partener sau de catre tine insati (masturbare), sau bucala (cunnilingus) efectuat de un partener barbat sau femeie. Spor la lucru!

| ElenaRdgx explică (pentru PsihoSex):

Intuiesc ca nu l-as fi atins fiindca nu am simtit sa eliberez lichid ejaculator, si cred ca ar trebui totusi ca orgasmul sa se identifice in ceva palpabil, nu doar in ideea de placere. Sau poate ca nu e asa, poate orgasmul are si o forma "uscata", intrebarea mea e pusa tocmai in sensul acestei nelamuriri. Daca as fi intrebata daca am avut parte de orgasm vreo data, nu as sti sa raspund in urma idei ca nu stiu daca sa asociez orgasmul cu relaxarea toatala sau efectiv cu lichidul respectiv

| ElenaRdgx explică (pentru corbulalbrosu):

Un raspuns copy-paste nu ajuta, asteptam opiniile femeilor care au experimentat indeajuns de mult sa se poata pronunta laughing

| PeFuga a răspuns:

Orgasmul nu este ceva palpabil, dar cand se intampla nu ai cum sa nu îl identifici. Lipsa lui nu are legatura neapărat cu experienta ta sau a partenerului sau cu lipsa inhibitiilor. Uneori anumite traume din copilărie te pot face frigida (abuz sexual, fizic, psihic, molestare, chiar daca nu iti amintesti). Daca acesta este cazul, un psihoterapeut te poate ajuta.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru ElenaRdgx):

Copy-paste? rolling on the floor dupa cine? sau al carui material? dupa un raspuns mai vechi de al meu? rolling on the floor

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru ElenaRdgx):

"Palpabilul" la care faci referinta se poate traduce si prin aceea ca, unele tipe, cand au un orgasm mai intens, au spasme si un usor tremur al corpului si membrelor, care trece destul de repede.
Repet, atat orgasmele in sine, cat si modul in care il simte si traieste si se manifesta exteriuor fiecare femeie, difera foarte mult, in functie de mai multe variabile incontrolabile, incepand cu tandretea si know how-ul partenerului si pana la lipsa ta de inhibitii in a te exterioriza, etc.

| ElenaRdgx explică (pentru PsihoSex):

Imi place cum te exprimi, iti multumesc pentru raspuns!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru ElenaRdgx):

Multumesc frumos, sunt printre putinii si vechii seniori, de demult, care mai ajuta pe aici.
Modul de exprimare este, dincolo de orice, un fel de a te autodefini si valoriza personal si social.
Si in facultate am fost imposibil de depasit la cultura generala, si de specialitate. Pasiunea si constiinta prosociala si proactiva sunt strict necesare, mai ales in asa vremuri dificile, mai ales pentru astia mici, ahtiati dupa sex!
Atentie, ciocolata poate ajuta, alaturi de un pahar de vin rosu sau sampanie, la relaxare si dezinhibare.
Dar, Sexul nu e ciocolata! Doar ciocolata produce rapid placere, odata ajunsa pe limba. Sexul este cu adevarat, mult, mult mai complex!
A bon entendeur, salut!

| Violleta2022 a răspuns:

Sexologii spun: nu exista femeie frigida, doar barbat nepriceput!
Deci, ori ai avut pana acum barbati cu oraganul mic, ori prea subtire, ori nepriceputi sa te satisfaca.
Oragsmul clitoridian il poti obtine prin autobasturbare sau manipularea clitorisului cu mana sau cu limba partnerului happy.
Nici o partida de sex nu ar trebui sa inceapa fara stimularea cliorisului, pentru ca te pregateste taman bine pentru penetrare.
Orgasmul vaginal se obtine numai prin penetrarea vaginala de catre un barbat priceput si cu un organ mai maricel, ca sa ajunga unde trebuie.
Orgasmul vaginal este greu de obtinut si doar cativa barbati in viata asta ar putea sa ti-l ofere, asa ca, mai cauta!

| OMFGConrad a răspuns (pentru PsihoSex):

Ce facultate ai făcut?

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru OMFGConrad):

Credeam ca e clar ca Psihologie. Iar restul lecturilor si seminarii, conferinte, contra cash, ca nu te invata nimeni nimic pe gratis, doar lectura si dragostea de cunoastere si solidaritate sunt gratuite. Daca macar cartile ar fi gratuite, ar fi minunat!
Ati observat?! Tanti contabila cu palariuta, desi am mai atentionat-o sa nu persiste in rele, ii da inainte numai cu mega masuri, si alea alea, colac peste pupaza se si repeta, sau sau se plagiaza, crede ca altii nu au memorie. cine stie ce chinuri si neimpliniri o chinuie si se harniceste aici, Nu conteneste sa ma uimeasca "perlele" ei. Daca nimeni nu ii mai spune, ea, saraca, se crede un monument de stiinta. adulata de tineri care nu au cum sa o inteleaga.

Întrebări similare