A fi într-o relaţie nu înseamnă a renunţa la tot pentru celălalt şi a face totul împreună.
Când unul dintre parteneri începe să o ia pe această cale, relaţia devine -insesizabil uneori- nocivă. De ce? Simplu! Îl obligă mai mult sau mai puţin direct pe celălalt să renunţe la partea sa privată şi unică (lucrurile care ne fac plăcere şi pe care le-am făcut şi înainte de începerea relaţiei). Chiar dacă la început partenerul se conformează acestei idei, pe parcurs vor apărea fel şi fel de dispute pe această temă şi nu numai. Frustrările îşi vor face apariţia necontenit.
O relaţie în care cei doi renunţă la ceea ce le place/sunt nu e relaţie. Se distrug reciproc, se lăfăiesc în stagnare pe toate planurile şi chiar involuează din această cauză.
Şi încă ceva: acela care depinde cel mai mult de acea relaţie are PRETENŢIA ca şi partenerul său să fie la fel. Sună cunoscută replica "Păi eu nu am ieşit atunci fără tine! Tu de ce vrei să te întâlneşti singură cu prietenele tale? Ai ceva de ascuns?!" Şi bonus: "Tu nu mă mai iubeşti!" -şantaj emoţional.
Dacă nu poţi fi fericit singur, cum ai vrea să fii fericit într-o relaţie? Aducând acolo toate problemele tale interioare şi proiectându-le pe celălalt?!
Asa e și la mine exact aceeași situație. Și eu am prieteni cu care vorbesc pentru a mai îmi umple timpul atunci când sunt singura. Nu este un lucru greșit și renunțând nu ai ce sa schimbi pentru ca "de vina" este programul iubitului tău.
Ideea este ca tu spui ca atenție mai deloc deși el spune cât poate. Știi cum e și zic exact ce i am zis și eu la a meu:ca nu este "în relație cu munca dacă asta ii ocupa asa mult timp și ca, dacă nu găsește o soluție rămâne singur.
Nu, nu este ok dacă acei prieteni sunt de sex masculin. Ai putea sa iti găsești prietene de acelasi gen ca si tine in schimb. Dacă situatia ar fi fost invers ti-ar fi convenit?
Incearca sa l ajuti. Poate faceti amandoi munca sau ceva sa petreceri timpul si sa rez problemele. Asta in cazul in care este iubire sau cum se cheama acel lucru fictiv
Atentia strainiilor poate deveni inselat mai tarziu. Scuza ieftina din partea lui ca nu are timp de tine iti ascunde treaba groasa
N-are nicio legatura, numa n-o sa mai ai cu cine sa vorbesti. Da ce-i cu lucratu asta asa intensiv? e o perioada sau e ceva permanent? Ca daca e ceva permanent si te deranjeaza atat nu stiu de ce mai stai in relatia asta ca numa te frustezi si iti pierzi timpul.