Fata draga, daca nu ai intretinut relatii sexuale cu vreun baiat si la sfarsit acesta sa isi dea drumul in tine nu ai cum sa fi gravida! O fi vreo delegrare, totul este posibil, cel mai bine consulta un medic ginecolog, noi nu suntem ginecologi, fiecare fata are un altfel de organism!
Din cate stiu eu din ce am mai auzit, vazut.aceste scurgeri nu ar fi tocmai un motiv de ingrjorare. apar inainte sau dupa menstruatie din diverse motive
Poate fi o sangerare de implantare a unei sarcini (daca ai avut contact sexual). Daca este asa, testul ed sarcina se pozitiveaza de-abia dupa 7-8 zile de la debutul sangerarii, iar simptomele apar am la 3 saptamani dupa inceperea sangerarii.
Mai poate fi o dereglare hormonala care sa determine o eliberare fractionata de endoemtru. In cazul asta, testele facute dupa 8, respectiv 10 zile vor fi negative, eliminarea asta maronie va fi urmata de o menstruatie, iar tu vei merge la ginecolog imediat dupa terminarea menstruatiei.
Bună!
NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost dereglări/scurgeri anormale ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.
Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt relativ normale astfel de dereglări şi nu cred că ai de ce să te îngrijorezi!
Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de scurgeri.
În cazul scurgerilor maronii sunt posibile mai multe afecţiuni/situaţii :
* posibil să fi foarte aproape de perioada menstruală - la unele fete/femei apare o sângerare redusă/maronie 1-2 zile ( la începutul menstruaţiei ) şi/sau 1-2 zile la sfârşitul menstrei;
* o dereglare hormonală
* o rană pe peretele vaginal
* o anexită ( răceală la ovare )
* simptome posibile în perioada ovulaţiei ( apar la unele fete/femei, uneori )
* diverse infecţii vaginale/vaginite, sau unele afecţiuni patologice ( ale organelor reproductive ) - vezi linkul http://www.contraboli.ro/......e-anormale
* sângerare de nidaţie ( la implantarea ovulului fecundat, în peretele uterului ), în caz de sarcină - vezi linkul http://www.copilul.ro/......a8154.html
Cel mai indicat este un control URGENT la medicul ginecolog şi o ecografie!
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai indicat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.