Nu toate femeile vor copii dar majoritatea simt ca asa sunt mai împlinite. Dacă ți e frica de naștere exista cezariana. Un copil implica multă responsabilitate, e un suflet care depinde de tine, trebuie sa l crești dar mai ales sa îl educi.
Spui asa pentru ca inca esti o copila. Mai vorbim peste 10 15 ani. Sa vezi ca atunci nu o sa mai gandesti asa.
PS. daca iti este frica de nastere, poti oricand sa infiezi un copil. Sunt atatia care cauta o familie care sa le ofere un acoperis deasupra capului. Pe langa multe alte chestii.
Fiecare om este diferit, femeille vor copii ca asa cred ele ca leaga un barbat prin copil sau ca se consolideaza o caznicie in care sunt probleme, dar realitatea a demonstrat contrariul, un copil nu leaga o caznicie care este deja pe butuci. Si decat sa faci copil tu ca femeie sa il cresti singură ca pe ăla cu care ai facut copilul il doare fix undeva mai bine nu faci copil, dar vedem azi sunt multe femei singure care i si cresc copilul fara ajutorul sotilor sau partenerilor care le-a lasat gravide, s-a schimbat mult mentalitatea omului si din păcate s-a schimbat in rău.
Ce sa infiezi un copil handicapat? Mai bine nu, ca cei de la care il adopti nu i ti spun adevărul si te "trezesti" in 5 -10 ani ca copilul era cu malformatii congenitale grave si i ti bati cuie in talpi tu ca mamă degeaba, te chinuiersti o viata sa cresti copilul alteia? Trebuie sa fie nebună o familie sa se inhame la asa ceva.
Mda, asta e scuza la prosti mereu. "o vai, e criminal. E prost. E gay" etc etc. Daca vine de la tine, din sperma ta, clar iese handicapat. Asta e sigur. La ce intrebari perverse si nesimtite ai de atatia ani in coa. Bine macar ca ai bunul simt si ti le stergi destul de repede, sa nu vada lumea ce pervers religios esti. Un mic paradox pervers. Bleah
Ai doar 16 ani pana la urma...e normal sa privesti lucrurile in acest fel. Tu insuti esti inca un copil care are tot dreptul sa se bucure din plin de anii adolescentei fara sa ia in calcul aspecte serioase ale vietii cum sunt copii si responsabilitatea uriasa fata de ei. E posibil ca pe la 30 de ani sa nu mai privesti lucrurile cu aceeasi reticenta si chiar sa ti surada ideea sa ai si tu un copil. Nu neg ca unele femei chiar nu si doresc urmasi si considera ca e mai bine sa nu si asume o asemenea responsabilitate. E alegerea fiecareia pana la urma. Crede ma ca pe femeia care vrea cu ardoare sa devina mama durerile nasterii n o impiedica sa si vada visul cu ochii. Si nici purtatul copilului in pantece 9 luni. Si nici greutatile si obstacolele ce implica cresterea si educatia lui. Iubirea pentru odrasla le determina sa si depaseasca limitele si orice hop intalnit in cale.
Iti schimbi tu mentalitatea, am mai intâlnit fete de 15-16 ani ce spuneau ca nu vor copii sau vor sã se marite la batrânete, tu iti imaginezi nu cã la vârsta aceea nu o sã se uite atât de multi barbati la tine nu? Acum arãti foarte bine, nu spun cã nu te poti intretine si sa fi frumoasa ar fi tot respectul, dar daca nu faci un copil o sã mori cu pisicile
Pai mie imi trebuie una ca tine fara copii doar sa dam la bucí si sa ne simtim bine impreuna. Legat de copii e inutil sa stii ei cresc le da in cap la parinti si apoi uita de ei. Nici eu nu as dori copii in viata mea doar una cu care sa imi traiesc viata facand diverse activitati
Si iar generalizam ca prostii... Cunosc destule femei care nici nu vor sa auda de copil.
Da, mereu întreabă fetele ce par mai fragede așa, câți ani ai, de unde ești? )
Dar când e vorba de Dumnezeu și de Biblie de CristidinBucurești să nu te iei, pentru că atunci, el îți tufe una peste ochi cu cuvântul lui Dumnezeu și apoi ignore, fiindcă-l doare adevărul.
Vorba cuiva, ferește-mă doamne de cei care fac crucea lungă .
Un extremist religios, cu depresie de 40 de ani și o pasiune pentru prospături.
Nu inteleg de ce lumea asta nu intelege faptul ca poti decide si de la varsta ta sa nu ai copii in viitor. Mie imi plac mult copii, dar sa nu fie ai mei. Si cred ca asa e si la tine. Nu e doar vorba de asta. Femeile vor copii si din cauza presiuni societatii, daca spui ca nu vrei copii vor zice " Lasa, ce stii tu, cand vei fii batrana si nu vei avea vei regreta " dar sincer nu simt nevoia. Imi place viata, sa ma distrez, sa calatoresc peste tot, sa imi fac o cariera. Nu sa stau sa schimb scutece, sa stau treaza toata noaptea in caz ca mi se scoala copilul. Si pe langa asta ai maxim douo ore de somn pe zi, apoi trebuie sa ai grija si de sot, sa ii speli, sa ii calci, sa ii faci de mancare cand vine acasa. Si daca i si tu servici, totul devine un chin. Nu ai timp de nimic. Sunt destul de multe motive pentru care femeile fac copii. Si in general prima cauza e faptul ca unele uita de prezervativ si raman gravide. Apoi altele fac copii doar ca la batranete copii aia sa ii ingrijasca si sa traiasca pe spinarea lor, dupa asta din motive financiare. Sau din mii de motive. Un copil poate fii facut doar ca mama sa profite de pe urma lui. Si unele femei sunt jalnice. Fac cate 5-6 copii dar nu au ce le da de mancare. si ce e asa placut sa fii gravida? Sa te duci la ginecollg din luna in luna si sa se uite toti la vulva ta? Dupa aia sa ai dureri si sa ti se schimbe corpul total? Pentru ce? Un copil care poate nu va da doi bani pe tine si nici nu il poti obliga sa o faca (pentru ca nu el a vrut sa se nasca ).
Oricum. Suntem 7 miliarde jumatate de oameni. daca mai ne inmultim mult nu vom mai avea unde sa traim.
Pai poate pana la 30 iti schimbi mentalitatea, in plus sunt cazuri cand tipe ajung gravide din greseala, ele chiar nu voiau copii, dar instinctul matern schimba tot, si nu e ceva magic aici, ci ceva banal, un instinct legat de altul, de cel al supravietuiri speciei.
Pai tocmai ca gay si lesby vor mai aparea fiindca nu tine de gene prea mult. Ca daca era asa dispareau de mult timp. Dar dimpotriva, apar ca ciupercile dupa ploaie acum.
In general oamenii foarte activi si ocupati nu prea sunt fascinati de viata de familie, de copii. Dar pana si ei fac pentru ca asa vor parintii si socrii, dar si restul prietenelor de pe Facebook care toata ziua posteaza despre ce le-a mancat plodul in ziua cutare. Sa le vezi apoi si la mall in amiaza mare cum ii cara ca in marsupiu peste tot.
De fapt asta e principalul motiv pentru ca oamenii fac nunti sau copii. Nu ca au instincte de reproducere (s-au depasit de mult timp, iar multora oricum le lipseste pana si cel de supravietuire), ci pentru ca tot timpul conteaza capra vecinului. Asa functioneaza societatea noastra. Multi vor nega in zadar.
O sa-ti mai treaca frica pe la 25 de ani incolo.
Dar nu te grabeste si obliga nimeni (in afara de ceasul biologic).
La 16 ani normal ca toate ziceti acelasi lucru. "Nu sunt eu in stare."
Da, corect, nu sunteti. Veti fi la vremea potrivita. Ca nu sunteti toate tiganci de trebuie sa va ganditi de pe acum.
Nu trebuie sa faci copil daca nu vrei! adevarul e ca nici eu nu vreau asa ceva! mai degraba o harjoneala de asta! hanky panky cum ii mai zice spune la americani pentru ca nu ma vad in aceasta postura!
Mario1996 întreabă: