| Anonimă88888 a întrebat:


Pe 30 Mai mi-a venit ciclu. Iar pe 7 am avut relații intime cu iubitul meu neprotejate, a lăsat în mine, dupa două săptămâni mi-am facut testul de sarcina si a iesit negativ pe 24 iunie mi-a venit ciclu si am avut niste dureri groaznice, intrebarea mea este is sanse sa fiu însărcinată? Mi-aș dori tare mult si eu si el. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Se poate considera ca in situatia mentionata si posibilitatea cat si probabilitatea de a se fi putut forma o sarcina era destul de mare in jur de 70-80%, fiindca actul sexual a fost intretinut in a 2-a sau a 3-a zi a PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual. Constatarea reiese ca o urmare fireasca a analizarii faptului ca actul sexual neprotejat s-a terminat cu ejacularea spermei in vagin in a 9-a zi a ciclului menstrual, adica cu 2-3 zile inainte de ziua OVULATIEI care probabil s-a produs in data de 9 Iunie in cazul in care ciclul a avut lungimea de 25 de zile (30.04 - 23.05 = 25 zile)
Rezultatul NEGATIV al testul de sarcina efectual dupa trecerea a doar 2 saptamani a fost cel mai probabil in proportie de peste 90% INCORECT, ERONAT chiar si daca este posibil sa fi existat o sarcina instalata in uter. Este posibil ca sangerarea menstruala sa fi pornit mai devreme si durerile mentionate sa reprezinte o stare care poate sa apara ca urmarea a producerii unui avort spontan. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Dacă ți-a venit ciclul înseamnă că nu ești însărcinată.

| Gofigi a răspuns:

Nu

| Anonimă88888 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult de lămurire!

| corbulalbrosu a răspuns:

Se poate considera ca si in cazul tau s-a produs avortul spontan precoce deoarece reprezinta cea mai veridica explicatie. Trebuie sa afli pentru a cunoaste adevarul si anume aceea ca in jur de circa 60% din sarcinile rezultate in urma fecundarii ovulului vor fi avortate spontan fara a se mai produce procesul de implantate in endometru sau in zilele imediat urmatoare situate intre ziua de nidatie si ziua programata sa inceapa menstruatia.
,, Cea mai întâlnită cauză a avortului spontan timpuriu conform studiilor medicale si stiintifice realizate până în prezent, apare ca urmare a starii de anormalitate genetică dobandita de sarcina. Problemele cromozomiale, dereglarea hormonală, problemele uterine, bolile cronice precum şi febra sunt principalii factorii de risc în cazul avortului spontan precoce". Dar cel mai des, avortul spontan se produce din cauza anomaliei cromozomiale aparute.
După fertilizare, atat sperma cat şi ovulul aduc fiecare un numar de 23 de cromozomi (materni si paterni) pentru a forma/crea 23 de perechi de cromozomi perfecti ai noului bebelus. Deoarece o imperechere perfecta a cromozomilor este un procedeu complex şi cea mai mică eroare de aranjare a cormozomilor in perechi in vederea formarii lantului ADN si in cazul aparitiei unor anomalii organismul reactioneaza si elimina sarcina pentru a împiedica embrionul ''bolnav'' să crească. Dacă viitoarea sarcina primeşte mai mulţi sau mai puţin cromozomi în momentul concepţiei fata de numarul necesar, in acel caz apare o evoluţie anormală a acestuia ce provoaca, de foarte multe ori (aproximativ 60% din cazuri, potrivit Colegiului American de Obstetrică şi Ginecologie) la pierderea sarcinii. Pentru a obtine mai multe informatii in aceasta privinta acceseaza si citeste :
https://www.csid.ro/......a-17522122
De asemenea si articolul intitulat : Avortul spontan este cea mai des intalnita complicatie a sarcinii.
Se estimeaza ca aproximativ 70% din sarcini esueaza prin faptul ca embrionii nu ajung sa obtina viabilitatea, iar din acestia, 50% sunt pierduti (avortati) chiar inainte de prima zi de intarziere a menstruatiei.
Multe din aceste sarcini pierdute trec neobsertvate si din acest motiv nici nu sunt evidentiate clinic.
Printre cauzele avortului precoce si ale celor din trimestrul I se afla : factori fetali (anomaliile cromozomiale) sau factori materni precum: boli imunologice, boli endocrine, infectiile, anomaliile uterine congenitale sau dobandite, imbatranirea gametilor, traumatisme fizice, interventii chirurgicale in timpul sarcinii, etc.''
http://www.mediclass.ro/info01-32.php