| SkryPer a întrebat:

Bună! Pe data de 24 august am făcut heavy petting și probabil că a ajuns o picătură de spermă pe vulva (zic probabil deoarece nu a ejaculat pe vulva si nici pe mine dar fiind întuneric, nu știu dacă a ajuns o cantitate de spermă pe vulva). Ultima dată menstuatia mi-a venit pe 27 iulie dar am menstuatia de tip neregulat. Încă nu mi-a venit și am început să mă stresez foarte tare deoarece știam că dacă a ajuns o picătură pe vulva, exista șanse de sarcină. Așa că, ieri, 8sept, am făcut un test de sarcina SureCheck și a ieșit negativ. Întrebarea este, am făcut prea devreme testul? Menstuatia mea variază între 28 și 36 de zile dar deja e a 45 zi și nu a venit... Care ar putea fi motivul?

8 răspunsuri:
| Anuskaa a răspuns:

Testul se sarcina se face dupa 21 de zile de la actul sexual.

| Floridori a răspuns:

In cazul ciclurilor neregulate, testul de sarcina cu un rezultat 99, 9% corect se va face dupa 21 de zile de la contact.

In alta ordine de idei, orice ciclu ce depaseste lungimea de 45 de zile ar trebui sa indrepte femeile/fetele catre un cabinet ginecologic.Nu din cauza unei sarcini, dar pentru ca depasita aceasta lungime, lucrurile pot capata o intorsatura nedorita din cauza faptului ca endometrul nu se elimina si continua sa se ingroase si te poti trezi cu probleme de sanatate grave, ca de exemplu endometrioza.Varianta corecta ar fi: endocrinolog, analize si apoi ginecolog, dar macar la ginecolog ar fi bine sa se mearga.

Ciclurile mai scurte de 20 de zile si mai lungi de 45 de zile ar trebui sa fie privite ca fiind in afara limitelor normale si sa se caute consultatie de specialitate.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce varsta ai?

| SkryPer explică (pentru CristiDinBucuresti):

18 ani.

| Alexandra20122017 a răspuns:

De la stres menstruatia poate intarzia

| SkryPer explică (pentru Alexandra20122017):

Am mai pățit in ianuarie cred să-mi întârzie și să am un ciclu de 44 zile din cauza unui stres.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca ai motive de stres odata ce nu a existat sex cu penetrare vaginala si apoi ai spus clar ca ai menstruatie neregulata, deci nimeni pe planeta asta nu-ti poate spune cu exactitate cand iti va veni urmatorul ciclu. Poate ca de data asta vine la 45 de zile sau la 2 luni...cine stie>!
Nu-ti mai fa probleme atata vreme cat nu s-a intamplat nimci la intrarea in vagin sau in vagin.

Inca ceva: stresul NU intarzie ciclul mestrual, dar ciclul neregulat poate veni dupa multe luni de zile, pentru ca asa ii programeaza hormonii din corpul tau.

Răspuns utilizator avertizat