| anonim451650 a întrebat:

Bună! Prietena mea a luat un contraceptiv de tip ovul cu clorură de benzalconiu înaintea actului sexual cu 10 minute. La încheierea actului sexual am observat că prezervativul s-a rupt și am ejaculat înăuntrul vaginului. Este suficient acest contraceptiv ovul pentru a evita sarcina sau se poate lua și pastila de a doua zi în acest caz pentru a fi sigur? Și cât de repede se poate lua pastila de a doua zi în acest caz? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

In prospect se precizeaza foarte exact:
"Acest medicament este un contraceptiv local:
- conține un spermicid (o substanță chimică care distruge spermatozoizii);
- reduce riscul de apariţie a sarcinii, fără a-l elimina însă complet."
Asadar, daca este si in perioada fertila, riscul de sarcina exista.
Pastila de a doua zi a fost creata exact pentru aceste accidente si eficacitatea ei creste cu cat e luata mai repede.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Prietena ta era in perioada fertila, sau nu stie?
Ce TIP de ciclu menstrual are, la cate zile se succede si cand i-a venit ultima oara?

| anonim451650 explică (pentru greece12):

Farmacistul cu care am vorbit a menționat că prietena ar trebui să ia pastila la 24 de ore după încheierea actului sexual, chiar dacă prospectul menționa altceva.

| anonim451650 explică (pentru Violleta2022):

Știu că prietena este în perioada fertilă și că ciclul ar trebui să-i apară în aproximativ 2 săptămâni.

| anonim451650 explică (pentru greece12):

Mulțumesc pentru articol și pentru răspunsuri! Prietena mea a luat deja pastila de a doua zi în primele 24 de ore. Sper să fie totul în regulă. O zi bună în continuare!