anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună. Scriu aici deoarece sunt foarte stresată. Am 21 de ani și în urmă cu fix 7 zile mi-am început viața sexuală, am avut menstruație în luna mai de pe data de 2 până pe 7, așadar nu eram la ovulație. Nu cunosc prea multe lucruri despre viața sexuală, așadar cei care vor să mă judece să se abțină. Am fost preocupată mai mult de studiu și până să-mi fac o relație stabilă nu m-am gândit la niciun aspect privind aceste lucruri. Așadar, am avut 2 acte sexuale, fiind virgina cu prezervativ lucrurile au decurs ceva mai greu, așa că timp de 5-7 secunde, la începutul actului sexul am renunțat la prezervativ. Apoi, totul a decurs protejat. Din cauza stresului, undeva la 10-12 ore după act am luat pastila de a 2 a zi.
De atunci am un stres continuu că aș putea rămâne însărcinată.

9 răspunsuri:
| Yaesmin a răspuns:

Aia te ține 3 luni.

| Madaxo97 a răspuns:

Dacă ai luat pastila de a doua zi nu mai trebuie sa ai nicio grijă, niciun stres, esti 100% protejată, nu te mai îngrijora aiurea de sarcină.
Si dacă nu luai pastila tot nu rămâneai gravidă, pentru ca ai făcut protejat, pentru câteva secunde cat ați renunțat la prezervativ nu te panica, dacă nu a ejaculat, nu rămâi gravidă
Așadar, nu te mai stresa nicio secunda ca însărcinată nu ești, e posibil sa îți întârzie menstruatia de la dezvirginare din cauza stresului dar si din cauza pastilei de-a doua zi.

| Robert2526 a răspuns:

Puteai totusi inainte sa o faci sa te informezi putin. 100% nu esti insarcinata. Apoi puteai macar sa intrebi aici inainte sa iei pastila de a doua zi degeaba happy Ai avut momente in care trebuia sa te informezi si nu ai facut-o.

Nu te judec in niciun fel, e viata ta dar ar trebui ca la 2q de ani sa nu te mai comporti ca la 15 ani. O sa iti vina menstruatia cel mai probabil pe la jumatatea lunii iunie, dar nu te stresa, ca insarcinata nu esti

| Anee1667 a răspuns (pentru Madaxo97):

Mulțumesc mult pentru răspuns

| Anee1667 a răspuns (pentru Robert2526):

Mulțumesc pentru răspuns. M-am informat puțin de pe internet, când nu ai o sursă sigură mult mai tare te stresezi. Cum deja sunt într-o perioadă stresantă în viața mea, am stat ca pe ace și am recurs la pastila de a 2 a zi pentru a mă liniști, din păcate mult mai tare m-am stresat. Mulțumesc

| BiancaRebi2738484 a răspuns:

Nu rămâneai oricum însărcinată. Nu trebuia să iei pastila de a doua zi, acum ți-a dat menstruația peste cap, cât și zilele de ovulație în caz de aveai o menstruație regulată. Să încerci măcar 6 luni să nu o mai iei, deoarece se ia maxim de doua ori pe an, dar cel mai bine ar fi să folosiți prezervativ de la început până la sfârșit pentru a nu întâmpina probleme.

| Violleta2022 a răspuns:

Pastila de a doua zi ai luat-o propabil inutil, dar acum vei avea de suferit efectele negative ale ei, care iti vor modifica ciclul menstrual si ovulata pe urmataorele 6-12 luni.

Din pacate, o alta pastila de a doua zi nu mai ai voie sa iei in viata ta, deci PREZERVATIVUL va trebuii sa invatati sa-l folosesti la absolut toate partdele sexuale si sub nic o forma sa nu mai riscati joaca fara prezervativ, nici macar 1 secunda, fiindca este riscant daca baiatul are sperma pe teava si tu esti in perioada fertila.

In ce priveste prezervativul si virginitatea, lucurile NU sunt deloc diferite si nu merg mai greu, dimpotriva, este totul in mintea ta, ca-n realitate nu-i abssolut nici o diferenta, iar sexologii chiar recomanda folosirea prezervativului la toate partidle sexuale DAR pus intotdrauna inainte s ainceapa sexul, ca sa elimine total stresul si chiar sa confere placere la sex, lungind partida sexuala.

| dullcat a răspuns:

Buna.Trebuie sa stii ca fereastra fertila nu implica numai ovulatia, ci si zilele dinaintea ei, fiindca spermatozoizii pot trai pana la 3-5 zile.Cel mai probabil ai luat pastila degeaba.Ar trebui sa astepti sa iti vina menstruatia si in cazul in care exista dereglari (fiindca de obicei exista, cam de o saptamana sau chiar mai mult, dupa pilula de a doua zi) iarasi trebuie sa iei in calcul mai multe variante, pe primul loc fiind stresul.E un ciclu vicios pentru femei, sa faca sex, sa se streseze, sa le intarzie menstruatia din cauza asta (plus alimentatie, unele medicamente etc.)si sa fie stresate in tot acest timp, iar apoi cand in sfarsit isi face prezenta, sa o ia de la capat dupa ce iar intretin contacte sexuale.:)) Fun fun fun.Tot ce poti face este sa informezi, gasesti numeroase articole pe siteuri serioase precum

https://www.reginamaria.ro/

https://www.medlife.ro/

https://www.medicover.ro/

Cauti pe google si de obicei primele rezultate sunt de pe acestea, sau site-urile unor farmacii, care iarasi sunt de incredere.Mai bine este sa intrebi data viitoare. Poti scrie aici sau chiar in privat.Eu iti voi raspunde, oricum mereu las linkuri catre articole foarte utile si m-as bucura sa fie cineva care chiar le citeste si doreste sa dea dovada de responsabilitate, sa fie informat/a.E tragic in era internetului, cand exista atata informatie, sa nu constientizam la ce ne expunem, desi putem afla la un click distanta. Take care!