| Sandu3333 a întrebat:

Am 13 ani si de 2 luni ma confrunt cu o "problema". Imi curge un lichid din penis. Am discutat cu tatal meu, i-am aratat si mi-a spus ca este lichid seminal si ca e normal. Eu sunt mai obsedat de fel si cand imi curge simt ca trebuie sa ma spal, sa-mi schimb hainele si sa sterg locul in care am stat. Cum pot rezolva si de ce curge acest lichid numit lichid seminal?

6 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Are dreptate tatal tau. Este normal ce se intampla la tine, la 13 ani.

| Violleta2022 a răspuns:

Intr-adevar, este perfect normal ce ti se intampla la varsta asta.
Spalarea zilnica si schimbatul chilotului este obligatorie, fiind de acum f importanta.
Din pacate, nu putem oprii acest proces, deoarece este unul perfect nromal si santos, aratand clar ca organele tale reproducatoare incep sa functioneze. Acum este timpul sa-ti explori organele sexuale.

| VisovanAdi a răspuns (pentru Violleta2022):

Bă tu nu ești normal, pui un copil de 13 ani să-și exploreze penisul?

| corbulalbrosu a răspuns:

In privinta LICHIDULUI PREEJACULATOR am dat de mai multe ori raspunsuri la toti cei care absolut gresit vehiculeaza idei false si eronate in privinta acestui lichid, dupa cum urmeaza. Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlalte persoane lipsite de cunostinte medicale corecte trebuie sa afli ca acest lichid este cu totul inofensiv, si are mai multe roluri printre care sunt urmatoarele : de a lubrifia glandul penian (capul penisului) cu rolul de a usura decalotarea (belirea) penisului, dar mai ales principalul si adevartul sau rost este cu totul altul si anume cel de a curata uretra (canalul) din interiorul penisului de eventuale ramasite/urme de URINA si astfel sa fie eliminat mediul acid din uretra in vederea asigurarii unui mediu cu pH-ul neutru, in care sa poata supravietui spermatozoizii care ar putea proveni din sperma care s-ar putea sa ajunga in uretra in urmma unei posibile ejaculari. Astfel viata si calitatea spermatozoizilor nu va fi deloc afectata si acestia pentru o scurta perioada de timp chiar si doar de cateva ore, vor avea conditii normale de viata, supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care nu sunt interconectare/legate cu niciuna dintre glandele si organele aparatului reproducator masculin, cele care produc lichidul spermatic si spermatozoizii, sau altfel spus cu vezicula seminala, cu prostata sau cu gonadele/testiculele.
Cantitatea de lichid preejaculator care este produs in cazul fiecarui barbat poate fi foarte diferit. Astfel s-a constatat ca in cazul a circa 12-15% dintre barbati glandele bulbouretrale NU functioneaza, astfel ca in cazul lor acest lichid preejaculator lipseste cu desavarsire. Iar in cazul unui procent de circa 18-22% dintre barbati, cantitatea de lichid preejaculator produs de glandele bulbouretrale este mult mai mare fata de cantitatea media, in cazul majoritatii de circa 65% barbati. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' adica NU contine spermatozoizi, deci este un lichid complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, care asa cum am specificat producerea sa de catre organism are un cu totul alt rol. Multa sanatate!

| Violleta2022 a răspuns (pentru VisovanAdi):

Da, este un lucru perfect normal sa-si cunoasca corpul, sa invete ce are si la ce-i foloseste.
Se cheama educatie sexuala si incepe pe la 13 ani, la ora de anatomie, de la scoala generala (clasa VII)a.
De altfel, parintii au aceasta obligatie, de a incepe educatia sexuala la copii inca de pe la 10-11 ani, explicandu-li-se despre organele sexuale, rolul lor, despre igiena locala, despre secrteriile organelor reproducatoare, functiile lor de reproducere samd.
Se vede ca nu esti parinte... ori ai lipsit de la orele de anatomie din clasa a VII_a, sau poate nu ai ajuns inca acolo happy

| Goete a răspuns:

Pune-ti un prezervativ si nu mai trebuie sa-ti schimbi hainele si (nu inteleg de ce) sa stergi locul in care ai stat. Schimbi doar prezervativulwinking