| Morfyen321 a întrebat:

Buna seara, am o problema mai delicata, eu si prietena mea suntem activi sexual si in timpul preludiului am avut parte de contact sexual neportejat dar foarte putin dupa care foloseam prezervativul de fiecare data( nu a fost vorba de ejaculare niciodata, mereu a fost in prezervativ), acum i-a intarziat ciclul 8 zile, a facut testul de sarcina si a iesit negativ, oare ma stresez degeaba, ea nu are ciclul regulat din ce mi-a spus.

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Inteleg, dar daca are un ciclu neregulat, de unde stie ca trebuia sa ii vina pe 28?
In cazul unui ciclu neregulat, nu poti estima o data (nici medicul nu o poate face) la care ar trebui sa iti vina data viitoare.
De aceea am spus ca daca este un ciclu neregulat, nu poate fi vorba de intarzieri pentru ca nu ai cum sa stii cand va veni, pentru ca de la acea data sa calculezi cate zile a intarziat.
De exemplu, daca voi va dati intanire intr-o zi in fata unui magazin, dar nu stabiliti o ora, tu ajungi in fata magazinului la ora 11 si ea vine la ora 14, tu poti sa spui ca a intarziat fata de ora stabilita, daca nu ati stabilit o ora?
Pentru a avea un rezultat concludent in cazul unui test de sarcina (mai ales daca exista un ciclu neregulat), acesta se efectueaza dupa 21 de zile de la contactul sexual.

Pentru ciclul neregulat, se poate adresa unui medic ginecolog, care cel mai probabil ii va recomanda un tratament cu pastile anticonceptionale pentru reglarea ciclului.Asta va va ajuta si pe voi sa fiti mai relaxati in ceea ce priveste relatiile sexuale.

9 răspunsuri:
| andreiuztzu2009 a răspuns:

Nu stiu ce sa spun! pare cam suspecta situatia! pregateste o excursie pe viata in alta tara in orice caz

| Floridori a răspuns:

Din moment ce are ciclu neregulat, nu se poate vorbi de intarziere, deoarece ciclul neregulat face imposibila prezicerea sau aproximarea datei la care ciclul este programat hormonal sa vina.

| Morfyen321 explică (pentru Floridori):

Ea mi-a spus ca de obicei pe data de 28 ar trebui sa vina dupa calendarul ei, au trecut cateva zile de atunci, a luat un test de sarcina dintre cele ultrasensibile, a dat negativ, nu are niciun fel de simptome de sarcina, dar din cauza intarzierii si a faptului ca suntem activi sexuali suntem foarte speriati, dar multumesc de ajutor totusi!

Răspuns utilizator avertizat
| Emilian65 a răspuns:

Daca si folosit mereu prezervativul, nu poste fi vorba de sarcina.

| BlankSpace a răspuns:

Nu este o problema. Sfatul meu este sa faceti un test de sarcina dupa prima luna. Daca ejacularea nu a vut loc, probabil stresul o macina pe iubita ta si de asta i-a intarziat menstruatia. Sper ca te-am ajutat smug

| Sofer a răspuns:

Nu poate fi vorba de o sarcina.

| Morfyen321 explică (pentru BlankSpace):

Multumesc foarte mult, iubitei mele i.a venit ciclul multumesc mult de tot

| Teo29 a răspuns:

Sanse de sarcina vor exista mereu, daca o faceti neprotejat!

Sfat : Folosiți prezervativul pe viitor, corect, și de fiecare data!