1.) Menstruatia nu apare fiindca ciclul tau menstrual este de tip NEREGULAT si nimeni nu poate intui/preconiza lungimea actualului ciclu menstrual. 2. ) Sangerarile aparute pe parcursul ciclului menstrual sunt anormale si din acest motiv se impune consultatia ginecologica, deoarece in uterul tau ceva nu este in regula. Acest lucru se poate constata doar prin efectuarea unei ecografii si cel mai indicat ar fi cu sonda ecografica transvaginala pentru o acuratete cat mai mare. 3.) Nu poate fi vorba de existenta unei sarcina nici macar ipotetice, deoarece indiferent de localizarea acesteia s-ar produce hormonii de sarcina hCG care sa fie evidentiati prin testul desarcina efectuat. Repet din nou, ar fi indicat sa fii consultata ginecologic pentru a-ti rezolva problemele carein timp s-ar putea sa se agraveze. Multa sanatate!
Numai medicul ginecolog te poate ajuta, mergi mîine dimineata la cabinet, si i ti va face toate analizele necesare, si vei primii raspunsuri si diagnostice oficiale, aici pe TPU sunt slabe șanse sa aflii exact ce ai. Ce vârstă ai? Tu esti in poză? Multumesc mult, multă sănătate si numai bine.
In cazul tau nu se pot face absolut nici un fel de calcule calendaristice fiindca nu se poate determina nici data/momentul ovulatiei si implicit nici perioada fertila aferenta ciclului tau menstrual. Toate acestea se datoreaza faptului ca functionarea glandelor hormonale responsabile de producerea celor 2 hormoni feminini estrogen si progesteron care coordoneaza intregul mecanism de reproducere este defectuoasa sau incorecta. Din acest motiv intregul proces este bulversat/dat peste cap si va influenta in mod decisiv numarul zilelor/lungimea fiecarui ciclu menstrual si implicit si momentul de pornire a menstruatiei. Functionare defectuoasa a glandelor endocrine, influenteaza producerea ovulatiei, care implicit are repercursiuni in privinta momentului de producere a menstruatiei. In cazul tau probabil ca este vorba de astfel de dereglari hormonale care dezechilibreaza raportul optim dintre cei doi hormoni feminini amintiti si acest lucru determina ca ciclul tau menstrual sa fie unul neregulat, in care imprevizibilitatea este factorul predominant si din acest motiv si numarul de zile al fiecarui ciclu menstrual poate sa difere chiar foarte mult intre ele. In cazul ciclurilor menstruale neregulat este considerat ca fiind perfect normal atat ciclul menstrual de 21 de zile (cel mai scurt), cat si cel de 35-42 de zile sau unul si mai lung cu un numar de zile imposibil de intuit/prezis. Deoarece toate raporturile sexuale au fost protejate posibilitatea de a se forma o sarcina se poate exclude complet. In cazul ciclurilor menstruale neregulate, doar in situatia in care menstruatia nu se produce nici dupa 2-3 luni se poate considera ca dereglarea hormonala este mult prea severa si consultatia ginecologica devine obligatorie. Multa sanatate!
Am inteles! Multumesc frumos! Am incercat sa evit consultul ginecologic, de aceea am preferat sa gasesc o solutie aici. Raspunsul a fost destul de elaborat si precis. Multumesc frumos! Multumesc la fel!
Consultul ginecologic este urgent, nu? Sa inteleg ca este vorba de mai mult decat o dereglare hormonala.
Amenoreea secundara (lipsa menstruatiei) nu este considerata ca fiind o afectiune in sine, insa netratata se poate agrava, si transforma in timp in sindrom de ovar polichistic si uneori se poate ajunge chiar la sterilitate. Fara a fi consultata in mod efectiv, nimeni nu-ti poate da un raspuns precis, se pot face doar presupuneri care au un grad mare de subiectivism. Doar medicul ginecolog pe baza discutiilor, a examenului vizual si in baza analizelor hormonale specifice poate sa dea un raspuns avizat de specialitate. Tu singura poti decide cat de rapid vei considera sa urmezi sau sa ignori acest sfat. In mod normal ar trebui sa-l consideri pe medicul ginecolog ca fiind cunostinta ta cea mai buna si apreciata. Multa sanatate!
Daca actele sexuala au fost protejate, nu este posibila aparitia unei sarcini.
Mai bine nu mai face sex decît după căsătorie, Creatorul nostru n-a intenționat să trăim în stresul acesta permanent.Nici o metodă de protejare nu e total sigură.