| 444i2025 a întrebat:

Buna seara! Am și eu o problema! Pe 31 mi s-a terminat menstruația și pe 3 am avut contact sexual neprotejat iar el si a dat drumul in mine, iar de pe 5 am început perioada fertila. Acum aștept sa-mi vina menstruația dar, ca sa nu mai stau cu grija, exista vreo șansa sa rămân însărcinată…?

Răspuns Câştigător
| Hypefox a răspuns:

Este cam riscant un pic pentru ca sperma rezistă în uter și până la 5 zile. Iar tu ai intrat în perioada fertila. Acuma sunt femei care fix după menstruatie adică fix a 5a, a 6a, a 7a zi.
Dacă de ex pe 31 ți s-a terminat și ai avut 5 zile, pe 3 se considera a 8 zi a ciclului, pe 5 ai început perioada fertila adică deja 10 zile de la menstruatie, și practic ovulația o ai între a 10a și a 16 zi. Adică ești la limită. Ai avut ovulația pe 9- 10 sau 11 ianuarie posibil.
Adică sunt șanse ca ești sau șanse ca nu ești. Pentru ca până la urmă ca să rămâi însărcinată este un proces destul de dificil, trebuie ovulul să fie fix unde trebuie la momentul potrivit și să fie penetrat de un spermatozoid. În cazul tău dacă pe 3 și a dat drumu și ei pot rămâne până la 5 zile, undeva pe 8 ianuarie gen să nu i mai ai și de pe 9 ianuarie până pe 11 a fost ovulația. Undeva nu prea aș crede ca ai rămas da sa fi mai atentă.
Își poate da drumu înăuntru când ești gen în a 4a sau a 5 zi de menstruatie (-adică când e pe sfârșite) și maxim 2 zile după ce s-a terminat complet. Da nimic mai mult. Și mai ales, după ce termină, du te imd la baie să te speli și să încerci să îți bagi un pic de jet de apă în interior să te speli cum ar veni, să eviți să rămână ceva înăuntru. De exemplu dacă eu știu ca nu mă pot spăla după chiar dacă sunt și în ultima zi de menstruatie, nu l las, nu risc. Adică e super important să te speli după.
Cel puțin asta este metoda mea și a partenerului meu de ani de zile și n am rămas și nici prezervativ nu folosim. Și când nu poate să termine în interior, pur și simplu aplicăm metoda retragerii. Și când poate oricum știe ca îl anunț sau mai calculează și el ca să știe dacă poate sau nu.

Ca să te asigur, mi s-a întâmplat și mie să termină la vreo 3 zile după menstruatie, gen fix cazul tău. Și n am rămas. Doamne ajută să fie așa și la tine și cel puțin eu după aceea, am fost mult mai atentă și am calculat o mereu în așa fel încât să facem neprotejat dar cu cap să nu rămân.

12 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Sunt sanse foarte mari.
Spermatozoizii trăiesc maxim 7 zile in vagin. La tine de la contact pana la perioada fertila sunt 2 zile deci sunt sanse mari. Daca nu dorești o sarcină, du-te acum la ginecolog pentru avort pana nu e prea târziu.

| 444i2025 explică (pentru annonimaaaa555):

Nu au cum sa trăiască 7 zile….

| Robert2526 a răspuns (pentru Hypefox):

"Și mai ales, după ce termină, du te imd la baie să te speli și să încerci să îți bagi un pic de jet de apă în interior să te speli cum ar veni, să eviți să rămână ceva"

Este total gresit sa bagi un jet de apa in interior, este deosebit de periculos acest lucru. Te rog, nu mai da sfaturi periculoase

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru 444i2025):

"În condiții ideale, spermatozoizii pot supravețui până la 7 zile."

| 444i2025 explică (pentru annonimaaaa555):

E clar …….

| Hypefox a răspuns (pentru Robert2526):

Nu este periculos atâta timp cat este apă. Nu am zis săpun. Sunt unele femei care de exemplu au mai multă poală albă decât alte fete și se spală în interior. Ce este periculos este să bage săpun de exemplu. Se poate schimba PH ul jos și să se usuce vaginul pe viitor chestia asta foarte des. Dar de exemplu să te speli cu apă, se poate și cu un deget pur și simplu nu neapărat jetul propriu zis. Dar jetul e cel mai sigur. Și nu fac nici referință la un jet puternic. Este pur și simplu ceva foarte lejer.Plus ca nu am sfătuit o zi de zi. Chestia asta se poate practica ocazional ca de exemplu în acest caz să înlăture lichidul partenerului din interior să evite o sarcină.
Pe de altă parte eu am și relatat un exemplu personal. Nu am obligat-o, forțat-o sau să îi zic ca fix așa trebuie să facă.

| Hypefox a răspuns (pentru 444i2025):

O să vezi ca o să fie bine, condiții optime sau nu, o sarcină nu se produce așa ușor. Trebuie să fie fix la momentul potrivit. Este ceva super precis. Sunt femei de încearcă și câte un an care mai apoi ajung să trebuiască să aleagă producerea prin vitro sau alte metode numai ca să rămână din cauza ca pe cale naturală e foarte greu.
Pe lângă asta, daca sperma intră în contact cu aerul, moare. Și un pic de aer să fie poate să scadă riscul să se prindă ceva. În condiții optime 7 zile dar nu e întodeauna așa. Și eu am pățit o fix la fel numai ca eu chiar știu perfect zilele când trebuie să mi vină și pot să mi zic și data fixă când aș fi la ovulație. Chiar și așa am fost fix la limită.
Dacă o să te stresezi, o să începi să îți imaginezi ca ai simptome, gen dureri de sâni da mai diferită, stare de vomă. De frica fără să ți dai seama, inconștient o să crezi ca ești însărcinată. Îți poate și întârzia 2-3 zile de la stres. Eu am pățit-o personal. Așteaptă până în ziua când trebuie să vină și dacă nu vine, ia un test de sarcină și fă-l. Cel mai simplu și vezi ce indica liniuțele. Dacă arată una și tot nu vine, este de la stresul acumulat vis a vis de această situație.

Menționez : testul de sarcină ce este, un aparat ce are o mică pastilă în interior să zic așa, care în contact cu hormonul estrogenului înalt, se activează și indică o sarcină. Și practic în urină găsești acest hormon foarte mult când ești însărcinată.
Sarcina = hormonul estrogenilor foarte crescut = 2 liniuțe.

Dacă e o singură liniuță, totul e bine, nu estrogen crescut, nu sarcină nu nimic și poți sta liniștită.

| Violleta2022 a răspuns:

Test de sarcina peste 21 de zile (adica dupa data de 24 ian. 2025)

3 ian + 21 zile = 24 ian.

Citeste despre boala inflamatorie pelvina, exact din cauza acestui comportament de a baga apa in vagin apare. Apa impinge bacteriile in sus prin trompe si ajung in locuri in care nu ar trebui.
Dusul vaginal este inutil, este total improbabil sa speli toti spermatozoizii in acest fel

Stiu ca nu ai fortat pe nimeni, dar indemni fetele sa adopte un comportament periculos pentru sanatate si inutil in ideea de a spala spermatozoizii din vagin, ceea ce nici macar nu este eficient. Pe acest forum sunt o multime de copile care pot prelua aceasta idee si o pot pune in practica!

PS: Eu nu am nimic cu tine, doar te rog sa te informezi. Daca nu ma crezi pe mine, intreaba-ti medicul ginecolog despre acest lucru, chiar este o practica deosebit de periculoasa. Nici tu nu ar trebui sa mai faci acest lucru

Din nou, dai informatii eronate. Te rog sa te documentezi mai mult inainte.

Spermatozoizii NU mor in contact cu aerul ( ca sa moara trebuie ca lichidul seminal sa fie uscat). Pot trai in contact cu aerul pana la 30 de minute sau mai mult

Hormonul estrogenilor? Estrogenii sunt tot hormoni. in plus, gonadotropina, hormonul despre care vorbesti, NU este un estrogen! Este secretat in primele saptamani de sarcina dar si de anumite tumori

Repet, apreciez ca scrii pe aici, dar te rog mai informat

| Hypefox a răspuns (pentru Robert2526):

Poți să fi extraordinar de documentat, dar nu o să ai ovare sau uter să îți dai seama de anumite chestii. Nu ai să treci niciodată printr-o experiență de genul " am rămas sau nu am rămas" și nu o să ai stresul dintre cele două. Și apoi să te gândești ce faci cu viața ta, dacă îl lași dacă nu l lași, doar pentru ca trebuie să aștepți 3 săptămâni sa vezi surpriza dacă îți vine sau nu menstruatia. Până a îmi contrazice răspunsurile, ai ajutat cumva această fată? Ai reușit să o liniștești cu ceva sau cu un caz similar? Eu cred ca nu.
Eu totuși am reușit să îi relatez anumite chestii femeiești și mai ales sunt niște chestii pe care le fac eu personal, nu înțeleg cu ce te afectează pe tine exemplu MEU PERSONAL. Ar trebui să relatez faptul ca voi o băgați 2 secunde și nu vă alegeți cu consecințe fizice și nici morale neapărat? Asta dacă vreți să fiți detașați.
Sau poate faptul ca voi ca bărbați cumpărați un șampon și vă spălați cu el și pe cap și la c*r și peste tot, nu stați să vă complicați și să vă clătiți cu toate națiile de produse. Sau ca nu stați 4 ore să vă pregătiți, puneți un pantalon, un tricou, un pic de parfum, freză făcută și sunteți țiplă.

Și să revin în subiect, nu cred ca ți-ai dori sa ți zic ce practici existau pe vremea lu mamaie, cum se reușea să scapi de o sarcină pur și simplu acasă. Tu crezi ca pe timpuri erau bani de doctori și ginecologi?

Înțeleg ca încerci sa fi "drăguț" sau binevoitor dar nu cred ca ai venit cu un scop sa ajuți ci pur și simplu sa te afirmi tu și să mi dai peste nas ca as fi eu prea prost documentată și tu extraordinar de doxat.

Există internet, se poate informa și față ce e bine și ce e rău. Se poate duce și la medic, e cel mai indicat.
Poate într-adevăr este o practică "periculoasă".
Precum este fumatul, bautul, și multe alte chestii care nu trebuiesc făcute în viața omului dar le aplicăm pur și simplu si le facem toți.
Și vreau să mă fac bine înțeleasă, nu instig pe nimeni să mi adopte comportamentul la ceva, dar cred ca eu sunt destul de bine față de copii care postează aici și au impresia ca dacă se freacă chilot pe chilot aia rămâne însărcinată și el deja se gândește ca devine tată.
Învață i pe ei mai degrabă.

Mă scuz și pentru gramatica, sunt plecată de 12 ani din România dar încerc cat de mult pot să rămân în actualitate și să scriu cat de corect pot. Dar nu cred ca trebuia să scoți neapărat în evidență acest punct ca nu ai are rostul în acest subiect.
Dacă dorești să te afirmi ca ești doxat și documentat, încearca dar nu în treburile mele te rog laughing
Zi frumoasă domnu’ Robert și mulțumesc de ale tale sfaturi, o să țin cont de ele!

Ohh ai divagat foarte mult.
m-a deranjat ca ai spus ca "poti baga jet de apa in vagin ca sa speli lichidul seminal". Este o practica inutila si periculoasa.

Ceea ce scrii in spatiul public, ramane aici. Cand o fata o sa aiba senzatia ca poate a ramas insarcinata, o sa gaseasca ideea ta si o sa faca asta si isi va pune sanatatea in pericol.

iti reamintesc ce ai scris

"Și mai ales, după ce termină, du te imd la baie să te speli și să încerci să îți bagi un pic de jet de apă în interior să te speli cum ar veni, să eviți să rămână ceva"

Ai indemnat pe cineva sa adopte aceasta practica periculoasa.

Chiar daca nu am ovare si uter, acestea sunt parte din arealul meu profesional.

Stiu ce practici existau in trecut, dar acum nu mai suntem in trecut, spalarea vaginului cu jet de apa in interior, este extrem de periculoasa si inutila