Incepand din cea de a 8-a zi de administrare a pastilelor AC de pe PRIMA FOLIE FOLOSITA in organismul femeii se instaleaza protectia contraceptiva 100% EFECTIVA. Incepand din acel moment adica dupa acea a 8-a zi amintita, pe intreaga perioada ulterioara in care va fi folosita aceasta metoda de protectie, in mod absolut sigur formarea sarcinii devine IMPOSIBILA daca se va respecta intru totul modul corect de administrare ZILNICA a cate 1 pastila AC si pe cat este posibil mereu la aceeasi ora. Dupa administrarea tuturor celor 21 de pastile AC de pe folie/blister, urmeaza o pauza de 7 zile cea in care urmeaza sa se produca sangerarea menstruala. Menstruatia incepe in cea de a 2-a sau a 3-a zi a pauzei dar uneori poate sa inceapa si mai tarziu in cea de a 5- sau a 6-a zi, fara ca acest lucru sa reprezinte o problema. Indifererent in ce zi incepe menstruatia, se respecta pauza de 7 zile si incepand cu a 8-a zi incepe sa se administreze prima pastila AC de pe un nou blister/folie.
Ceea ce trebuie inteles si retinut este aceea ca in cazul in care se administreaza in fiecare zi si mereu la aceeasi ora toate cele 21 de pastile AC si se respecta pauza de 7 zile dintre 2 folii, in acel caz protectia contraceptiva instalata in organismul femeii ramane constant maxima pe intreaga perioada cat va fi folosita aceasta metoda contraceptiva.Toate actele sexuale pot fi mereu terminate prin ejacularea spermei in vagin in fiecare din cele 28 de zile ale ciclului mensytual perfect reglat fiindca este 100% IMPOSIBIL sa se formeze o sarcina daca administrarea pastilelor este facuta conform indicatiilor prevazute in prospect. Multa sanatate!
Bună Andreea.
Se recomanda ca inceperea folosirrii pastilelor anticonceptionale sa fie in prima zi a unei sangerari menstruale. In acest fel se stie ca nu este vreun ovul "pe drum" care sa poata fi fertilizat. Daca se incepe folosirea pastilelor anticonceptionale in afara perioadei sangerarii menstruale exista riscul ca un ovul sa fi fost deja eliberat iar spermatozoizii sa aiba "de lucru". In acest caz, cu toate ca hormonii isi fac efectul, poate apare o sarcina de pe urma unei posibile ovulatii care ar fi putut sa aiba loc inainte de inceperea folosirii pastilelor anticonceptionale.
Concluzie : efectul hormonal incepe foarte repede dar protectia anticonceptionala depinde de momentul in care se incepe folosirea pastilelor.
Daca folosirea pastilelor anticonceptionale nu incepe din prima zi a sangerarii menstruale, se recomanda folosirea unei metode de protectie suplimentare (prezervativul) pe durata a mai multor zile, in functie de tipul contraceptiei.
Protectia anticonceptionala dureaza si pe perioada de pauza de sapte zile in care nu se iau pastilele anticonceptionale. Dar asta este sigur numai in conditiile in care metoda a fost folosita corect si continuu.
Conteaza foarte mult sa intelegi importanta prezervativului in protectia sexuala. Prezervativul nu este numai o metoda anticonceptionala. Prezervativul este SINGURA metoda de protectie impotriva unei infectii cu transmitere sexuala. O metoda anticonceptionala nu face decat ceea ce ii spune numele : fereste de o sarcina. Dar este absolut ineficace daca se pune problema unei infectii cu transmitere sexuala. Prezervativul este singura metoda de protectie care elimina, in acelasi timp, si riscul unei sarcini nedorite si riscul transmiterii unei infectii sexuale.
Chiar daca este o pauza in folosirea pastilelor anticonceptionale, nu este cazul sa va luati "pauza" de la folosirea prezervativului decat daca sunteti FOARTE siguri ca nu exista o infectie cu transmitere sexuala sau ca lipsa prezervativului nu reprezinta un motiv de probleme. Cum puteti sa va asigurati de faptul ca sunteti sanatosi? Simplu : examene medicale si teste de laborator, de specialitate, prin care sa se confirme faptul ca nu exista o infectie care poate fi transmisa prin activitate sexuala. Apoi adoptarea unui comportament prin care sa se elimine riscul unor imbolnaviri : fidelitate reciproca, utilizarea seringilor de unica folosinta, etc.
Riscul de sarcina? Sper sa nu te dezamagesc dar, asa cum poti citi pe toate paginile site-ului, trebuie sa intelegi ca singurul sex sigur 100 % este cel pe care nu il faci. Nu exista metoda de protectie sigura 100 %, indiferent despre care este vorba : pastile anticonceptionale, casca de protectie, prezervativ, centura de siguranta, etc. Chiar daca sunt unele metode de protectie foarte bune, trebuie sa stii asta, trebuie sa stii cum sa reduci probabilitatea aparitiei unei probleme si trebuie sa accepti si sa controlezi posibilele consecinte.
Ce ar trebui sa mai stii : folosirea oricarui produs hormonal trebuie sa aiba avizul unui medic specialist care poate sa consulte pentrru a sti cu siguranta daca produsul poate fi recomandat sau nu. Dupa recomandare, medicul iti va explica modul de folsire si iti va atrage atentia asupra caracteristicilor folosirii produsului (oricare ar fi el). Pentru orice nelamurire trebuie sa reiei discutia cu medicul care ti-a facut recomandarea. Tot cu medicul care ti-a facut recomandarea trebuie sa discuti in cazul aparitiei unor probleme de sanatate, stari de disconfort, folosirea unui alt tratament care poate influenta efectul anticonceptional, etc.
Multumes tare mult...acum am inteles pedeplin si sunt mai usurata...o zi buna?
AndrewTate7789 întreabă: