| mnfjgjfgtmfgktrgfo a întrebat:

Buna seara, ieri am făcut un test de sarcina, am căutat și slujea că slab pozitiv, prima liniuță era clară și a doua era ștearsă dar tot se vedea, ce înseamnă mai exact asta? Sunt sau nu? Trebuie sa mai repet testul și trebuie să coincidă cu primul test sa fiu Intr-adevar?

42 răspunsuri:
| Robert2526 a răspuns:

Trebuie sa fie ambele linii clare! Nu exista "slab pozitiv". Nu esti insarcinata

| TimberWolf a răspuns:

O sa avem un nepotel!

| Kufu95 a răspuns:

Ambele linii trebuie să se vadă perfect pentru a fi însărcinată.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Probabil ești. Fa încă un test dupa câteva zile

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Robert2526):

Ești ok? Și pe prospect arata ca daca a doua linie exista, dar nu e clara atunci e însărcinată
"Intensitatea unei linii test pozitive depinde de cantitatea de hCG din urină. Dacă linia este estompată, înseamnă de obicei că nivelul de hCG este scăzut. Un motiv pentru care valorile hCG ar fi scăzute ar putea fi faptul că sunteți încă în fazele timpurii ale sarcinii."

https://ro.clearblue.com/teste-de-sarcina/linie-estompata

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Kufu95):

"Intensitatea unei linii test pozitive depinde de cantitatea de hCG din urină. Dacă linia este estompată, înseamnă de obicei că nivelul de hCG este scăzut. Un motiv pentru care valorile hCG ar fi scăzute ar putea fi faptul că sunteți încă în fazele timpurii ale sarcinii."

https://ro.clearblue.com/teste-de-sarcina/linie-estompata

| Kufu95 a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Mulțumesc de corectare, am citit mai multe surse și așa este cum spui.

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Kufu95):

Cu plăcere. Fiecare om greșește.

| Robert2526 a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Prospectele dispozitivelor medicale si a medicamentelor sunt special concepute pentru a scapa de orice fel de raspundere producatorul. Testul cu o linie foarte slab vizibila este negativ. Pariem?

| DonJuan50 a răspuns:

Pentru a ști cu precizie, cred că ar trebui să te îndrepți spre analize de sânge.
Costă in jur de 70 de lei, la orice clinică medicală.
Vei ști sigur, și ieși și mai ieftin, că nu mai dai bani pe mai multe teste de sarcină.

Ai dovada în față...îți mai las niște linkuri? Știu foarte bine ce zic. Testele pot ieși fals pozitive doar dacă testul se citește după prea mult timp. Deci e însărcinată. Acum serios. Îți mai las niște linkuri? Sau ești tu prea deștept și contrazici tot internetul?

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru DonJuan50):

Sau merge la ginecolog cu trimitere și e gratis

Https://baby.unica.ro/......33326.html

https://www.donna-medicalcenter.ro/blog/test-de-sarcina.html#rezultat

https://www.google.com/......6.html/amp

Mai vrei? Când nu știi ceva nu te contrazice cu oamenii. Sau întreabă un medic. Întreabă femei, care au avut teste de genul și ai sa vezi ca erau însărcinate.

| DonJuan50 a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Sau așa...

Eu ti-am zis din proprie experienta. Daca nu ma crezi, e ok, nu-i problema, mergi inainte cu link-urile alea.

Propria experiență ca băiat? Dovedește că e asa cum zici tu. Cu dovadă nu numa să zici

| Violleta2022 a răspuns:

Asta depidne de data cand ai facut testul, ca poti fi gravida dar testul sa fi fost facut prea devreme si sa arate fals negativ.

Un test corect de sarcina se poate face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala, cu prima urina de dimineata, care este cea mai concetrata.

Orice test de sarcina facut inainte de 21 de zile va fi inutil si va arata eront, fiindca este facut mult prea devreme ca hormonul gravidiei sa poate fi prezent in urina.

Nu o sa imi consum energia sa iti demonstrez tie ceva. Este ok, crezi ce vrei tu

Asta demonstrează ca n-ai dreptate. happy
Măcar nu comenta la oameni dacă nu știi ceva sau nu ești sigur...

Daca tu zici happy Pur si simplu ti-am explicat ce aveam de explicat. Daca tu crezi altceva, cine sunt eu sa iti schimb parerea? ramai cu parerea ta, pe mine nu ma deranjeaza

Nu cred ceva, știu ceva. Aia e.

Deci sustii ca acela e un test pozitiv? hai sa vedem ce zice persoana in cauza. O poti intreba. Ce zici?

O intreb dar dacă nu raspunde?

| annonimaaaa555 a răspuns:

Hellooo
Revin:deci esti însărcinată?

Daca nu raspunde aia e, daca vrei sa iti dau dreptate, pot sa o fac, nu ma deranjeaza happy

No lăsăm asa ca nu ajungem nicaieri daca ne tot contrazicem. Am întrebat-o apai vedem

Ok, atunci ne mai contrazicem...

Tu citesti pe net si prospectele. Prospectul este facut in asa fel incat producatorul sa fie absolvit de orice vina. ( practic ei spun in prospect ce zici tu ca sa nu poti sa ii acuzi de nimic).
Testul fetei care a pus intrebarea este 99, 99% negativ. Si am vazut la viata mea o groaza de fete cu astfel de teste care s-au dovedit eronate.

Nu esti obligata sa ma crezi, e foarte bine ca citesti si te documentezi dar aici pur si simplu realitatea "din teren" e diferita fata de prospect. Poti sa faci o paralela cu medicamentele unde daca te uiti pe prospect, la cele mai uzuale medicamente, vezi acolo o groaza de posibile reactii adverse...pentru protectia producatorului.

In medicina, lucrurile nu sunt clare, nu sunt niste linii trasate clar, de asta nu poti sa pur si simplu sa utilizezi un manual si sa determini ce ai. E o treaba mai complexa.

Eu te apreciez pentru faptul ca te documentezi si raspunzi pe aici. De cele mai multe ori raspunzi bine. Acum pur si simplu nu ai experienta necesara. Dar nu-i nimic, eu oricum te apreciez si te felicit pentru raspunsurile tale.

Eu zic doar ce știu. Si am si intrebat un profesor/doctor(de la medicina fiindcă sunt la facultate) și mi-a zis ca e însărcinată. Si cum am zis si eu... poate ieși fals pozitiv daca l-a citit dupa prea mult timp fiindcă hcg-ul nu apare numa așa pe un test. Doctorul mi-a zic, ca poate i-a iesit linia mai neclara deoarece e la inceput de sarcina si inca hcg ul este existent într-o cantitate mica...eu nu răspund la intrebare daca nu stiu ceva sau nu sunt sigura, mai greșesc si imi asum, dar am ajuns sa imi întreb profesorul si mi-a dat dreptate, deci de-aia țin cu părerea mea.
Multumesc totuși ca vorbești civilizat cu mine

Nu am de ce sa nu vorbesc civilizat cu tine, de ce te-ai astepta la asta? Eu iti zic ca am intalnit cazuri concrete de astfel de teste si nu doar unul, cred ca in fiecare saptamana am parte de teste cu linia putin vizibila si eu nu am intalnit inca nicio sarcina.

Ma bucur sa aud ca studiezi medicina, ce an esti?

Este posibil sa fie si cum zici tu dar in practica nu am intalnit.

Realistic vorbind, nu stim nici cum a efectuat testul, nici ce tip de test este si nici la ce interval de timp a citit testul.

Eu ma bazez pe experienta mea profesionala, nu am intalnit un caz in care un astfel de test sa fie pozitiv. Ne contrazicem, e fain, recunosc dar nu o sa ajungem la o concluzie