| Invictusman2025 a întrebat:

Buna seara
Oare o sa mă acepte vreo fata cu anxietate,atac de panica? Mi se întâmplă să tremur de la emoții sa tremur când cineva de uită insistent la mine,dar am momente când sunt ok,mai ales daca nu sunt singur și sunt cu cineva! Mă simt marginalizat de societate din cauza acestei probleme cu tremurul și fata de speriat bombe de la emoții! Înainte când nu aveam anxietate se dădeau fete pe strada la mine,de când am anxietate nu mai mă baga nimeni in seama!
In casa nu am probleme,doar când ies afară.
Mi-am cam pierdut speranța,am agorafobie și ma chinuie rău când ies afară! Cred că nici cele cu anxietate nu mă vor dori! De ce fetele cu probleme psihice sunt acceptate de societate,își găsesc iubit sunt plăcute,primesc validare dar un bărbat cu probleme e marginalizat de societate? Unde e corectitudinea? Orișicum am ajuns la capătul puterilor cu anxietatea asta... Erau niște fete frumoase langa mine in zona stăteau la discuții și una se uită către mine și a început să îmi tremure rău capul când se uită,nu mai puteam de rușine! Din cauza asta de la frustrare am ajuns sa mă iau aiurea de vânzătoare,de casiere! Și eu am fost un tip foarte civilizat! Iau și tratament și degeaba. Am înțeles că e o somatizare acel tremur al anxietății dar de ce nu îl pot controla in public? Efectiv mă paralizează anxietatea așa de exagerată este,de fapt e agorafobie cronica. Ce sa mai fac? Nici măcar xanax nu mai mă ajută câteodată! Trebuia să îmi treacă și nu s-a întâmplat acest lucru, am de 5-6 ani agorafobie poate mai mult. Ce sa fac sa nu mai tremur și să crap de emoții când cineva se uită la mine? De ce tremur când cineva se uită atent la mine? Toți proștii și toate proastele se uită insistent ca și cum ar știi ce probleme am și să vadă cum mă manifest! Mă face de râs peste tot unde mă duc ce naiba sa fac? Mi-a creat o imagine abominabilă,lumea crede că sunt nebun! Dar unii știu că am anxietate, deci nu sunt chiar toți proști, nu știu de unde au aflat.

5 răspunsuri:
| lacrimideargint a răspuns:

Eu zic sa cauti un grup pe Facebook cu persoane care au aceeasi problema ca si tine sau probleme similare sau chiar boli mintale psihice, cum ar fi sindromul bipolar (sau cum se mai cheama), schizofrenie dar usoara adica la stadiul de inceput al bolii, autism, etc., dar fii atent la felul cum se comporta persoana respectiva, gen daca se comporta prea ciudat sau daca e rea de gura (daca cineva rau de gura are o boala mintala atunci e grav). Comunica cu fata respectiva in fiecare zi sau aproape fiecare zi daca esti ocupat in ziua aia, fii respectuos in primul rand, arata-i ca o iubesti, complimenteaza-i personalitatea, trasaturile de caracter, felul cum se imbraca, machiajul, parul, unghiile etc., nu te gandi la sex prea mult, daca iti da acordul poti sa o faci cu ea cat vrea inima ta, si fii tu insuti, nimeni nu iubeste un om fals sau nesincer. Si vezi ca ti-am dat cerere de prietenie pe Facebook, ti-am gasit contul fiindca imi amintesc cum te cheama.

| Invictusman2025 explică (pentru lacrimideargint):

Îmi face felul una cu probleme psihice laughing

| lacrimideargint a răspuns (pentru Invictusman2025):

Depinde la ce te referi, ca are mai multe sensuri expresia asta laughing asta e singura varianta din pacate, nu te mai intelege nimeni cand stie ca ai probleme de genul asta, cel putin in cazul meu nu ma mai asculta nicio ruda daca am ceva de zis care seamana cu o aberatie de a mea, sunt constienta ca uneori pot sa am "delusions", cum se zice in engleza mai nou, un argou pe care tinerii il folosesc in tarile dezvoltate unde se vorbeste engleza: "delulu", care inseamna a avea idei sau ganduri care nu coincid cu realitatea, idei dezorganizate cum a zis psihiatrul meu ultima data cand am fost la ea. Am zis in engleza ca nu stiu cum îi zice in romana la simptomul asta, dar oricum urasc ce mi se intampla in general din cauza bolii.

| Invictusman2025 explică (pentru lacrimideargint):

Da cum de nu dormi la ora asta?

| Ionut2025Tz a răspuns:

Singura varianta ca sa iesi din cercul vicios in care ai intrat este imunizarea. Xanax e doar un medicament menit sa te calmeze.
Ca sa te imunizezi va trebui sa iesi din zona ta de conform.
Iti e teama sa iesi din casa, petrece cat mai mult timp in afara casei. Nu tremuri in casa pentru ca percepi casa drept locul tau de adapost, locul tau sigur.
Ca sa treci peste fobia de interactiunea cu sexul opus faci exact opusul. Interactioneaza civilizat cu femei, fete. Fi respectuos, explica de ce o faci, si pastreaza distanta pentru ca interlocutoarele tale sa nu te perceapa ca pe o amenintare. Cu cat mai multe interactiuni cu atat te vei obisnui cu propriile sentimente si totul va deveni rutina. Vei realiza la un moment dat ca nu mai ai nevoie de medicamente pentru ati regla anxietatea. poti testa acest lucru la cateva luni dupa inceperea terapiei mentionate de mine.