Eu zic sa cauti un grup pe Facebook cu persoane care au aceeasi problema ca si tine sau probleme similare sau chiar boli mintale psihice, cum ar fi sindromul bipolar (sau cum se mai cheama), schizofrenie dar usoara adica la stadiul de inceput al bolii, autism, etc., dar fii atent la felul cum se comporta persoana respectiva, gen daca se comporta prea ciudat sau daca e rea de gura (daca cineva rau de gura are o boala mintala atunci e grav). Comunica cu fata respectiva in fiecare zi sau aproape fiecare zi daca esti ocupat in ziua aia, fii respectuos in primul rand, arata-i ca o iubesti, complimenteaza-i personalitatea, trasaturile de caracter, felul cum se imbraca, machiajul, parul, unghiile etc., nu te gandi la sex prea mult, daca iti da acordul poti sa o faci cu ea cat vrea inima ta, si fii tu insuti, nimeni nu iubeste un om fals sau nesincer. Si vezi ca ti-am dat cerere de prietenie pe Facebook, ti-am gasit contul fiindca imi amintesc cum te cheama.
Depinde la ce te referi, ca are mai multe sensuri expresia asta asta e singura varianta din pacate, nu te mai intelege nimeni cand stie ca ai probleme de genul asta, cel putin in cazul meu nu ma mai asculta nicio ruda daca am ceva de zis care seamana cu o aberatie de a mea, sunt constienta ca uneori pot sa am "delusions", cum se zice in engleza mai nou, un argou pe care tinerii il folosesc in tarile dezvoltate unde se vorbeste engleza: "delulu", care inseamna a avea idei sau ganduri care nu coincid cu realitatea, idei dezorganizate cum a zis psihiatrul meu ultima data cand am fost la ea. Am zis in engleza ca nu stiu cum îi zice in romana la simptomul asta, dar oricum urasc ce mi se intampla in general din cauza bolii.
Singura varianta ca sa iesi din cercul vicios in care ai intrat este imunizarea. Xanax e doar un medicament menit sa te calmeze.
Ca sa te imunizezi va trebui sa iesi din zona ta de conform.
Iti e teama sa iesi din casa, petrece cat mai mult timp in afara casei. Nu tremuri in casa pentru ca percepi casa drept locul tau de adapost, locul tau sigur.
Ca sa treci peste fobia de interactiunea cu sexul opus faci exact opusul. Interactioneaza civilizat cu femei, fete. Fi respectuos, explica de ce o faci, si pastreaza distanta pentru ca interlocutoarele tale sa nu te perceapa ca pe o amenintare. Cu cat mai multe interactiuni cu atat te vei obisnui cu propriile sentimente si totul va deveni rutina. Vei realiza la un moment dat ca nu mai ai nevoie de medicamente pentru ati regla anxietatea. poti testa acest lucru la cateva luni dupa inceperea terapiei mentionate de mine.
Creierul tau analizeaza orice vede / aude indiferent daca tu ii dai importanta sau nu constient. El vede lucruri, le analizeaza si incep lucrurile chimice in corpul tau, asta duce la subalimentarea creierului cu oxigen in unele cazuri, iar corpul produce alti hormoni pentru a preveni un lesin, asta duce la atacuri de panica unde corpul intra in defensiva si se pregateste de pericol, chiar daca nu este nimic acolo ce sa te vaneze. Asa se comporta corpul nostru pe baza experientelor din trecut. (ai vazut / auzit acte de violenta, poti recunoaste cand cineva minte / are planuri ascunse etc). Asa lucreaza corpul nostru pentru ca, suntem oameni, dar avem in genetica "protectii" asemenea celorlalte specii si calculam automat orice posibil pericol social.
Fetele isi vor gasi mereu pe cineva pentru ca, sunt femei.
Pe cand la barbat, lucrurile stau putin diferit. (generalizand, nu putem sa acordam ca vei avea sansa vreodata cu un exemplu de 1%)
Legat ca de ce nu te vrea o fata daca ar avea si ea anxietate, ideea este ca, daca ai o problema, trebuie sa o contrabalansezi cu altceva, fie financiar, fie fizic pentru a motiva acea "slabiciune".
In loc sa te temi sa fi atacat, de ce nu folosesti pericolul pentru a intra in ofensiva, de exemplu, cand simti ca intri in panica, obisnuieste-te sa te gandesti uneori prin a fi tu atacatorul indiferent daca este un pericol sau nu acolo undeva. Te gandesti sa nu intri intr-o altercatie si nu esti inca pregatit de una, asa ca, spune ca esti pregatit creierului si minte-l, ar trebui sa elimini atacurile dese si anxietatea.
Tremuri cand cineva se uita la tine pentru ca te analizeaza si calculeaza pe baza a cum arati / mergi varianta daca ai intra in dialog cu el / ea, iar creierul tau stie asta si ia varianta ca, sa nu inceapa cu bully acea persoana iar tu nu esti pregatit sa raspunzi la varianta asta. Medicamentele nu iti ofera experienta si ce se intampla daca nu mai ai pastile? Obisnuieste-te sa poti raspunde la violenta / considera-te pregatit de orice te-ar astepta din partea celorlalti, gandeste-te ca esti superior genetic / ca specie sau orice idee ti se pare buna.
Am primit bullying într-o frizerie,am fost judecat,hulit și umilit și de atunci agorafobia s-a declanșat,dar o anxietate sociala tot o aveam eu dar nu era generalizata,nu era așa severa. Chiar nu știu cum pot sa scap de acel tremur când cineva se uită atent la mine,incepe și capul sa îmi tremure și se vede pe fata mea că sunt speriat de bombe când se uită! Fără pastile e dezastru,acel tremur e mult mai groaznic,dar așa cum xanax se întâmplă câteodată sa fiu ok sa nu tremur și să fiu crispat și agitat,panicat! Și mersul îl afectează anxietatea așa de groaznică este. In casa nu am absolut nimic doar când ies afară. Cred că e o rana de umilință și percep oamenii că un pericol și că o să ma rănească din nou mă refer in subconștient! Dar nu înțeleg de bătaie de ce nu mă tem? Mă pot bate cu oricine în schimb nu pot sa merg pe strada sa ies de frica dar daca e de bătaie sar la oricine daca mă enervez rău. Cine știe care e baiul și cu acest tremur și de la adrenalina și sistemul nervos e pus pe lupta sau fugi habar nu am! Dar de la judecata și umilință aia se trage din frizerie și am avut și niște probleme cu niste tigani am fost jefujt! Chestia e că m-au văzut cei din zona și nu doar din zona că am probleme și nu mai pot de rușine câteodată,mă simt foarte nașpa,și am impresia că sunt marginalizat din cauza acelui tremur și a problemei mele! Unii cred că am Parkinson de tremur când eu de fapt am anxietate generalizata și agorafobie,deci o anxietate severa cronica,dar nici vorba de Parkinson! Nu știu lumea de ce e așa de proasta și pune etichete fara sa cunoască situația bine! Poate o exista ceva tehnici sa nu mai tremur când se uită cineva pe mine.
Chestia e că eu nu mă cred suficient de bun,mă desconsider și am o părere aiurea despre mine care chiar daca câteodată am încredere în mine in subconștient mă văd un om aiurea,mă desconsider fiindcă nu sunt sociabil! Și mai e că părinții mei se băteau rău când eram mic de fata cu mine și consumau des alcool,era cearta des, scandaluri,haos! Dar eu cred că bully din frizerie a umplut paharul, m-au lovit unde mă durea mai tare la orgoliu și eu nu am ripostat am tăcut!
Am un mers aiurea de la anxietate,frica nu știu cum să îl corectez de la amețeală naiba știe sau de la panica. agorafobia e ceva de speriat nu e o simpla anxietate pe care o poți controla,te rupe dacă ieși singur din casă,dar și dacă ieși cu altcineva te chinuie dar nu așa rău. Am avut momente când am putut sa ies și fără pastile și nu tremuram eram ok,lucram pe atunci! Toți din zona știu că am probleme,unii își zic când ma văd " nu te uita la el" deja și-au dat seama că dacă se uită mă ia naiba! Eu am fost dur când eram mic, nu prea am avut adversar la bătaie, eram de speriat și uite cum am ajuns, și acum daca mă enervez pot sa redevin ce eram dar îmi văd de treabă mea, sunt la locul meu! In mod normal nu poți să te bați cu cineva daca ai o anxietate așa de exagerată dar eu pot asta e paradoxul pe care nu pot sa îl înțeleg! Eu am tot ieșit m-am tot expus și așa cu probleme trebuia să scap de agorafobia asta și uite că încă o am după câțiva ani.
Da,dar tremur daca se uită cineva pe mine nu știu cum să scap de chestia asta, cu pastile ii pot privi câteodată și eu în ochi fara sa tremur dar câteodată când se uită mă înspăimântă și se vede și pe chipul meu că sunt speriat, înspăimântat și începe capul și corpul sa îmi tremure! Probabil asociez că mă judecă sau rade de mine nu știu, exact așa cum s-a întâmplat când mi-am primit bullying într-o frizerie am fost judecat, umilit și hulit.
M-a vrut o fata cu anxietate dar nu am vrut o eu pe ea, dar asta e un caz aparte! Mă refeream că și astea cu probleme la mansarda au pretenții sa aibă unul sănătos tun, când ele sunt de fapt cu un picior in groapă.
Când nu am mâncat și am băut doar apa țin minte că am "scăpat" 80% din anxietate, reușeam să ies fara pastile și nu tremuram! Făcusem post negru că tot pierdeam bani la jocuri de noroc
N-ai probleme la cap daca asta crezi, pur si simplu ai vazut cazuri / ai avut cazuri in care ai fost provocat si optiunea era sa lovesti, dar nu ai facut asta si acum la orice pas cand cineva se uita spre tine ai impresia ca te provoaca.
Pur si simplu daca spui ca erai deja violent inainte, incerci sa te obisnuiesti ca, la o viitoare problema, poti raspunde cu aceeasi masura. (nu sustinem violenta ci gestul frumos )
Cred ca in cativa ani sau dupa o criza mai puternica urmata de lesin, posibil sa nu mai ai starile de tremur sau teama, ci sa se reorinteze spre a pune piciorul in prag.
Da da când se uită atent simt că mă judecă sau chiar provoacă, așa se uitau gunoaiele alea din frizerie și mă judecau. Am făcut o programare gratuita pe luni cu un psiholog sunt curios ce o sa îmi spună, in mod normal cerea 150 de lei dar cică oferă 10 apeluri free pe luna.
Îmi pasă și prea mult de părerea lumii, daca nu îmi pasă eram altfel. Dar și gândurile negative o amplifica și neîncrederea în sine. Poate daca ii bateam pe aia atunci când mi-au dat bully nu mai mă îmbolnăveam de anxietate, parca regret că nu am făcut-o deși cred că eram închis sau se răzbunau și veneau cu cocalarii lor.
Ura este o emotie mai puternica decat teama si este ceva gratuit ce totodata se afla in fiecare dintre noi.
Cel mai probabil psihologul iti va spune ca ai trecut prin niste chestii in familie / in societate ce ti-au ridicat simturile de protectie fata de tine, astfel produci prea mult si lucrul acesta iti depaseste limitele de auto-control, iar de aici, starile de "sevraj" si de comportament, iti v-a spune 2-3 lucruri filosofice ce le poti deduce ca mai apoi niste medicamente pentru calmare.
Nu este problema neaparat ca X sau Y crede ceva rau despre tine, nu te-ar deranja asta. Eu tind sa cred ca problema ce o vezi tu este faptul ca, in public sa nu fi facut de rusine, in fata mai multor persoane si mai rau sa fie in grup cineva cunoscut ce isi fac o opinie despre tine.