Membrana virginitatii se numeste ''himen''. Cand aceasta membrana este rupta are loc ''dezvirginarea''. Tin sa specific ca himenul e o membrana destul de elastica, nu se va rupe asa usor decat atunci cand faci sex. Elasticitatea difera de la o persoana la alta. Daca prietena ta n-a simtit durere, n-a sangerat in zona vaginului atunci e inca virgina.Referitor la intrebarea ta, nu se schimba nimic la vaginul tau decat atunci cand faci sex!
Intrarea in vaginul fetelor din nastere, este acoperit cu o membrana foarte subtire denumita HIMEN. Acest himenul este situat chiar la intrarea in vagin, practic la nivelul "pasaricii" voastre, adica a labiilor mici care formeaza clitorisul sau la cel mult 0, 5 -1, 0 cm in interiorul vaginului. Himenul este prevazut cu 1 sau mai multe orificii/gaurele adica o perforatie prin care iese/se elimina menstra in timpul sangerarii lunare adica la menstruatie. In mod absolut sigur, prietena ta chiar si daca si-a introdus deja degetul in vagin/pasarica prin acea gaurica din moment ce nu a durut-o si nici nu a sangerat inseamna ca himenul a ramas intreg/intact deci nu s-a produs nici macar asa numita DEFLORARE. Despre pierderea virginitatii nici nu poate fi vorba intr-o astfel de situatie. Daca se introduce in vagin un deget sau un obiect inseamna ca te MASTURBEZI intravaginal dar de fapt nu faci SEX si din acest motiv ea este si va ramane in continuare virgina. Isi va pierde virginitatea doar in momentul in care ea va intretine primul contact sexual cu un baiat/barbat si acesta isi va introduce penisul in vaginul ei. Pana atunci indiferent in ce mod si cu ce obiecte se va masturba va ramane virgina in continuare. Multa sanatate!
Presupun ca acea "prietena" esti chiar tu.Stai linistita, daca te masturbezi nu se intampla absolut nimic.Nici macar daca ajungi la orgasm fara penetrare, tot nu se intampla nimic cu vaginul tau.Ca sa nu mai fii virgina, himenul trebuie sa fie rupt.Iar ca himenul sa se rupa e nevoie de penetrare, cu degetele sau cu penisul, depinde.Himenul se mai poate rupe si atunci cand practici un anumit sport, dar resupun ca nu e cazul, deci, esti virgina inca.Stai calma.
Lezarea/deteriorarea sau ruperea himenului este denumit DEFLORARE si este denatura fizica, fiind vizibila, palpabila. VIRGINITATEA reprezinta un concept, o perceptie de natura mentala si morala privind onoarea demnitatea si mandria unei fete/femei. Nu exista nicio legatura intre virginitate si ruperea himenului, fiind consemnate multe cazuri in care himenul se rupe/distruge doar in momentul nasterii pe cale naturala cand vaginul se dilata extrem de mult pentru a permite expulzarea copilului.
I-am explicat fetei mai pe intelesul ei pentru ca intrebarea e cam banala si nu voiam sa o zapacesc cu termenii medicali. Dezvirginarea/deflorarea reprezinta ruperea himenului. Conceptul de virginitate e legat de prezenta himenului, ruperea lui aduce in discutie dezvirginarea.
Vaginul e un muschi elastic, si cand o femeie naste el in timp revina la forma initiala, nu se intampla nimic cu vaginul doar ca se contracta muschi vaginului din cauza sangelui din zona aia cand ai orgasm atat
Si daca himenul nu se rupe, ramanand intact inca multa vreme uneori si dupa multi ani de relatii sexuale intense, respectiva fata/femeie continua sa fie virgina, adica in conceptia ta, o femeia care intretine sex insa himenul ei ramane intreg, respectiva continua sa ramana virgina?
Of, ce rau va inselati, iar ma cert cu tine, corbulabros si SophieX, si bistriteanca si in haine de SMURD si femeie si nu stiti cum functioneaza himenul?
Nu se rupe nimic, corbu' a fost mai aproape, oricum. Poti sa fii virgina si sa ai himenul "rup" sau mai degraba intins si sa nu mai fii virgina dar cu himenul ca nou.
Ginecologul nu poate sa spuna daca o femeie e virgina sau nu, si ala care o face sa-i fie rusine, nu dupa criteriul asta se pune "statutul" de virgina.
Raspunsul la intrebare e dat deja, dar explicatiile sunt eronate.
Daca ai fi avut o minima curiozitate ai fi citit si unele raspunsuri anterioare si nu ai mai fi comentat inutil. Cand eu studiam aceste lucruri probabil ca tu nici nu erai nascut.
21 August 2016 15:20
corbulalbrosu a răspuns:
"Nici un medic ginecolog din intreaga lume, orice investigatie ar efectua nu va putea preciza niciodata daca vaginul tau a fost penetrat sau nu, deoarece in urma introducerii penisului in vagin acesta nu lasa/nu ramane absolut nicio urma vizibila, materiala privind dezvirginarea, si asta se datoreaza si faptului ca virginitatea este de fapt un concept, o notiune psihica/mentala si nicidecum fizica, vizibila, palpabila. Medicul poate constata doar starea fizica a himenului si anume daca aceasta mai este sau nu intacta, adica daca esti sau nu DEFLORATA. Dar de asemenea chiar si intr-un astfel de caz, NICI UN MEDIC nu se poate pronunta ferm/precis asupra factorului care a provocat DEFLORAREA deoarece aceasta se poate produce din mai multe motive, chiar foarte diferite si nu neaparat de natura sexuala. Din acest motiv nici un medic nu se hazardeaza sa se pronunte in privinta modului in care s-a produs lezarea/ruperea himenului, adica deflorarea. De asemenea conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii citez (Capitolul III - Acordul pacientului informat) : In Articolul 650 este specificat clar ca : Medicul ginecolog poate sa-i comunice parintelui/tutorelui legal doar ceea ce a convenit cu tine si ai aprobat tu ca-i este permis sa declare, astfel ca luand in calcul problemele de confidentialitate, informarea parintilor privind si alte date constatate ar fi ilegala in absenta consimtamantului pacientei. In nici un caznu este indicat si nici necesar sa incerci sa mituiesti medicul care face constatarea. Multa sanatate!" Alta data abtine-te sa mai face comentarii inutile si eronate sau chiar... dar mai bine ma abtin.
Ok, te-ai hazardat exact pe ce nu trebuie... Eu la tine ma refeream la partea cu "Intrarea in vagin e acoperita de Himen" Acum citesc mai bine raspunsul tau si eroarea nu era asa flagranta. Nu trebuia sa te implic si pe tine, dar imi era dor sa te contrazic, am mai avut noi o altercatie mai demult, am vazut ca dupa ti-ai schimbat putin formularea la unele raspunsuri, chiar daca nu imi dadeai dreptate pe moment. Probabil eram foarte aprins dupa explicatia lui Sophiex si am vazut si la tine ca himenul acopera... Care nu prea acopera, ai putea mai degraba sa zici ca captuseste partea de la intrare in vagin, formeaza o structura sub forma de sa. Oricum, greseala extrem de minora, scuze ca m-am luat de tine chiar asa. Raspunsul de mai sus a fost perfect. Problema la tine e ca te aventurezi in niste raspunsuri extrem de complete si complexe care oricum nu acopera tot subiectul, ca nu au cum, si se mai intampla sa iti scape cate una de asta de asta. Si data trecuta, din tot raspunsul de o pagina, foarte corect de altfel, pe mine m-a deranjat tocmai ca ai folosit "cu siguranta/cu certitudine/ 100%" chestii care nu prea exista in medicina.
Da, mai bine ma... Dar asta e, mi-o asum. Nu te mai contrazic ca mereu arunci catre mine partea cu experienta. Si aici nu am ce sa zic. Desi, adevarul e ca ai putea sa ai oricata experienta vrei tu intr-un domeniu si tot sa vina unul care are varsta cat jumate din anii tai de experienta si sa te invete ceva nou. Parerea mea. Toate cele bune, domnul meu.
Se pare ca NU cunosti sensul cuvantului A CAPTUSI? Ai vazut in viata ta macar o singura data cum arata HIMENUL? HIMENUL reprezinta UN CAPAC nicidecum O CAPTUSEALA SUNT CONVINS ca nu ai nici cea mai vaga idee cate forme poate sa aiba himenul. Stii ceva? dupa zeci de ani de activitate crede-ma ca nu am nevoie de parerile sau aprecierile unora care habar nu au cat este de precisa medicina. Aproape totul este precis in proportie de 100% si cand afirm asa ceva o fac in perfecta cumostinta de cauza. Presupun ca am fost suficient de explicit chiar si pentru tine.
Tare ma framanta gandul ca esti medic ginecolog. Te minti singur cu medicina e precisa, nu e... E ochiometrie in 70% din cazuri, nu urmeaza nici naiba manualul, si chiar daca l-ar urma, ar fi situatii in care realitatea nu reflecta ce scrie in carti, si acolo e ochiometrie. E mai mult o chestiune de "incercare si eroare" in cele mai multe din cazuri, decat stiinta 100% exacta cum afirmi tu. Dar pe subiectul asta putem sa tot dezbatem, nu o sa cadem niciunul de acord. Poate ginecologia chiar e o stiinta asa de exacta cum spui, dar nu... Nu el.
A da, si cea mai mare greseala pe care o faci tu e ca te aprinzi foarte tare cand esti corectat. Trebuie sa accepti ca nu le stii tu pe toate, chiar si in domeniul tau si ca oricine mai greseste, si de aia exista asigurare le malpraxis.
Unii se multumesc cu cantitatea de cunostinte acumulate in timpul facultatii. Altii au prostul obicei de a-si completa bagajul de cunostinte invatand in continuare zi de zi an de an toata viata pentru a fi la curent cu ultimele descoperiri. NO COMMENT
Tocmai de asta spun ca ar trebui sa fii mult mai deschis la o critica. Poate cel care o face nu abereaza complet. Si mai inveti ceva. Macar inveti sa nu mai intri pe site-uri unde toate lumea iti poate contesta cunostintele chiar daca ei nu ai cunostinte deloc in acel domeniu. Glumesc. Mai stai pe aici. Avem nevoie de tine.
Multa sanatate si numai bine. Sper ca nu te-am enervat foarte tare cu remarca mea. Oricum initial comentariu era facut in directia Sophei, te-am adaugat si pe tine pentru un singur cuvant... Nu trebuia.
Mindfulness întreabă: