In primul rand daca principala cauza a starii tale e prietenul tau eu spun ca nu merita. Nu e nici primul nici ultimul de pe lumea asta si nu te merita daca e atras si de altele. In plus daca tine la tine nu se poate intampla asa ceva.
Probabil ca la un moment dat cu totii am avut un moment de ratacire dar nu trebuie sa disperi ca viata merge inainte si dupa ce trec toate nu poate sa fie decat bine. Mergi si plimba-te, ascuta muzica, plangi, vorbeste cu o prietena descarca-te si dupa ai sa vezi ca te vei simti mai bine
Iara ma intalnesc cu o intrebare a ta
Si nu am sa ezit sa-mi exprim parerea.
Un raspuns de al tau: " Buna! Sincer, mai am si eu momente de genu'. O fac atunci cand sunt plictisita, sau am chef sa mai rad de cineva...Scuza-ne :* asa suntem noi. mai copile! "
Altu: " Buna. De regula... daca vrei sa uiti pe cineva, gasesti alt cineva . Bafta! "
Inca unu: " Hmmm. eu una mint ca sa scap din certuri "
Si inca unu: " Buna! Asa mi se intampla si mie. Sincer, nu-l mai suna cateva zile, lasa-l pe el sa se ''deranjeze'' si daca te intreaba ceva de genu; '' ai patit ceva de nu ma suni?'' ii poti raspunde frumos; '' pai cum de tu nu ma suni, am zis ca te las s-o faci''. Sau, daca nu vrei, il poti intreba; Care este acel motiv de nu ma suni? "
Fiecare raspuns al tau, denota o trasatura de caracter pe care, tu o ai.
(Te las pe tine sa iti dai seama ce si cum). Eu nu le-am ales chiar la intamplare. De obicei, viata nu o poti fraieri. Chiar daca astazi minti, sau incalci vreo valoare morala, vei plati. Absolut totul pe lumea asta are un pret. Pana si faptul ca ai avut incredere in X, Y sau Z, sau pana si faptul ca te-ai cuplat cu cine nu trebuie. Nu azi, nu maine, ci atunci cand lumea iti este mai draga(de obicei), de aceea trebuie sa ai in minte vorba asta: " De la viata trebuie sa te astepti la bine, dar sa fi pregatit pentru necazul care vine ". Altfel spus, TOATE sunt doar SIMPLE CONSECINTE ale actiunilor tale. Tu sti ce si cum ai facut, insa sunt sigur ca nu esti usa de biserica, si sunt comvins ca in relatia ta daca nu faceai o greseala ( care l-a prima vedere nu este mare sau chiar imvizibila) atitudinea prietenului tau nu se schimba.
Iti inteleg perfect supararea. Si eu, am fost lovit de viata in repetate randuri, exact cand credeam ca lumea se afla la picioarele mele(de obicei atunci cand credeam ca detin controlul dar de fapt el ma detinea pe mine), si de fiecare data am platit din ce in ce mai scump, pana sa imi dau sema. Am piertdut foarte foarte mult, pana si increderea, dragostea si sprijinul intregii mele familii. Dar, sti cum se zice: " Ce nu te omoara, te face mai puternic", si din pricina acestor "lovituri" sa le zic asa pe care le-am primit atitudinea mea de astazi este:
" Chiar daca as avea toti dintii cariati as mai zambi sau chiar as fi plin de probleme tot as glumi ".
De ce sunt asa de pasiv?
Nu sunt pasiv. Dar nu ma consum pentru problemele care vin, si tot vin, deoarece asta nu ajuta, ci mai bine ma gandesc la o rezolvare deoarece eu mi le-am provocat singur, asa ca nu are rost sa ma supar pe mine
Sper ca te-am putut ajuta, macar putin, dar macar mi-ai prins ideea?
Am facut o alegorie p'aci.
Am uitat totusi sa-ti raspund la intrebare. Rezolvarea acestei "probleme" pe care o ai cu prietenul tau, este simpla. COMUNICAREA!
Daca il iubesti, ai tupeul sa-i spui in fata ca aceasta atitudine pe care o are TE DERANJEAZA!, iar el, daca te iubeste o sa inteleaga si o sa aiba grija pe viitor. Este ESENTIAL sa aveti o comunicare foarte foarte buna. Nu trebuie sa treci peste, fara sa rezolvi aceasta problema, daca vrei sa previ altele. Nu uita: " Viitorul vine maine, schimba azi ce este in trecut! " - Altfel, o sa iti vina sa te dai cu capu' de pereti, sau in cuvintele tale: " ati simtit vreodata ca sunteti in plus\sa puneti punct vietii? "
Sa-ti dau un exemplu, prin care am avut de pierdut din cauza faptului ca nu am fost in stare sa stabilesc o punte de comunicare buna cu un fost prieten. O simpla intamplare care mai tarziu era sa ma coste libertatea. (da pe scurt)
Aveam un amic. Ne intelegeam perfect. Credeam ca suntem prieteni, si ca este gata sa fie alaturi de mine, atat la bine cat si la greu. Eu, personal testez persoanele care pretin a fi prieteni cu mine, prin simple intamplari,( de ex vad daca renunta la ultima tigara pentru mine, sau chestii de genu' asta) pentru a nu avea surprize neplacute mai tarziu, insa pe respectivul tip, nu l-am testat niciodata, deoarece era FOARTE respectat la mine in cartier, si daca nu trecea testul nu voiam totusi sa-l pierd. Aveam multe beneficii de pe urma lui.(dar nu era aia ceea ce ne unea)
In fine, timpul a trecut, si intr-o zi ma aflam in sala de judecata, fata in fata cu un procuror care nu stia decat sa-mi aduca capete de acuzare. Deodata vine un martor al acuzarii sau ceva de genu'.Sti cine? EL! Doamne, dar oare sti ce a durut? Mai mult decat atat, puteam sa previn asta.
Intamplarea ce ti-am povestit-o desi, nu pare a avea relevanta de fapt are. Inlocuieste faptul ca eu nu am vrut sa renunt la el din cauza beneficilor ce le aveam din "prietenia noasta" cu o posibila atractie fizica in relatia voastra, si trage ceva concluzii. De aici te las pe tine, si scuze ca am scris asa de mult. iar eu si povestile mele
Multa bafta, tanara domnisoara
Buna. Contul acesta il ''impart'' cu o alta playera '' Flory''.
Ambele detinem contul. si nu toate raspunsurile mi se cuvin mie.
Asta habar nu aveam.Eu m-am adresat domnisoarei ce a scris intrebarea, adica tie, din cate imi dau seama. Insa, treaba cu raspunsurile, este doar o introducere(de care se poate face abstractie) pentru textul ce a urmat, pentru a face explicatia mai clara(adica fara exemple la argumente in ziua de azi cine te crede) si anume faptul ca problemele de care te plangeai in intrebarea ta, sunt doar simple consecinte ale proprilor tale actiuni, adica greseli mai mult sau mai putin vizibile ale caror "roade" le simti de obicei, dupa o perioada de timp si totodata sa iti arat ca din aceste micute greseli, poti pierde enorm, si ti-am mai dat un exemplu, in care ti-am spus ca eu am dat-o in bara din cauza acestor grelesi peste care am trecut cu vederea, din cauza ca am fost prea ignorant sa imi dau seama de ele cand trebuia.
Dupa, am incercat sa iti spun, ca mai sunt oameni ce au astfel de probleme, insa o mentalitate precum cea de care am vorbit, te poate face sa treci foarte usor peste ele, fara sa fi nevoita sa folosesti propozitii precum: "cand pur si simplu ai vrea sa pui punct vietii? " si sa te consumi.
Dupa, am incercat sa te ajut cu un sfat cu privire la relatia pe care o ai tu cu prietenul tau, spunandu-ti ca o rezolvare simpla a problemelor dintre voi este COMUNICAREA, dupa care ti-am dat un exemplu, cand absenta comunicarii costa, si te poate costa foarte scump. (In cazul tau poate aduce certuri, si in final despartirea, iar in cazul meu putea aduce pierderea libertatii), astfel incercand sa te comving cat de important este sa-i spui ceea ce ai pe suflet persoanei iubite la timp si sa insisti asupra acestiu fapt. Un exemplu care nu are nici un fel de relatie de "iubire" la baza dar inlocuind anumite aspecte, poti trage niste concluzii ce te pot ajuta. In aparenta nu seamana, insa in esenta sunt aproximativ la fel.
In fine, eu am incercat doar sa te ajut Sper ca am reusit macar un pic. Doar ca o concidenta a fost ca sunteti 2 persoane pe un cont, si aveti o personalitate asemanatoare, de aceea in fiecare raspuns de sus, am gasit cate un defect ce il completeaza pe celalalat. ( cred ca sunteti si prietene, dar sti vorba aia: " Cine se aseamana, se aduna ".
Dar pe baza lor am vrut sa te fac sa intelegi ceva. Nu m-am referit neaparat la ele.
Oricum, multa bafta tanara domnisoara si sper ca de aceasta daca ai inteles ce am vrut sa spun! De datoria ta insa, este sa vezi care sunt raspunsurile tale(de mai sus), sa vezi ce trasaturi negative ai, si sa iti pui intrebarea: " Ba cu ce am gresit? " si sa nu se mai repete pe viitor.
Sper ca am vorbit cu domnisoara potrivita de aceasta data x.x