La varsta ta astfel de dereglari sunt frecvente si nu au nici o semnificatie. Nu trebuie sa fii speriata, asteapta pur si simplu si va aparea si menstra.
Atata stiu ca la inceput in primele 6-12 luni de cand iti apare ciclul menstrual acesta nu este regulat.Deci dupa parerea mea nu trebuie sa te sperii.
Sunt dereglari frecvente, la inceput nu iti este regulat cu timpul totul se va regla.
La această vârstă menstruaţia poate întârzia chiar şi 3-6 luni ( sau foarte rar până la un an ) - deci, nu ai de ce să te îngrijorezi!
În general aceste dereglări sunt normale, mai ales la vârste "fragede".
Treptat, pe parcurs ce mai creşti, ciclul se va regla, dar acest proces poate dura chiar şi 5 ani ( în general, pe la vârsta de 18-20 ani ciclul devine regulat ).
Buna...mi-a venit menstruatia vinerea trecuta si inca nu mi s-a terminat, dar in primele 2 zile de cand mi-a venit mi-au iesit niste bubite pe mana dreapta si pe piept...din ce cauza?
"Bubiţele" respective NU au legătură cu menstruaţia, ele se datorează ( cel mai probabil ) căldurii sau unei "alergii" la ceva aliment!
Dacă te mănâncă, te poţi unge cu ceva alifie mentolată, spirt sanitar, carmol, etc. ( şi să încerci să nu te scarpini )!
Dacă acele bubiţe nu trec ( de la sine ) în 3-5 zile sau dacă mai ies şi altele, în alte zone ale corpului, atunci TREBUIE să mergi la un consult la medicul de familie ( sau la dermatolog )!