| Dove04 a întrebat:

Bună TPU, am 14 ani si ciclul din vara, dar nu mi-a mai venit ciclul de pe 22 ianuarie, atunci mi-a venit iar dupa o intarziere de 2 luni,precizez ca ma mai masturbez dar nu sunt dependenta,si nu stiu de ce nu imi vine,adica poate fi din lipsa de vitamine sau calciu,chiar nu stiu, astept raspunsuri de la voi, chiar am nevoie.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In perioada primilor 2 ani, producerea ciclurilor menstruale poate sa fie foarte neregulata si complet imprevizibila, cu pauze chiar si foarte lungi de multe luni intre ele care uneori pot fi si de 6-12 luni. Te poti linisti complet fiindca producerea ciclurilor menstruale este dirijata STRICT HORMONAL, astfel ca NU este vorba de nici una dintre cauzele, sau motivele presupuse de tine. Intre activitatea de practicare a masturbarii si procesul menstrual nu exista absolut nicio legatura sau interdependenta. Masturbare placuta in continuare. Exista posibilitate ca in anii viitori ciclul menstrual sa se regleze intr-o anumita masura, insa pana atunci nu ar trebui sa ai motive de ingrijorare, Semne de igrijorare vei putea avea numai/doar in cazul in care si peste 2-3 ani producerea menstuatiilor va fi extrem de neregulata. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Mergi la medic si afli. Nu are legatura cu masturbarea.

| alexandruanghel a răspuns:

Ai avut contacte sexuale?

| ririsa a răspuns:

Lasa-mi un mesaj privat aici pe TPU si te ajut eu cu problema ta happy

| Dove04 explică (pentru alexandruanghel):

Nu