| Anonim22222222 a întrebat:

Am 14 si ma masturbez de 2 luni o data la doua-trei zile. Am citit pe net ca masturbarea este un păcat si ca daca sunt sportiv nu o sa mai am rezultate.ce ziceți trebuie sa ma las?

Răspuns Câştigător
| Seba2013 a răspuns:

Lasa-te ca este pacat.
Consensul religios, si toata doctrina care se gaseste in biblie este clat impotriva masturbarii.

Citeste 1 Corinteno 6:18, acolo se spune ca afecteaza corpul.
Dupa aceea in Proverbele 5:11 spune ca, carnea si corpul obosesc.

Freud si tot consensul stiintific au afirmat ca masturbarea produce neurastenie in 1972.
Acuma in 2016, nu se mai recunoste, pentru ca se ascunde ca masturbarea activeaza catecolaminele, exact ca la stres.
EI se incurca in notiuni, iar adeptii lor nu vad.
Uite aici cum orgasmul produce boli.
https://en.wikipedia.org/wiki/Postorgasmic_illness_syndrome
Aici se recunoaste ca orgasmul este cauzalitatea.
In 2011, the American Society of Addiction Medicine (ASAM), the largest medical consensus of physicians dedicated to treating and preventing addiction,[32] redefined addiction as a chronic brain disorder[33] which for the first time broadened the definition of addiction from substances to include addictive behaviors and reward-seeking, such as gambling and sex.[34]

Cance:http://www.webmd.com/......ancer-risk

93 răspunsuri:
| Ana9999 a răspuns (pentru Seba2013):

Baiatu, sa-ti vad intai diploma de doctorand pe neurostiinte si apoi mai vorbim. Momentan nu esti capabil sa vorbesti decat despre cum se conduce un tractor si cum se baga CD-uri cu muzica in laptopurile de la petreceri. Ah, si nici romana nu stii sa vorbesti corect, dar ai pretentia sa inteleaga toti aberatiile tale. Habar n-ai tu ce studii sunt sau nu aprobate de comunitatea stiintifica, din moment ce nici nu lucrezi pe domeniu si nici nu esti specializat in asta oficial. Nu am de ce sa iti arat studii de genul, pentru ca eu am zis ca sexul in limite normale nu provoaca nicio problema, IN LIMITE NORMALE SI FARA UN FACTOR EXTERN GRAV, altfel am fi toti anxiosi doar pentru ca facem sex, draga virginule. In sfarsit ai constatat si tu ca nu suntem la acelasi nivel si ca orice discutie intre noi doi este inutila, tocmai pentru ca avem niveluri de cunostinte diferite.

| Seba2013 a răspuns (pentru Ana9999):

Cand o sa iti vad si eu diploma mai vorbim.
Dar nu doar diploma, ci argumentele, diploma se poate cumpara.

Nu sunt afirmatiile mele sunt afirmatii stiintifice.
Uite aici:http://www.asam.org/about-us

Daca erau ale mele, era altceva.
Mincinoas-o, unde am spus eu ca sunt tractorist?
Ai dovezi?
In momentul acesta sunt agent de securitate.
Stau pe scaun si ma uit la un ecran cu camere, mai am si un calculator, si vin bani.
Vara sunt sofer pe autobuz, si castig mai mult decat un medic.
EU iau 3000 euro, tu cat iei supremo?
Tot ce fac eu este sa reproduc ceea ce spune stiinta.
Iar ceea ce spune, apare aici; http://www.asam.org/about-us
Trebuie sa fi presedinte pentru a face lucrul acesta?

Opinia ta de viitor medic, sau nu stiu ce, este egala cu 0.
Tu de unda singura, nu ai ace sa afirmi, tu esti doar un robotel.
Ca sa iti impui opnia ta persoanala, trebuie sa treci prin evaluarea colegiala.
Trebuie sa ne demntrezi cu fapte si probe stiintifice.
Eu ti-am arat probele si date stiintifice, m-am bazat pe stiinta.
Asa ca, sunt mai atre decat tine, nu ei fi medic, dar se pare ca ai ramas la propia opnie.
Asta de descalifica.

Pentru mine tirist/tractorist/sofer de autobuz e tot aia, nu ma intereseaza care sunt diferentele intre ei pentru ca oricum nu am de gand sa lucrez in domeniu. Link-ul ala cred ca l-ai postat in obsesie de vreo 3-4 ori pe aici, ti-am zis pe acolo ce am avut de zis despre el. Cine a zis ca ma intereseaza cat castigi tu? Tu intrebi un student cat castiga? Un student nu castiga, ci investeste in studiile lui si materiale, castigul va veni dupa (Un medic rezident cu experienta de 2 ani poate castiga 60.000 de euro pe an in afara, iar pe parcurs se mareste castigul, tocmai pentru ca creste in grad) Nu esti tu cel care decide cu cat este egala opinia mea, asa cum ai zis si tu, exista evaluare colegiala, mai exista examene, rezidentiat, pe parcursul timpului o sa tot fiu eu evaluata de persoane avizate, nu-ti face tu probleme. Un medic nu e lasat sa iasa asa pur si simplu pentru ca e vorba de vietile oamenilor. Cum adica trebuie „sa ne demonstrezi"? Numai tu ceri demonstratii si am zis ca nu are rost sa vorbesc cu tine, mai ales ca esti analfabet si nici nu stii sa scrii corect in romana, corect este „mincinoaso" http://supervedeta.sunphoto.ro/greseli_de_scriere_des_intalnite corect este „trebuie sa fii" https://diacritica.wordpress.com/tag/sa-fii-sau-sa-fi/ Tu esti robotelul, pentru ca dai copy/paste la linkuri de pe Wikipedia, dar cand e vorba sa scrii tu ceva, abia daca legi 2 vorbe fara sa imprastii cu litere si cratime peste tot.

1Dada eram analfabet, nu mai intelegeai ca sunt tractorist.
hehehe

2 Si pentru mine un viitor medic este agal cu femeia de serviciu.

restul comentariului, bla bla.

Daca erau afirmatiile mele, puteai sa sa te iei de mine.
Dar nu inteleg ce vina am eu, daca medicii profesionisti mai tari ca tine, afirma ca masturbarea poate produce dependenta.

Cu ce ii contrazici, cu ce argumente, pe cine reprezinti tu?

Iar frumos, le scriu celor care sunt meritosi.
Cu tine vorbesc, fara corectari, tie iti fac comentariul la prima.
Tu oricum intelegi, pentru ca de aceea de iriti asa.
HEHEHHbig grinbig grinbig grinbig grin:

Nu am contestat in niciun fel ce au zis medicii acolo, ei au scris ce inseamna dependenta cronica si prin ce se manifesta, tu ai fost ala care a zis ca masturbarea/sexul produce dependenta, acolo nu scria cuvant cu cuvant asta. Si in orice caz, eu n-am zis ca masturbarea/sexul nu produce dependenta cronica, la un moment dat chiar am zis ca sexul e legat de dependenta. Nu m-am contrazis cu niciun om de stiinta, ci cu tine si cu felul in care interpretezi tu. PS Asta inseamna agal https://en.wikipedia.org/wiki/Agal_(accessory) Vezi ca inca mai esti murdar de romana pe la gura.

| Seba2013 a răspuns (pentru Seba2013):

Am uitat sa iti arat, de ce este nevoie de probe uite aici:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Medicin%C4%83_bazat%C4%83_pe_dovezi

A trecut etapa acea cand se spunea ca biblia este doar pentru clerici, sau stiinta doar pentru cei privilegiati.

Acuma totul este liber si demonstrat pentru toti.
Cu totii avem dreptul la informatie.

Nu imi place sa ii invat pe aroganti, dar hai sa pied vita si timpul meu ca oricum am pierdut toata saptamana cu cine arogant si prefacator.

1 Daca vrei iti traduc eu, exact cum scrie acolo.
Iti explic prima data logica, dupa aceea iti traduc.
ok?

Acolo se arata mecanismul dependentelor, fara a da un nume de, dependenta?
Intelegi?
Se explica macanismul.
Odata explicat, se afrima lucrurile care dau dependenta.
Enumera lucrurile care activeaza acel mecanism si produc dependenta.
Cand le enumera, ajunf si la cuvantul sex.
ok?
Ai inteles logica acesta?
Daca da, trecem la traducere.

Cum adica pe cine reprezint? Oricine are pareri diferite de tine face parte din vreo organizatie secreta sau cum? Ai fost pana acum la vreun psihiatru? Nu de alta, dar incepi sa dai semne de paranoia. Suspectezi cam tot ce e in dezacord cu tine ca fiind impotriva ta si te iei de toti cei care gandesc diferit de tine, iar eu nu am de gand sa ma contrazic cu un om de genul.

Am zis undeva ca nu avem toti dreptul la informatie? Ma vezi ca fiind comunista acum? Stii, lasa asta, inteleg ce zici si nu ma mai contrazic cu tine, masturbarea/sexul oral/anal/normal/orice tip de sex, chiar si in cazul in care e facut cu moderatie, duce la dependenta cronica, ce in timp duce la invaliditate si deces. Esti multumit acum? Nu mai pune link-uri, nu mai zice nimic. Astia care o sa fie de acord cu tine nu o sa practice chestiile alea, aia care nu sunt de acord cu tine o sa le practice. Punct.

Intr-un consens stiintific, nxista o singura parere, nu mai multe.
Daca tu ai parerea ta persoanala, fara o baza stiintifica, nimeni nu te baga in seama in lumea stiintifica.
Normal ca trebuie sa reprezinti pe cineva.
Tu nu te poti reprezenta singura, pentru ca nu ai tu dreptul acesta.
Trebuie sa te recunoasca cineva in lumea stiintifica, trebuie sa ai un studiu, sa treci teste, si dupa aceea sa te dai mare doctor.

E treaba mea sa inteleg pentru ca voi lucra intr-un domeniu de genul. Iritarea vine de la felul in care calci in picioare limba ta natala, corect este „Merituosi" https://dexonline.ro/definitie/merituos Ti-am zis foarte clar ca nu ma mai contrazic cu tine, deci nu are sens sa imi raspunzi, altfel cauti doar galceava. Cred ca fiecare dintre noi a zis ce trebuia sa zica, iar daca o persoana va mai avea intrebarea aia si ar avea rabdarea necesara sa citeasca, e alegerea ei pe cine sustine.

Nu trebuie sa fie de acord cu mine.
Asa este efectul stiintific, iar peste asta nu se trece, pentru ca este lege.

Unul care nu este de acrod cu medicii acestia, nu sunt de acord cu fenomenul stiintific.

Nu exista medici, la ora actuala sa afirme contrariul, exista doar unii medici, care pastreaza tacerea in manualul lor.

Deci sunt legii stiintifice, nu argumente ale mele.

Nu scrisul este iritarea, ci afirmatia mea bazata pe dovezi stiintifice, precum ca masturbarea poate da dependenta.
Asta este iritarea ta.

2 Daca facem asa mai greseli de scriere, nu mai aveam vreo 46 de oameni, care mi-au dar funda.
I-am ajutat pe multi, si ei m-au inteles, draga.
hehehe
Asa ca.....hai ceau.

Faceam* mari*

Da draga, eu stiu ca cresesc scrisul, pentru ca vorbesc repede.
De ce?
pentru ca nu ma intereseaza subiectele acestea, am alte treburi de facut.

Dar mi-a fost mila de oamenii care spuneau ca sufera din cauza masturbarii, si nimeni nu ii ajuta.

Atunci am zis sa intru, dar am facut un pact, ca sa fiu cat mai simplu, si la obiect.
Ca sa scriu corect, imi trebuie sa tastez mai incat, sa stau mai putin pe net(am dureri de cap) si sa fac corectarea.

Lucrurile acesta nu le consider importante, mai important este sa se inteleaga subiectul, asa castig si eu timp, si cel care are nevoie de ajutor.

EU nu stiu cat mai stau aici, pentru ca am alte obiective de facut, iar acele imi cere timp, si forta.
Daca stau aici pe net, ma obosesc, si pierd timp, si nu mai am energie pentru obiectivul meu, si timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Seba2013):

Permite-mi sa-ti trasez si eu un obiectiv, sigur mai important decat cele pe care le ai tu in derulare:

Invata sa scrii! Scrierea corecta nu presupune niciun efort pentru un om normal si sa te justifici ca evitarea greselilor ar presupune sa renunti la nu stiu ce obiective marete e, in acelasi timp, hilar si penibil. Sunt sigur ca nu iti vei rata obiectivele trasate daca pui o cratima sau daca acorzi un minut sa recitesti un text iniante de a-l posta. Auzi, are obiective de indeplinit si asta e o scuza pentru analfabetism. Patetic. Sa-mi dau si cafeaua pe laptop dupa ce ti-am citit dejectiile...

Singurul moment mai amuzant a fost acela in care ai cerut date stintifice dupa ce oferisei, in prealabil, niste citate din biblie. E ca si cum ai oferi lectii despre empatie dupa ce tocmai ai decapitat un catelus.

Iar fundele, de cele mai multe ori, nu se dau pe merit sau pentru ajutor, majoritatea fundelor le primesti atunci cand le spui oamenilor ce vor sa auda. Te feliciti de pomana pentru realizarile de genul asta.

Hai ca te las, daca te pricepi la citit la fel de bine ca la scris atunci chiar risc sa te fac sa ratezi unele dintre obiectivele tale marete, in cazul in care ti-as oferi un text prea lung.Inteleg ca nu iti place sa-i inveti pe aroganti, eu sunt unul dintre ei iar tu esti tot unul dintre ei. Vestea buna este ca nu ai ce sa ma inveti, motiv pentru care nu vreau sa-ti rapesc timpul. Totusi, de bun simt este sa ai si o baza pentru aroganta ta iar tu inca nu ai invatat sa scrii... Motiv pentru care ti-am si scris acest mesaj. Daca vrei sa pari superior (si vrei, indiferent daca raspunsul tau este "da" sau "nu") nu mai oferi sansa interlocutorului sa iti taie macaroana chiar inainte de a incepe sa-ti prezinti argumentele doar pentru ca ai lacune in ceea ce priveste gramatica. Fara pasul asta imperios nu te va nimeni in serios.

Gata, Forest, du-te si pune-ti in aplicare planurile marete si indeplineste-ti obiectivele trasate cu sarguinta. Baftalos!

PS: Felicitari pentru ajutorul oferit suferinzilor de masturbare de peste tot, fara aportul tau lucrurile nu ar mai fi stat la fel!

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Invata sa scrii, su dupa aceea vino la mine cu magareli.
Fara pasul asta imperios nu te va nimeni in serios.

Pentru mine tu si toti care va credeti alfabetistii, sunteti o adunatura de pierdere de timp.
Nu ma intereseaza imaginea mea, nici sa fiu sociabil, nici sa iti fac tie pe plac, intelegi?

Pe mine ma intereseaza strict, sa intelegi sa continutul afirmatiilor mele.
Asta ai inteles-o.

Restul ma doar undeva, pentru ca nu doaresc sa fiu alfabetizat.
Trebuie timp, iar eu nu am din pacate.
Eu iti fac comentariul direct, vad doar trei randuri in spate, si nici na ma uit in spate.
Daca chiar nu se intelege, se poate repeta.
Asta este o metoda, de-a mea, pentru a castiga timp.

Daca tu ai timp, sau esti cu probleme si stai toata ziua in casa, treba ta.
Eu am alte treburi, nu ma intereseaza ca tu sa intelegi scrierea.
Daca nu se intelege, se repete.
Dar s-a inteles, pentru ca deduci ceea ce spun.
Asa ca. pentru mine tu esti egal cu 0, stai in banca ta, daca nu intelegi.
Plus ca ai inceput sa te bagi in argumentele mele.
Asta ma racaie la tine, ca de fapt, m-ai inteles dar esti un prefacator.
Restul, bla bla, hai nu ma fa se pierd timp.

Si ca sa nu spui ca sunt rau.
Trec peste atitudinea ta aroganta, si iti dau sansa, sa alegi un subiect, din ce am vorbit cu Ana.
Alege unul, ca ia era foarte stramba.
Ia avea opinie ei personala, dar acelea nu sunt afirmatii.
Dupa ce spunea ca are opinia ei, si imi respecta si opnia mea, dupa camd trei randuri, nu mai respecta opinia mea.
Spunea ca acolo nu scrie ca masturbarea poate da dependenta.
Deci ia imi facea afirmatii.
Ei ii respect opinia, dar daca vina altul si spune ca masturbarea il afecteaza, ii respect si opnia aceluia.

Atunci intra in dezacord opiniile, si trebuie sa verificam, care sunt infulcite si care sunt adevarate.

Fata are un stil foarte prefacut.
Imi spunea mie, ca nu se stie, cand de fapt se stie.
Ma ducea in nestiinta, doar ca sa isi sustina opinia.

Uite iti dau o sursa.
O citesti, si imi spui, daca acolo scrie ca sexul poate da dependenta.
Vrei?
Ia spunea ca acolo nu scrie asa ceva.
Ca eu sunt cel care spune asta, dar acolo nu scrie.
Iti dau sursa?

Singurul moment mai amuzant a fost acela in care ai cerut date stintifice dupa ce oferisei, in prealabil, niste citate din biblie. E ca si cum ai oferi lectii despre empatie dupa ce tocmai ai decapitat un catelus.

Uite, vezi de ce descalific eu desteptii care stiu sa scrie?
Nici macar nu ai citit toata conversatia mia, cu Ana.
Nu sursele biblice erau problema, ci sursele stiintifice, pe problema de, dependenta.
Am dat mai multe surse, nu doar religioase.
Asta te descalifica, cu tot cu alfabetismul tau.
Acest comentariu, intra in bla bla, nu trebuie sa mai pierd timp.
Ti-am dat o sansa, daca esti destept, vorbeste esentialul, daca nu, te-ai bagat in seama pe degeaba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Seba2013):

Pentru cineva care se afla in criza de timp si pe care il asteapta proiecte importante investesti cam mult timp in a trancani aiurea. Bine, stim amandoi ca nu proiectele sunt cauza semi-analfabetismului tau, iti subliniam discret ca te contrazici singur.

Evident ca nu am citit toata conversatia, nu citesc analafabeti. Asta ti-am si spus doar ca iti lipseste puterea de concentrare. Degeaba detii secretele universului daca iti lipseste capacitatea de a le transmite mai departe. Sfatul meu era menit era sa te ajute chiar daca maniera in care a fost oferit continea ironie si aroganta. Mesajul e simplu: nimeni important nu iti va lua in seama ideile si potentialul atat timp cat tu esti incapabil sa scrii o propozitie. Da, stiu vrajeala, nu conteaza cum scrii, conteaza ce esti si ce vrei sa transmiti! Asta e un text de coafeze, nu se aplica in viata reala. La fel ca "haina nu face pe om". Cand te adresezi unor oameni importanti trebuie sa respecti anumite etichete daca vrei sa te faci remarcat si daca vrei sa ai vreo sansa la succes. Ca nu te intereseaza parerile celorlalti sa le spui vanzatorilor de zarzavat, de parerea celorlalti depinde intreaga ta existenta. Tot ce vei realiza in viata, vei realiza cu ajutorul celorlalti. Iar pentru ca ceilalti sa te ajute sau sa-i poti influenta la modul in care doresti va trebui mai intai sa le formezi o anumita parere despre tine. Doar cretinilor si autistilor nu le pasa ce cred ceilalti despre ei si asta pentru ca nu inteleg importanta aspectului, nu pentru ca ar detine ei nu stiu ce secret existential. "Alfabetismul", atunci cand te adresezi in scris, este o dovada de buna crestere, cultura si bun simt si nu dovada unui caracter etilist si snob, cum sugerezi tu. Sa-i scrii cuiva corect, din punct de vedere gramatical, demonstreaza respectul pentru el cat si pentru sine. Astfel de lucruri sunt primordiale in relatia cu ceilalti oameni, in societatea de azi.

In ceea ce priveste esentialul, pe care pui atata accent, despre el am discutat pana acum, ca nu iti poti da tu seama ca e esential, e problema ta. E mult mai important sa te dezvolti in armonie si sa-ti corectezi defectele cat mai devreme decat o discutie despre sanatatea labei asupra adolescentului derutat, sustinuta stiintific cu citate din biblie. De asemenea, pargmatismul si analfabetismul nu sunt acelasi lucru. Sa poti transmite notiuni si idei complicate in cuvinte putine nu e acelasi lucru cu a incerca sa transmiti aceleasi lucruri in cuvinte care nu exista in nici o limba si intr-o maniera demna de un elev de clasa a IV-a. Tu nu esti pragmatic, esti semi-analfabet, iar asta nu e ceva cu care sa te mandresti.

Nu vreau sa dezbat niciun subiect cu tine si nici nu am nevoie de vreo "sansa" din partea ta. Nu-mi trezesti vreun interes iar eu sunt cel care ti-ar putea oferi tie sansa sa discutam si nu invers. Iar eu nu-ti ofer vreo sansa, eu ti-am oferit un sfat care iti va fi foarte folositor daca alegi sa-l urmezi si sa-l tratezi ca pe un sfat. Daca alegi sa interpretezi ca tot ce am spus e menit sa te jigneasca si sa-ti demonstreze ca iti sunt superior (nu ca lucrurile ar sta altfel dar nu asta e partea pe care tu trebuie sa o analizezi) nu te vei alege decat cu frustrare si antipatie.

Si aici se incheie interactiunea noastra. Alege sa te dezvolti, sa fii mai competent, sa te autodepasesti, sa devii un exemplu pentru ceilalti si sa devii cineva care are capacitatea de a ii influenta pe cei din jur. Acesta e primul pas pentru a face lumea un loc mai bun. Pentru ca inteleg ca iti doresti sa ajuti, din moment ce ai sarit in ajutorul celor cu maini disproportionate, in urma luptei cu onania.

Bai, cand vad aroganta asta, imi vine sa iti dau doua palmi peste cap, si sa iti vezi de drum.
Daca tu nu imi dai voie, iti accept dorinta.
Dat tie tine ti-a dat voie sa fi mentorul meu?
Ar trebui sa ma intrebi daca doresc lucrul acesta.
Aici ii o greseala de-a ta.

2 Daca tu imi demontrezi ca nu intelegi esentialul, dintr-o propozite, eu o sa imi porblematizez lucrul acesta.
Aratami ca nu intelegi propozitia, si atunci da.
Pana atunci nu consider esential ceea ce vorbesti, dor bati campii.
Restul comentariului de mare mentor, si preocupare de ceea ce oamenii inteleg, este total aiurea.
Pe mine m-au inteles toti pana acuma.
Nu ma fa pe slava destarta, dulcegara, si ca si cum ai vrea sa ma ajuti.
Asta nu ii ajutor, ii impunere, te-ai bagat ca musca-n lapte.
Asta ma face pe mine sa dezapreciez, nu ca ai fi mai superior.
Daca esti mai superior, bravo tie, eu deocamdata sunt bine aici.

SI daca n-ai citit tot, de ce faci afirmatii?
Un om destept prima data citeste, si dupa aceea vorbeste.

Si ca sa iti mai dau o lectie importanta.
Un om care are nevoie de un ajutor, nu se uita la cratima, ci la esential.
Pe mine nu ma intereseaza sa imi arat scriul, la intelepti ca tine, nu pentru ei sunt comentariile mele.

Ai inteles omule cu mandrie si slava desarta?

Ca sa faci afirmatia acesta, iti trebuie sa citesti tot.

Am dat ca sa vada lumea ipocrizia inteligenta.

Inca iti mai citesc mesajele largi, si ma mir de alfabetismul tau.
Iar fundele, de cele mai multe ori, nu se dau pe merit sau pentru ajutor, majoritatea fundelor le primesti atunci cand le spui oamenilor ce vor sa auda. Te feliciti de pomana pentru realizarile de genul asta
Zeule, chiar trebuie sa te suport?
1 Daca spun ce vor sa auda, atunci insemna ca imi inteleg scrisul.
2 Daca oamenii, chiar nu stiu, si eu le spun ceea ce este bine, nu insemna ca ei au stiut.
Asa ca, ori esti bolnav ori esti un nestiutor.

Singurul moment mai amuzant a fost acela in care ai cerut date stintifice dupa ce oferisei, in prealabil, niste citate din biblie. E ca si cum ai oferi lectii despre empatie dupa ce tocmai ai decapitat un catelus

Bai alfabetizatule, invata sa scrii corect, si dupa aceea vino la mine cu corectari.
Stiintifici se scrie cu doi i.

| aumih16 a răspuns:

Te masturbezi din cauza ca nu ai reusit sa iti gasesti o persoana cu care sa faci dragoste totusi esti minor nu crezi mai asteapta si tu sa te faci mare si apoi te masturbezi cat vrei ai timp destul nu este un pacat decat din punct de vedere bisericesc dar doar atat in fine nu iti face rau masturbarea din contra iti dezvolta capacitatile sexuale adica cand vei avea o partenera practic nu ar trebui sa iti mai fie rusine intelegi ca stii deja ce ai de facut