E o dereglare. Stai linistita, nu esti insarcinata. Poti totusi pentru linistea ta sa faci testul. Succes!
Bună! Cum ai spus si tu ca aveai ciclul neregulat, posibil ca după ce ai facut sex desii protejat asa cum ai spus tu, ciclul iar s-a dereglat, din cauza hormonilor, este bine stiut faptul ca după ce intretii relatii sexuale apar scchimbări modificari hormonale in corp mai ales in cazul vostru al fetelor, ce varsta ai? Sanatate multa si ar fi bine sa mergi si la un consult ginecologic.
Stai liniștită. Mie mi-a întârziat menstruația și 2 săptămâni din cauza asta. E doar o dereglare, este ceva normal, acestea pot apărea din diverse motive, inclusiv stres, deci să nu fi stresată!
Atâta timp cât te-ai protejat, șansele sunt extrem de mici, indiferent de perioadă. O zi bună
Exista mici neregularitati; o persoana care nu avea ciclu o luna din trei, nu ar trebui sa se mire cand ii intarzie ciclul cateva zile. Sarcina iese din discutie. IMI PLACE ca folosesti protectie dubla; asa se face. Sa folosesti protectie dubla intodeauna, cat timp nu vei vrea sa ai copii.
Atat posibilitatea cat si probabilitatea de a fi insarcinata in acest moment se poate aprecia /considera ca fiind practic IMPOSIBILA si din acest motiv menstruatia NU porneste la data calculata, prognozata din cauza unor/anumitor dereglari hormonale. Trebuie sa afli, sa cunosti si sa stii si pe viitor, fiindca este si in interesul tau sa stii si sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, apar disfunctionalitati si ca atare apare posibilitate de a se produce dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale care la randul lor provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile. Astfel ca se poate aprecia ca inceperea menstruatiei cu cateva zile inainte de data calculata este urmarea producerii de dereglari hormonale. Durata abaterii poate prezenta variatii de la cele mici de doar +/- 3-5 zile la dereglari si mai mari chiar si de 7-10 zile (in plus de obicei) fara sa existe o sarcina. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca orice femeie sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Daca desfasurarea sangerarii menstruale va fi la fel ca si alta data in acel caz NU trebuie sa aveti vreo teama sau orice alta ingrijorare. Multa sanatate!