| valentina2728 a întrebat:

Buna TPU.
Am o mica nelamurire.
Am 17 ani, sunt virgina.
Am o problema de mica, nu-mi vine niciodata ciclul regulat, am fost si la ginecolog, mi-a facut o egografie externa, uterul e in regula, ovoarele si ele sunt in regula, putea sa afle mai concret ce am exact daca imi facea o ecografie interna, insa nu mi-a putut face pentru ca sunt virgina.
O sa trebuiasca sa merg si la endocrinologie sa-mi faca si la glanda… am impresia ca totul a inceput de la glanda, probabil totul e hormonal.
Nu stiu cat ati inteles exact, insa intrebarea principala este.
Pot intretine relatii sexuale daca am aceasta problema? Nu se intampla nimic daca fac ceva?

12 răspunsuri:
| Eireann a răspuns:

Da, dar neaparat protejat.

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

Inseamna ca ai fost la un ginecolog pompier laughing pentru ca ciclu este normal indiferent cand vine, odata ce ai toate alea acolo, menstruatie, perioada stiu eu de care, ciclul este normal.

Poate ca ai tu altceva si nu stii sa explici.Ciclu cum spune si dna Violeta laughing este normal de 2 feluri, regulat si neregulat, dar chiar de este neregulat tot normal este.

Sex poti sa faci nici o problema, nu are legatura sexu cu prefectura, faci sex cand ai pofta, cand simti nevoia sa faci.

Chestia e, ca avand ciclu neregulat, nu stii exact cand e ziua aia in care ai putea ramane grea, ori sa te lase masculu grea laughing asa ca de faci sex, pune pe ala sa foloseasca prezervativ, ori tu sa iei anticonceptionale. Ar fi bine sa folosesti anticonceptionale chiar daca nu faci sex, te va ajuta.
Daca ai probleme de menstruatie, ce asa banui, daca ginecologu a zis ca ar fi putut spune mai clar de tiar bagat ceva inauntru, ceva ai tu dereglat.
Daca e menstruatia, atunci pilulele alea anticonceptionale ajuta, dar asta e asa ca o idee, tot ginecologul stie ce trebuie, sau nu trebuie.

Eu am dat cu presupusu, dar la fel de bine ai putea avea alte chestii.

Daca esti virgina ce? Acu nu te mai controleaza doctoru ca esti virgina, asa si ce faci stai asa daca ai o problema? Unia is cu capu, ori cum am spus, poate nu stii tu bine, ori nu ai inteles ce ti-a spus ala.

Ca de ar fi problema care ar necesita verificare, fii sigura ca nu mai tine nimeni seama ca esti virgina.
Sint virgina laughing asa si? Daca esti virgina ce? Toata lumea a fost virgina cindva, e ca si cum ai spune, vai ma duc la baie laughing nu vad cei chestia asta asa de wow, cu virginitatea asta.
Unia o spun, de parca nu stiu ce ar fi ceva nemapomenit laughing sau stai asa, e virgina, gata, stam deoparte laughing

Totul a inceput de la glanda, adica de la care glanda? A inceput, adica, ce anume a inceput?
Esti f neclara, nu spui nimic clar, concret, asa ca lumea pe aici doar banuie una alta.

| FindMyName a răspuns:

Nu e o problema daca ai ciclu neregulat, e perfect normal.
Majoritatea fetelor/femeilor au acest tip de ciclu, nu trebuie sa umbli atat de mult la doctori.
Si sa raspund la intrebarea ta: da, poti intretine relatii sexuale dar mereu si intotdeauna cu prezervativ!

| iNck0gNiTo2023 a răspuns:

Asa repede îți arde sa faci sex?
Măcar așteaptă sa faci 18 ani...ca îl bagi pe ala, la corupere!?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai 17 ani de abia acum corpul tau se va maturiza si o sa ai ciclu regulat, zici ca de mică nu iti vine ciclul regulat, pai la ce varsta ai vrea sa ai ciclu la 7 ani? Ai 17 ani nu iti incepe viata sexuala asa devreme ca sigur vei ramîne insarcinată si asta nu ai acum o sarcina la varsta frageda esti minoră, mai stai pana după 20 de ani fara sex ca nu mori.

| valentina2728 explică (pentru Violleta2022):

M-am referit la faptul ca nu mi vine regulat, adica mi-a intarziat chiar si 6 luni.

| dullcat a răspuns:

Poti intretine relatii sexuale dupa ce afli daca totul este in regula si nu ai vreo afectiune grava. Daca ciclul nu este regulat asta inseamna ca nu vei putea sa iti calculezi perioada fertila.

| dullcat a răspuns:

Mai adaug ca 6 luni nu e intarziere, ci e motiv serios sa faci un control.E ok sa iti lipseasca menstruatia o luna sau doua, insa dupa 3 luni e clar o problema si ar fi trebuit sa mergi la medic inca de pe atunci.E bine ca te duci si acum in prezent, dar cheia este preventia.

Cand ciclul nu este regulat pentru multi ani inseamna de obicei ca este ceva in neregula cu organismul tau si exista o multime de cauze pentru care acesta se deregleaza.In mod normal dupa ce ti se termina adolescenta acesta ar trebui sa devina cat de cat regulat (atentie, asta nu inseamna sa vina in fiecare zi a aceleiasi luni).

Si as vrea sa clarific pentru cine mai citeste ca ciclul menstrual regulat este definit ca un ciclu care dureaza intre 21 si 35 de zile, cu o variatie de cel mult 3 zile.Deci asta nu inseamna ca vine mereu la fix, mai ales ca lunile au zile diferite, nu au toate acelasi numar, deci e imposibil sa zici ca vine in aceeasi zi lunar.
Daca ciclul menstrual vine mai devreme de 21 de zile sau mai tarziu de 35 de zile, atunci da, ciclul tau este neregulat.

Răspuns utilizator avertizat
| ania a răspuns:

Ai fi mult mai fericita dacă ai alege sa respecți planul Creatorului și ai alege sa faci sex numai după căsătorie, cine face altfel atrage blestem peste viata lui, vinovăție, nefericire, boli cu transmitere sexuala etc.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru ania):

Esti efectiv ca o placa stricata... pana si alora care sunt virgini si nu fac sex le zici sa nu faca sex.