| Sunshineee a întrebat:

am o prietena care vrea neaparat sa se ingrase, doar ca nu poate. Credeti ca daca ia pastile anticonceptionale sau pilula de a doua zi, se va ingrasa? am auzit ca de la aceste pastile te ingrasi foarte mult pentru ca deregleaza hormonii, dar exista riscuri daca nu le iei pentru adevaratul lor scop? Funda! :*

Răspuns Câştigător
| raspunz a răspuns:

Bineinteles că există riscuri. Pastilele astea sunt disponibile în farmacii dar asta nu înseamnă că le poți lua după ureche, ideal e să mergi la un doctor pentru a le prescrie. În plus efectul ăsta de care spui nu este tocmai adevărat. Nu se îngrașă femeile de la anticoncepționale, rolul pastilelor este de a modifica balansul hormonilor pentru a preveni sarcina. Unele femei se îngrașă pentru că le crește pofta de mâncare după ce încep să ia anticoncepționale, dar se îngrașă de la mâncare nu de la pastile. E simplu, ca să te îngrași trebuie să mănânci mai mult decât consumi.
Prietena ta ce vârstă are? Presupun că are până în 18 ani. Oricum ar fi are probabil un metabolism activ și asta e foarte bine, e mai sănătos să ai o greutate normală decât să fii gras! Spune-i să calculeze indicele de masă corporală, [IMC=G/(H*H)] unde H=înălțimea și G=greutatea și dacă îi iese între 18 și 25 este foarte bine. Dacă IMC-ul iese sub 18 spune-i să mănânce mai mult, 3 mese principale la ore fixe și 2-3 gusări și să ia un supliment de vitamine în special din grupul B-urilor, îi poate recomanda medicul de familie. În orice caz, pe măsură ce înaintăm în vârstă metabolismul încetinește și noi ne îngrășăm pentru că mâncăm la fel. La un moment dat ne dorim să slăbim, ceea ce e mult mai greu. Dacă e sănătoasă recomandă-i să rămână așa slăbuță și să nu își pună sănătatea în pericol cu pastile de îngrășat sau anticoncepționale.

5 răspunsuri:
| NatureSelf a răspuns:

Iti dau e o idee, asculta pune-o sa manance numai mincare fast
ca dinaia manci o tona si nu te saturi. apropo in perioada asta sa stea mai mult ca iarna pierzi cele mai multe calorii

| Onn3 a răspuns:

Da asa e deregleaza organismul si nu sunt bune sa le folosesti asa oricand, mai bine pun-o frumos sa-si cumpere vitamine si calciu

| Bez3a a răspuns:

Sunt sanse mari sa aiba probleme dupa ce ia.mai bine sa mananc fast food crede-ma ingrasa.pastilele alea nu-s bune la unele persoana pot declansa niste bolo mai tarziu

| Battery a răspuns:

Anticonceptionalele nu ingrasa, iti dau doar pofta de mancare. Depinde de persoana, mie mi-au dat pofta de mancare. Daca va manca mult se va ingrasa. Nu exista riscuri, din contra, am vazut un reportaj in care spunea ca, consumul de anticonceptionale reduce 50% riscul de cancel de col uterin. Eu in schimb nu i-as recomanda prietenei tale sa ia pilule. Daca va manca seara se va ingrasa cu siguranta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu folosi acele pastile pentru alt scop decit cel pentru care au fost facute.
Te poti ingrasa fara nici o dieta:respecta orele de masa si somn, in fiecare zi, de 3 ori pe zi, mareste cantitatea de lichide, inclusiv ciorbe si supe si cauta sa eviti consumul psihic; supararile.Mult noroc.