| 天使 a întrebat:

Buna tpu....am o problema cu durerile menstruale....sunt din ce in ce mai dureroase am auzit ca daca imi incep viata sexuala aceste dureri se vor diminua este adevarat? va rog ajutatu-macrying

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E partial adevarat. Se spune ca orgasmul in timpul menstruatiei reduce durerile, dar asta depinde de la organism la organism. Problema cu durerile pori mai degraba sa o rezolvi ducandu te la un medic.

| SentimentalConsil a răspuns:

Trebuie sa iei calmante sau antispasmodice sau antiinflamatoare, care au proprietatea de a inhiba secretia prostaglandinelor.
Foarte adesea, durerea se atenueaza mult odata cu primele raporturi sexuale dar depinde de la caz la caz, nu toate fetele virgine sunt pregatite psihic sau fizic, la varsta de 15 ani, sa iis inceapa viata sexuala, este bine de stiut ca la aceasta varsta organele sexuale feminine nu sunt bine dezvoltate pentru sex, daca doresti mai multe sfaturi imi poti trimite mesaj

| SentimentalConsil a răspuns:

de ce nu iti vezi de treaba ta?

| papusica987 a răspuns:

Buna.
Nu e adevarat, eu inca am dureri foarte mari chiar daca mi-am inceput viata sexuala.
Incearca sa nu mai racesti la ovare(din cauza asta sunt durerile atat de mari)
eu iau si cate 3 pastile ca sa imi treaca, e o durere insuportabila.
love struck:*

| papusapapusa99 a răspuns:

Nu e aadevarat in nici.un caz...eu mi.am inceput viata sexuala si tot mai am dureri si foare groaznice. durerile menstruale depinde de organismul fiecarei persoane, dar daca nu le mai suporti mergi la doctor si el te va ajuta:*

| 天使 explică (pentru SentimentalConsil):

Am 14 ani "D

| Zenithf a răspuns:

Si alimentatia si programul zilnic au o mica influenta asupra durerilor. In special, organismul obosit resimte durerile mult mai accentuat decat cel odihnit. Iar in condimentele artificiale este prezent glutamatul, care este si un neurotransmitator si poate sa faca sa resimti durerile mult mai accentuat decat cineva care ar folosi numai condimente naturale.
Iar, ca veni vorba de naturale, exista remedii folosite de mii de ani, ceaiuri de plante ca coada soricelului, cretisoara, zmeur, etc., care au efect in dismenoree si in alte tulburari ce cuprind sfera genitala.