anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TpuhappyAm o problema foarte maresad sa va povestesc am avut o relatie de un an cu un baiat si mi-a spus ca ma iubeste si alte chesti si am fost de acord sa fac dragoste cu el ca sa nu il pierd, dar dupa 2 luni mi-a spus ca nu mai vrea sa fie cu minecrying si acum 3 zile am aflat ca sunt insarcinata l`am chemat sa ii spun si el mi-a spus ca sa ma descurc si a plecatcrying eu am inceput sa plang dar nu i-a pasat, ajutati`ma va rog ce pot face? imi este foarte frica sa le spun parintilorcrying imi puteti da niste sfaturi? va rog mult

52 răspunsuri:
| IloveME a răspuns:

Nu spui cati ani ani! dar indiferent de varsta vorbeste cu parintii tai!
Chiar daca la inceput vor dori sa te omoare in bataie, nu o vor face-o! esti copilul lor si mereu te vor iubi!

| wolder a răspuns:

Tipul a fost un nesimtit. Trebuie sa le spui parintilor ca sa i-a ei o decizie pana nu va fi prea tarziu si va trebui sa pastrezi copilul

| motherfuckerstyle a răspuns:

Ce este asa de greu sa-l faci sa-si asume responsabilitatea? Ii trimiti un sms baiatului/ii spui cum parintii tai vor sa-l bage la corupere de minori/judecata si imediat veti rezolva problema[indiferent daca pastrati copilul sau nu]
O alta solutie ar fi sa te duci la parintii lui acasa, le prezinti frumos datele problemei si le ceri o rezolvare.

| neutrino a răspuns:

Din pacate nu-ti pot spune decat ca e timpul sa ceri ajutorul mamei tale, este singura persoana in care acum trebuie sa ai incredere.

| Azµre a răspuns:

Spune pătinților nu ia încotro!

| h3r a răspuns:

Vorbeşte cu părinţii, trebuie să-şi asume responsabilitatea.
E incredibil că nu prea suntem afectaţi de asemenea caz, deoarece se întâmplă tot mai des...

| Felys a răspuns:

Poate nu ar fi rau sa ajungi si la parintii lui, macar asa ca incercare, oricum va trebui sa discuti si cu ai tai, dar nu e rau sa il scuture si pe el cineva

| Zenit313 a răspuns:

1. Invata sa iti alegi partenerii
2. Sexul se face PROTEJAT
3. Renunta definitiv la el, nu te merita
4. Trebuie sa vorbesti cu parintii tai, numai ei te pot ajuta, pentru ca este evident ca nu esti majora.
5. Daca baiatul este major, il ameninti ca il dai in judecata pentru ca a intretinut relatii sexuale cu tine, pentru ca tu esti minora.Asta daca nu iti plateste el avortul.

Acum 8 luni te-ai despartit de el, ai facut ultima data sex si acum 3 zile ai aflat ca esti insarcinata?!
Nu mai inteleg nimic...

| Andreea465 a răspuns (pentru Zenit313):

Am spus ca am 2 luni m`am despartit de el nu acum 8 luni

| Zabbyel a răspuns:

Vorbeste cu parinti cel mai bine
si daca vine vorba de avort... mai bine il nasti si apoi il dai la casa de adopti

| BSwwatch a răspuns:

Pffff,ce situatie divicila te aflisad,ai tai parinnti sunt violenti? de ce n-ai vrea sa discuti cu mama ta? ea este cea mai capabila sa sa te ajute,eventuat o matusa care te-ar proteja fata de parinti sa te sustina financiar,ac aici e problema, trebuie sa mergi la ginecolog sa vada care-i starea ta de fapt, poate te-nseli si nu esti insarcinada doar o dereglare hormonala, o intarziiere, na... ce pot spune? SA beleasca ochii toti pustanii sa sa invete ca nu e de joaca si cu sexul asta neprotejat!

| Andreea465 a răspuns (pentru BSwwatch):

Am facut 4 teste de sarcina pana acum si toate au iesit pozitivcrying si sincer nu stiu de ce ar fi in stare ai mei daca ar afla si matusa sa ma sustina financiar nu amsad

| BSwwatch a răspuns (pentru Andreea465):

Wow,macar vorbeste cu ...baiatul asta, si spune-i ca e obligat moral sa te ajute sa scapi din situatia asta, de placut i-a placut acum ...tre sa-si asume responsabilitatea, da nu te du la el milogind-ute, freaca-i una dupa capa si si spune-i ca nu stau lucrurile chiar asa! fi rea, impunete, cere-ti drepturile,! ce situatie..esti ce-a mai bleaga fata daca lasi lucrurile asa, cad trebuie sa fiti rele nu sunteti, Hai capul sus si ia atitudine!

| IloveME a răspuns (pentru BSwwatch):

winking

| Manuellllaa a răspuns:

In primul rand nu trebuia sa o faci daca el ti-a spus ca asa il vei pierde daca nu.

In al 2 lea rand tu trebuia sa te simti pregatita folosind prezervativ, trebuia sa-i spui lui asta.
Insa draga mea, daca esti minora iar el major du-te la politie si ii spui ca a intretinut relatii sexuale fara ca tu sa vrei.Asta ca sa-i faci si tu lui un rau asa cum ti-a facut el tie, poate asta a vrut sa te lase insarcinata si sa-ti vezi de viata ta apoi.

Mergi si fai avort cu o prietena sa te insoteasca sau o pers apropiata tie, apoi spune-le parintilor tai.

Pa, pa.

| Geniuss a răspuns:

Naspaa...trebuie sa le spui parintilor tai neaparat

| Geniuss a răspuns:

Ma fetelor nu vi sa zis ca in ultima vreme dragostea nu mai trece prin stomac ci prin gura...vezi daca ai vrut sa faci dragoste cu el ce ai patit daca faceai sex poate iti trecea prin cap sa iti iei si un prezervativ e 3 lei dao in masa

| EstiApreciatDacaEstiDiferit a răspuns:

Vorbeste cu parintii, ei sunt singurii care te pot ajuta, parintii te iubesc neconditionat.
nesimtitul ala a fugit de responsabilitatile lui, crezand ca viata e usoara, plina de distractie etc fara sa se gandeasca ca fiecare om are responsabilitati. Multi baieti sunt prea imaturi, se comporta ca niste copii, chiar daca nu par, ceva gen: "Mama, nu vreau sa duc gunoiuuul!"
E hotararea ta ce sa faci cu copilasul

Răspuns utilizator avertizat
| VictorVictoras a răspuns:

Offf chiar i-mi pare foarte rau pentru tine tu nu crezi ca el doar asta a vrut de la tine sa se culce cu tine? nu stiu ce sa zic dar sa ai grije de acum inainte ce vei face ca nu e bine sa ai incredere mai in nimeni, eu zic asa sa lasi lucrurile cum au picat iar daca tu poti si ai conditi te rog din suflet pastreaza copilul, daca tu vei face avort o sa platesti foarte scump in viata, crede-ma ca este un pacat foarte mare ca si cum ai ucide pe cineva
si mai tarziu s-ar putea sa te bucuri foarte mult daca il pastrezi sper sa iei decizia cea mai buna bafta

| StonemAlly a răspuns:

Vorbeste cu parintii tai. Si hotaraste-te ce vrei sa faci. O sa regreti toata viata daca faci avort dar din moment ce lui nu ii pasa si nici suport financiar nu ai eu zic ca e cam dificila decizia. Vorbeste cu ai tai si vei vedea ca intr-un fel sau altul totul va fi bine. si eu am avut un astfel de accident dar inca sunt cu tatal ei si suntem fericiti toti 3happy

| Patricia13BlackCat a răspuns:

Daca e, trebuie sa faci avort

| Raducu1997andrei a răspuns:

Ce nesimtit doamne! Astai nebun sa-si lase copilul fara tata! Cum sa te lase. Asta ineseamna ca umbla cu alte femei.Sanatate

| TheRageQuitter a răspuns:

Cred ca ti-ai dat seama si singura ce ai facut.

Ai fost disperata dupa el si l-ai tinut cu conditia sa faci sex cu el.In punctul asta se vede ca lui nu ii mai pasa de tine ci numai de corpul tau.
Numai din simplul fapt ca ai crezut ca vei rezolva asta prin sex te-a adus aici.

Acum vei suferi consecintele. Poti pastra copilul si poti sa il dai in judecata pe fostul tau iubit, sau poti sa faci un avort, asta daca nu e prea tarziu.
Data viitoare ridica-ti standardele si fii cu un baiat care nu este disperat.

| Nicoleta12345 a răspuns:

Ce ti-as sugera eu :
- sa le spui parintilor deoarece doar ei te p[ot ajuta
-sa il cauti pe acel "baiat " care si-a batut joc de tine si sa ia si el atitudine
-iar de alta data sa nu mai faci asa, oricum pentru tine viata nu va mai fi ca inainte... na parerea mea.
faci cum vrei.winking

| Bluey a răspuns:

Da e trist.dar nu trebuia sa te lasi influentata de el ..sa faci ce vrea el..eu zic sa faci avort..decat sal abandonezi mai tarziu...e greu sa vorbesti si cu parintii. apropo cati ani ai?

| maryusdumitru a răspuns:

Faci rost de bani cam 3 sute lei si mergi la Bucur fara sa stie nimeni si altadata nu o sa mai fi asa de p si o sa te gandesti de 10 ori inainte sa ti dai chiloti jos

| kata92 a răspuns:

Buna.

Nu te judec, toti face-m greseli in viata.

Acum, sigur nu mai trebuie sa faci alta greseala grava. Nu face avort! Distrugi un suflet, iar o femeie nu se recupereaza niciodata 100% dupa avort. Iti zic asta, pentru ca m-am documentat despre acest subiect si am vazut si cazuri in familie, de rude de-ale mele care au avut de aface cu avortu si au facut dupa un timp o boala nasoala si/sau nu mai gandesc normal.

Deocamdata nu vorbi cu parintii tai!

Iti sugerez sa intri pe

http://www.provitabucuresti.ro/......a-nedorita

Acolo vei gasi un numar de telefon pentru consiliere gratuita. Ei sunt specializati in probleme ca ale tale si sunt sigur ca te va ajuta enorm consiliearea.

Iti sugerez sa cauti pe internet filme cu si despre avort ca sa-ti faci o idee si sa stii adevaru despre avort.

Acum sigur unii "destepti" cu parerile lor o sa vina cu argumente contra de genu sunt filme din anii 80, sunt filme de propaganda, sunt intetionat exagerate, nu se mai face avortu asa acum, acum exista metode mai ortodoxe, si altele...

Avortu inseamna acelasi lucru, fie ca e facut de pilula contraceptiva la scurt timp dupa ce spermatozoidu a fecundat ovulu fie ca e facut prin aspiratie sau cine stie ce pastile.

Distruge o viata, o fiinta cu insuri unice, cineva care intr-o zi poate deveni un om de mare valoare si care la randu lui sa faca foarte mult bine si sa salveze vieti.

Cunosc cazuri de persoane care au fost nascute din flori si au ajuns foarte bine in viata.

Pur si simplu, asa e viata, iti arunca in cale astfel de provocari, iar persoanele puternice trec cu bine si invata enorm. Poti si tu sa fi o astfel de persoana. Gandeste-te, cat de puternica vei fi, prin exemplul personal.

Iti sugerez sa vorbesti cu un Preot sau Calugar, eventual unul batran si serios, sigur te va ajuta prin harul lui si prin rugaciunile care le va face pentru tine.

Roaga-te la Dumnezeu sa te ajute sa gasesti o cale pentru a iesi din situatia asta!

Ai un mare avantaj pentru ca ai 18 ani, chiar daca cei apropiati tie iti vor intoarce spatele cei de la provita sigur te pot ajuta si desigur poti sa-ti iei si un loc de munca.

Poti sa il dai spre adoptie dupa ce ai terminat sa il alaptezi si vei fi impacata pentru ca ai trecut peste provocarea asta si n-ai fost nevoita sa-ti omori copilu.

Nu stiu ce fel sunt parintii tai, dar majoritatea isi obliga ficele sa faca avort in asfel de cazuri. Asteapta! Spune-le dupa ce ai facut 4 luni de sarcina sau mai bine dupa ce incepe sa se cunoasca sarcina. Oricum, esti majora, ei n-au nici un drept sa te oblige sa faci avort, si ei au o vina foarte mare, mai ales mama te pentru ca nu te-a invatat cum sunt baietii.

Imi doresc foarte mult sa-mi dai un mesaj, public sau privat, sa stiu daca te-am ajutat.

Tine minte, toata lumea se loveste de provocari in viata, unele mai mici altele mai mari.

Dar trecerea de provocarile mari te face mai puternic!

| Ekim a răspuns:

Salut.poate e mai bine sa uiti de el si sa incerci sa gasesti un barbat adevarat...de unde esti? astept rs:p

Răspuns utilizator avertizat
| Ekim a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Ma gindeam k poot sa o ajut.nui vreau rau. vreau sa stiu de unde e fata.

| stefyy123 a răspuns:

Deci nu stiu cel mai sigur ar trebui sa le zici parintilor tai insa daca le cunosti caracterul si sunt rai mai bine faci avort insa totusi ar trebui sa le spui si parintilor tai dar si parintilor baiatului cu car ai facut sex.

| cristina8180 a răspuns:

Cel mai bine este sa te consulti cu mama ta, poate tata e mai sever, ea este singura care iti vrea binele in aceste momente, daca ai o varsta frageda nu stiu ce sa zic ai putea face avort, dar exista riscul ca sa nu mai poti face copii...consulta.te cel mai bine cu parintii.

| Andreea465 a răspuns:

Sincer numai pot in momentele astea as vrea sa morcrying nu imi vine sa cred ca dupa ce spunea ca ma iubeste m-a lasat pur si simplu fara sa fac nimiccrying

| Pitzipoanca a răspuns (pentru Andreea465):

A, tie nu-ti vine sa crezi ce proasta esti? Problema ta nu e sarcina si faptul ca te-a parasit iubi? Cati ani ai?! 6? 14? 12? Chiar sunt curioasa. In satul vostru nu s-a auzit de prezervativ? Daca voi doi ramaneati impreuna, crezi ca ar fi vrut sa fie tatic? Te-a tinut pentru golit oole. Sau pentru himenul tau.

| Andreea465 a răspuns (pentru Pitzipoanca):

Am 18 ani

Si mai naspa. Cam batraioara ca sa faci greseli de genu'.

| Andreea465 a răspuns (pentru Pitzipoanca):

Sti ce nu am nevoie sa imi zici chesti din astea daca vrei sa ma ajuti ajut-ma cu un sfat mersihappy

Nu am spus-o cu rautate. Daca sunt cruda, imi place sa cred ca te vei impulsiona sa devii mai puternica. Te ajut, dar indirect. Toti facem portia noastra de tampenii, doar pentru ca eu nu am patit-o, nu inseamna ca n-o pot pati viitori mei copii. NICIODATA sa nu mai faci sex pentru cineva. E cea mai mare tampenie. Eu spun sa le spui parintilor daca stii ca te poti baza pe ei sa te ajute sa faci o intrerupere de sarcina. Uita de vreun ajutor din partea lui. Si sa-ti fie invatatura de minte - pana nu-i testezi de-i ia mama dracu', nu te implica deloc. E bine sa faci asta si cu cercul de prieteni. Sa ai aproape doar pe cine te merita. happy Sanatate si putere.

| Deush a răspuns:

Naspa asee trebuie neaparat sa le zici parintilor tai ca daca nu le zici tot vor afla...sad

| maddelyne22 a răspuns:

Am fost foarte indignata de un raspuns lasat mai jos...a fost pur si simplu un accident, se intampla, dar nu trebuie sa aruncati fratilor cu pietre cand o persoana e cu moralul la pamant! suntem oameni, unii au o anumita conceptie despre avort dar pana la urma e un lucru normal.depinde de cum e fiecare, poate unele fete sunt marcate de un avort, poate altele nu, depinde cum esti tu si cat de puternica esti.chiar imi pare rau pentru situatia in care te afli si daca nu poti gasi un sprijin in el si daca iti e teama sa le spui alor tai, cere ajutorul unei prietene care te poate intelege si care nu te judeca.s-a intamplat, se poate intampla oricui.am prietene care au facut avort, chiar am mers cu una dintre ele la ginecolog...a fost foarte naspa momentul pentru ea mai ales ca eram a 12 a, dar nici macar n-a luat in calcul posibilitatea de a-l pastra.e adevarat, e frumos un copil dar la momentul potrivit.de ce sa-ti distrugi viata cu un copil la momentul nepotivit si in acelasi timp sa-i distrugi si copilului viata neputand sa-i oferi ceea ce are nevoie? eu am 22 de ani si iti zic sincer ca daca mi s-ar intampla, as face avort. daca el n-ar mai fi langa mine in clipele alea, desi stiu cat de mult as suferi, m-as ambitiona sa fiu puternica si sa trec mai departe.nu poti sa spui ca omori un copil daca el nici macar nu s-a dezvoltat.e o situatie dificila, fii puternica!