| XyYx a întrebat:

Am o problemuta si va rog sa ma ajutati sa trec peste ea. Am 22 de ani si o relatie de aproximativ 3 luni. Ma inteleg destul de bine cu el, ma iubeste, il iubesc. Problema este la mine. Sunt o fire mai posesiva si tot timpul, in fiecare minut ma gandesc numai la el si vreau sa il am alaturi de mine. Nu ma mai pot concentra la nimic, nu mai pot sa mai invat la pentru examane pentru ca ma gandesc la el prea mult. Noi stam foarte aproape cam la 400 de m distanta insa ne vedem cam de doua ori pe saptamana. Mentionez ca vorbim la telefon, stiu ce face. Lucreaza mai mult si seara e mai obosit. Cum pot sa fac sa nu ma mai gandesc atat de mult la el? Eu pana acum am mai avut o relatie de 7 luni iar el una de 6 ani, si el spune ca stie cum e sa te vezi zi de zi, ca la un moment dat te plictisesti si intervine obisnuinta. Ce sa fac sa nu mai fiu asa? Va rog ajutati-ma cu cateva sfaturi.

Răspuns Câştigător
| Liviucu a răspuns:

Pai, nici sfaturile noastre, nici el, nici mama ta, nici nimeni nimeni nimeni... nu are cum sa schimbe ceva la tine din vorbe. Tu esti singura capabila si cea mai in masura sa zic asa care sa poata sa faca schimbarea. E simplu. Tu nu numai ca poate il iubesti prea mult ci iubesti pur si simplu mult de tot... Tu esti cam stilul meu, asa sunt si eu. Nu e nimic de ingrijorat.

Tot ce trebuie sa faci Asiela, este sa simti ca el este mereu cu tine, ca si el se gandeste mereu la tine asa cum tu o faci si... mai ales... sa zambesti cand iti aduci aminte de el. Sa aduni toate sentimentele pentru el intr-un colt al inimii tale, alaturi de grijile zilnice, chiar necazuri, si sa le dai drumul atunci cand il vezi dupa cateva zile si il imbratisezi. Este cel mai frumos lucru sa ti se faca dor de cineva si sa ii arati asta! Asa ca arata-i cat de mult il iubesti ori de cate ori ai ocazia. Pentru ca maine nu se poate sti ce poate fi. happy

26 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Azµre a răspuns:

1) Nu ai cum să te plictisești, nu știu de unde a scos-o, eu trăiesc și stau în aceeași casă zi de zi de 4 ani de zile cu iubita mea și nu a intervenit rutina sau plictiseala.
Este o prostie.
2) De ce vă vedeți doar de 2 ori pe sâptămână în afară de faptul că tu spui că lucrează și n-are timp?!
3) Câți ani are el de a avut o relație de 6 ani până acum?!

| Andu21 a răspuns:

Sfatul meu este sa incerci sa nu te mai gandesti atat si sa nu te mai stresezi, ocupa-ti timpul cu alte lucruri, cauta-ti ceva de facut. Chiar daca locuiti atat de aproape unul de celalalt, el oarecum are dreptate sa va vedeti mai rar. Sunteti la inceput, trebuie sa vedeti cum decurg lucrurile pe o perioada putin mai lunga de timp, ca mai apoi sa ajungeti sa faceti un pas maricel de a va muta impreuna.

Ca sa nu te mai gandesti atat la el, cauta un job, asta daca nu ai deja, iar daca ai concentreaza-te acolo. Impune-ti autosugestia, sa te poti concentra in alta parte si pentru a invata si pentru examene.

Mult noroc.

| AtashiNoBakaDesu a răspuns:

Si eu sunt exact asa!
Acum relatia mea are un an, si m-am mai obisnuit cu situatia. Dupa o vreme o sa vezi ca te mai ''calmezi'' daca pot sa zic asa. Iar acum...incearca sa te concentrezi pe invatat. E important

| darrio2007 a răspuns:

Cred ca este prima ta relatie.Mai serioasa, sa zic asa.Se intampla.Incearca sa te gandesti la alte probleme. Dragostea ta va fi mereu aceeasi pentru el.Nu trebuie sa stai mereu cu gandul doar la el.Problema este alta.El se gandeste la tine, asa cum te gandesti tu la el? Adica, merita?

| XyYx explică (pentru Azµre):

Are 24 de ani

| XyYx explică (pentru darrio2007):

Da, se gandeste si el. Dar el este mai calculat, eu nu sunt asa, eu nu m-as mai dezlipi de el nici 1 minut sad.

| XyYx explică (pentru AtashiNoBakaDesu):

Da, asa spune si el, ca dupa un timp o sa ma obisnuiesc si nu o sa mai fiu chiar asa de disperata.

| darrio2007 a răspuns (pentru XyYx):

Imi dau seama ca il iubesti foarte mult. Poate este mai calculat dar poate este mai prevazator in relatie.Este totusi dupa o relatie de 6 ani. Poate a avut vreo deceptie in relatia trecuta. Oricum, va doresc noroc si intelegere.

| Azµre a răspuns (pentru XyYx):

Și la urma urmei problema adevărată care este?
Tu vrei să te vezi mai des cu el, el nu vrea că intervine rutina și se plictisește. Iar pe lângă toate astea te consideri tu vinovată că vrei să te vezi ma ides cu el.
Să fim serioși nu ar trebui să te simți atât de vinovată. Ceva e suspect la mijloc de ce nu ar vrea să se vadă mai des el cu tine.
Dacă te iubește și te place pentru ceea ce ești, e clar că ar vrea să fie cu tine zi de zi. Ceva nu e normal în realația voastra, s-ar putea ca el să ascundă ceva.

| mihaella91 a răspuns:

Fi mai indiferenta. fa-l pe el sa se intereseze de tine. rutina si plictiseala apare cand unul din ei, au alt drum. trebuie sa fie mereu ceva nou. si daca ai imaginatie va fi bine.hee hee

| PangeeaRogvaiv a răspuns:

Nu prea este bine sa fii atat de posesiva, fii mai detasata si gandeste pozitiv, lasa-i si partenerului libertate daca vrei ca relatia sa mearga bine.
Succes!

| lolly a răspuns:

Daca te vezi zi de zi cu o persoana da poate interveni obisnuita, insa asta nu inseamna ca dispare iubirea.Intervine obisnuita daca faceti aceleasi lucruri impreuna. Uneori mai trebuie sa vi cu idei noi, altfel apare rutina.

| b3bY a răspuns:

1.in ziua de azi majoritatea relatiilor sunt false, deoarece e foarte greu de a gasi o persoana seriosa, de a stii cu adevarat ca este fidel si va fi doar a/al, ta/tau.
2.nu ar trebui sa te gandesti asa mult la el, ar trebui sa il lasi pe el sa te caute, sa te sune, sa te invite in oras.incearca sa fii mai indiferenta, pana vei reusii sa il cunosti càt de càt, nu zic in totalitate pentru ca o persoana nu vei ajunge sa o cunosti nici intr-o viata intreaga.
3.in primul rand inca ai o varsta frageda, iar el daca este mai mare ca tine, ii va fi foarte simplu de a-ti gasi punctul slab.NU TE LASA BATUTA!
4.tot ce trebuie sa faci este sa iti mentii calmul si in primul rand seriozitatea in fata lui.
5.nu te arata ca esti deja indragostita.
6.nu incerca crezi chiar tot ceea ce spun barbatii, deocamdata fal sa creda, ca tu crezi tot ceea ce spune el.
7.prin astea am trecut si eu ...deci iti spun sincer, trebuie sa fii mai indiferenta la inceputl relatiei, asa il atragi( sunt casatorita ) asculta-mi sfatul!

| Nedea_Marius_1994 a răspuns:

Nu ai cum sa te plictisesti daca il iubesti

| oanaonitza26 a răspuns:

Incearca sa te concentrezi si pe alte lucruri... gandeste-te ca lui nu.i pasa de tine si ca nu se gandeste la tine( chiar daca nu e asa) bafta happy

| XyYx explică (pentru Andu21):

Iti multumesc mult de tot pentru sfat! Eu am o idee fixa ca daca suntem atat de aproape trebuie sa ne vedem zilnic, dar ai dreptate. Trebuie sa las lucrurilesa curga de la sine fara sa insist eu happy

| XyYx explică (pentru Liviucu):

Iti multumesc din suflet pentru sfat!
Stie foarte bine ca il iubesc, ii arat asta tot timpul, ori de cate ori am ocazia. Ceea ce simt acum nu am mai simtit niciodata pentru nimeni si poate 3 luni nu inseamna mult, dar pentru mine conteaza pentru ca il cunosc de multi ani, nu e o persoana oarecare despre care sa nu am idee cum se poarta in anumite situatii sau mai stiu eu ce. Mie Imi e teama sa nu cumva sa se impace cu fosta prietena, pentru ca au ramas in relatii destul de bune, desi el m-a asigurat ca nu se mai potrivesc si nu s-ar putea impaca cu ea pentru ca ma iubeste pe mine mult acum.
Trebuie sa imi impun sa nu mai fiu atat de suspicioasa desi imi e greu si il vreau langa mine tot timpul!
Chair iti multumesc mult pentru sfaturile tale, voi tine cont!happy

| XyYx explică (pentru Nedea_Marius_1994):

Nu te plictisesti, dar la un moment dat intervine monotonia si obisnuinta, credbig grin

| XyYx explică (pentru oanaonitza26):

Mersi :*

| Liviucu a răspuns (pentru XyYx):

Da, te inteleg. Asa am iubit si eu o fata 3 ani si simteam ca o stiu de 30. laughing Doar de ea aveam nevoie mereu, nimeni si nimic altceva nu conta. Ramane sa faci tot posibilul sa fie al tau pana cand moartea va va desparti, sa nu il fure alta. Si bucura-te, voi doi de fericire nu mai aveti nevoie pentru ca voi o creati prin simpla voastra prezenta, prin sentimentele voastre pure ce vi le purtati reciproc.

Va invidiez!

| XyYx explică (pentru Azµre):

Eu sunt mai, pff, nu stiu cum sa zic.
Am nevoie de multa afectiune, si de multa dragoste. Nu zic ca nu le primesc, dar nu in sensul in care as vrea eu. As vrea sa petrecem mai mult timp impreuna. Dar nu prea avem nici unde sa mergem, adica la mine, sau la el, pentru ca nu ne-am prezentat, sa zic "oficial" parintilor.
De ascuns nu cred ca imi ascunde nimic, il cunosc de multi ani, si nu prea e genul care sa minta, spune lucrurile in fata. El spune ca stie cum e sa stai zi de zi alaturi de o persoana, ca intervine obisnuinta, si ca ii e teama sa nu ajung eu sa ma plictisesc de el, desi nu cred. Oricum, eu nu stiu asta, nu am avut o relatie in care sa stau zilnic cu cineva. sad

| XyYx explică (pentru Liviucu):

Multumesc pentru cuvintele tale! M-ai facut sa ma simt mult mai bine happy

| Liviucu a răspuns (pentru XyYx):

Well you welcome. And thanks thanks for your appreciation. happy

| XyYx explică (pentru b3bY):

Multumesc pentru sfat! happy

| lulutza13 a răspuns:

Sunt cu "el" de 8 ani, in cei opt ani singurele zile in care nu ne-am vazut au fost 3 la numar cand a plecat cu firma in teambuilding.In rest de 6 ani jumate locuim impreuna..Deci depinde de om, noi nu ne-am plictisithappy.