anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o un iubit,cu care sunt impreuna de 3 ani,si un prieten pe care il cunosc de 7 ani, pot spune ca la inceput nu prea imi placea de acest prieten, dar acum m-am indragostit de el, am facut sex de cateva ori, vreau sa stiu daca ar trebui sa imi las iubitul pentru acest prieten sau nu? Ce ar trebui sa fac? Va rog frumos ajutati-ma

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mi se pare urat ce ai facut.Nu trebuia sa iti inseli si sa iti tradezi prietenul cu care ai o relatie indelungata in acest fel. Poate ca el avea incredere in prietenia ta cu acest baiat,si daca va afla sigur va fi dezamagit si il vei rani,depinde ce fel de persoana e, dar poate ar trebui sa i te destainui, pentru ca mai tarziu te va chinui constiinta sau va afla de la altii si va fi mai rau.Important e acum sa te gandesti daca il mai iubesti sau nu pe cel cu care esti de 3 ani, pentru ca dragostea trebuie sa fie mai importanta decat o atractie, si presupun ca aveti multe lucruri frumoase impreuna in 3 ani, poate s-a mai deteriorat relatia, dar v-ati obisnuit unul cu altul.Ai vazut in acest prieten ceva nou, o salvare, poate ai sperat la ceva mai mult decat o aventura in adancul tau.Nu prea mai sunteti prieteni acum,adica mai mult prieteni cu beneficii. Daca ceea ce simti pentru acest baiat e mai mult decat o atractie fizica si decat sa-l placi,daca te-ai indragostit de el si incepi sa tii la el,si iti place mai mult relatia pe care o aveti impreuna,felul lui de a fi si crezi ca ti-ar fi mai bine cu el,iar sentimentele tale pentru partener nu mai sunt aceleasi si relatia e deteriorata,atunci ar fi cazul sa iti revizuiesti sentimentele si poate sa renunti la iubitul tau.Dar ar trebui sa comunici cu el,chiar daca nu ii spui ca l-ai inselat,sa-i spui de indoielile tale, sau ca vrei pe altcineva si nu mai esti multumita de aceasta relatie.Dar gandeste-te bine daca acest prieten inseamna ceva pentru tine si daca e reciproc, daca el merita sa renunti la o relatie de 3 ani pentru el, daca e mai bun decat actualul si daca chiar vrei sa il pierzi pe iubitul tau si nu te mai multumeste ce ai cu el.Reflectioneaza asupra sentimentelor tale si ia decizia corecta,dar in acest timp nu te mai intalni cu niciunul,sa iti disturbe gandirea,si mai ales,nu te mai culca cu prietenul acela, e gresit sa faci asta pe ascuns, fara sa fi incheiat relatia.

9 răspunsuri:
| realitatea0101 a răspuns:

Trebuia sa nu faceti sex cu altcineva inainte de a incheia (in mod civilizat) relatia in care va aflati de 3 ani. Adica sa nu va inselati partenerul.
Majoritatea barbatilor devin foarte violenti cand afla c-au fost inselati.

| realitatea0101 a răspuns:

E cam tarziu acum... el poate observa schimbari la dumneavoastra, chiar daca nu afla in mod direct de la cineva (sau de la dv.) si va exista mereu riscul sa-si dea seama ca l-ati inselat, sau oricum va intra la banuieli (relatia fiind foarte mult afectata cand s-a pierdut increderea).
O solutie ar fi sa sperati ca veti obtine iertarea daca veti explica suficient si el are capacitatea de intelegere/iertare, adica va fi ceva de genul cum Isus a iertat-o pe femeia prinsa... cazul cu citatul celebru "cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra", cand toti ceilalti au plecat, Isus i-a spus "Nimeni nu te-a osândit?… Nici eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti" (Ioan 8:10-11)".

| marinafox a răspuns:

Nu e bine ce ai facut. o data ce ai facut asta mereu o sa faci comparatii si uite chiar ai ajuns sa vrei sa-l lasi. Deci nu t judec pentru ca merg pe premisa ca in viata e bine sa faci ce simti, sa traiesti momentul. Dar, gandeste-te bine inainte sa te desparti de iubit pentru ca dupa atata timp cred ca el te intelege si accepta orice de la tine. Insa acum vreau sa te intreb de iubit il mai iubesti? Ti-a facut ceva de ai ajuns sa-l inseli? Femeile inseala si pentru ca n-au ce trebuie acasa. Eu zic ca nu ar trebui sa-ti parasesti iubitul si cred ca ar fi bine sa termini orice legatura cu celalalt.

| OvidyuNicu a răspuns (pentru realitatea0101):

Du-te ba cu citatul tau!

| ema_9499 a răspuns:

Dupa parerea mea nu trebuia sa faci dragoste cu prietenul tau inainte de a incheia relatia cu iubitul, totusi ai o relatie de 3 ani cu el nu e bine sa il tradezi, daca nu iti iubesti iubitul incearca sa vorbesti cu el si sa ii explici situatia e mai bine un rece adevar decat o frumoasa minciuna, bafta!

| Sanusperiniciodatalamaibine a răspuns:

Daca iti iubesti acest prieten si el te iubeste poate ar fi mai bine sa inchei relatia cu iubitul tau.Nu cred ca merita sa-l minti. atata timp cat ati fost impreuna 3 ani.Fa asta pentru el.Nu merita.

| Liviucu a răspuns (pentru anonim_4396):

"Reflectioneaza"? - hei, se scrie altfel. tongue

De ce ai iesit ieri de pe chat? Te-ai suparat? sad

Oh, and PS: Superb raspuns. Te felicit, ca de obicei. >big grin

| Liviucu a răspuns:

Eu abia acum am citit intrebarea. Detest fetele ca tine, ti-o zic direct. In loc sa te jignesc ca altii de aici o sa iti spun ca ai gresit atat de mult incat daca nu iti dai seama, sper sa te combini cu ala, si la randul lui sa o faca cu alta iar tu sa afli asta mai incolo. Sa simti si tu durerea aceea groaznica in suflet. straight face

Nu stiu, sunt atatea fete nelalocul lor, dar mai de apreciat e una care azi e cu unu si maine cu altul decat aia care e cu cineva impreuna dar se FF cu altul in acelasi timp. Eu as tampi, cred ca ti-as da o palma grozava. E foarte urat ce faci, sa te opresti pentru. ca totul se va intoarce impotriva ta candva. O sa o patesti si tu. Atat am vrut sa-ti spun.

Mult succes...

| Liviucu a răspuns:

Eu am raspuns in 20 de minute, tu in 32 iar eu cel putin apoi am tot urmarit fereastra. In fine. Mersi ca ai intrat.