M am saturat de lumea asta ce zice de lichidul preejacultor că, gata, s-a terminat si se poate sa fi însărcinată. Nu e chiar așa.
Dacă e doar frecuș pe dinafara de ce te-ai panica? Nu ai de ce.
Dacă începi calumea si se întâmpla penetrarea, si cumva vrei fără prezervativ ( mai ales ca prima data ar trebui făcut fără căci cu prezervativ e mai greu, dacă nu esti uda suficient, lubrifiantul de pe el nu e atât de eficient, in fine, asta e experiența proprie ) asigurate ca el iese la timp înainte sa termine si tu sa fi la distanță de zilele fertile. Adică ca sa înțelegi, dacă ai ciclu menstrual destul de reglat, după cele 5 zile de menstruație, la câteva zile după îți începe perioada de fertilitate, si sa presupunem între a 9a zi pana a 16a zi e perioada fertila din care o zi e ovulatia ( oul așteaptă sa fie fecundat de către spermatozoid) iar chestia asta e microscopic milimetric, trebuie sa fie secunda potrivită la momentul potrivit ca sa rămâi. Si ca sa rămâi trebuie sa termine înăuntru bine de tot, aici depinde si de poziții dar sa folosească metoda retragerii daca se abține si se controlează bine, daca nu, prezervativ clar. Metoda aia este pentru persoanele mai avansate un pic așa ca eu nu ti recomand nimic precis de aici ci doar îți dau exemple.
De 3 ani mi am început viața sexuală, cu partener stabil bine înțeles si nu am rămas prin metoda retragerii. Dar ciclul meu e regulat si îmi calculez zilele in care sunt fertila, când am ovulatia si in zilele respective ma feresc. Poți începe sa te documentezi mai mult vis a vis de ciclul menstrual, zilele de fertilitate, ovulatia. Așa sa poți evita multe chestii. Ah da, si anticoncepționalele, nu s o idee buna. O sa te îngrași, sunt practic niște hormoni care îți schimba hormonii tai complet si dac cumva o zi ai uitat sa iei pastila si ai făcut sex, ai rămas clar. Nu o sa mai poți reveni înapoi daca le iei, hormonii tai pana se vor regla înapoi o sa dureze ani. Si ca sa mai știi ceva, după începere vieții sexuale, cu penetrare ma refer, primele luni de după sex vei începe sa ai dureri oribile la menstruație si după abia un an jumătate ciclul tău se va regla si hormonii tai la fel, căci începerea sexului vine la pachet cu o alta schimbare de hormoni, schimbarea ph ulii pielii, a mirosului. Așa ca daca deja o sa ti dai hormonii peste cap, de ce sa începi si pastilele alea nenorocite.
Fi mai atenta, notează ti zilele de mentruatie când îți vine, calculează cate zile te tine, învață un pic despre hormoni si zilele fertile, protejează te daca nu esti sigura sa aplici metoda retragerii cu partenerul da nu pastile. Nici sterilet, nimic. E pentru sănătatea ta căci in ambele cazuri te îngrași si îți face rău.
Iar pilula de a doua zi daca vreodată o sa ai nevoie. Se ia o singura data pe an maxim, practic ce îți face?
Te face sa ti vina menstruația imediat iar după va trebui sa te chinui sa o iei de la 0 căci nu o sa știi când îți vine, ciclul o sa fie dereglat si durează tot așa un an sa te reglezi.
Ti am făcut multă istorie dar zic ca măcar sa știi ca tot esti mititica si eu am avut norocul sa mi se explice si fac la fel la rândul meu daca pot.
Știu ca curiozitatea e mare dar sunt consecințe, trebuie sa fi sigur daca vrei sa le asumi, adică sa asumi ca faci sex si poți deveni mămica. De asta trebuie bine sa o calculezi înainte si sa o faci cu cap daca o faci.
Eu stiu ca nu poti ramane gravida de la lichidul preejaculator, daca o ejaculat recent, s-ar putea ca acel lichid sa aiba un numar FOARTE redus de spermatozoizi, dar el asa secretat nu are nici un spermatozoid, teoretic.
Stai linistita ca si eu am facut mai de mult petting, si multe persoane fac, si eu am fost la un moment dat ingrijorata ca daca are lichid de asta pe degete si dupa le introduci in vagin, dar m-am speriat degeaba, nu exista SARCINA de la degete, pixuri, cozi de pieptan, etc, e IMPOSIBIL. Sarcina se face doar cand se desfasoara actul in sine, cu viteza frecarii penisului in vagin, cand elibereaza sperma
Îți multumesc enorm, m-am panicat pentru ca doar s-a atins cu penisul de vagin, dar nu a introdus, și acel lichid era pe el. Dar nu cred ca a avut cum sa circule pana acolo. ideea e ca ma panichez pentru ca sunt foarte tânăra pentru o sarcina.
Răspunsul este nu dar da poti rămâne însărcinată de la lichidul preejaculator daca există penetrare care in cazul de fata nu se pune problema! Data viitoare când va mai jucați folosiți prezervativ!
Perioada fertila si ovulatia este la mijlocul perioadei dintre ultima menstruatie si urmatoarea menstruatie
Da, dar aici nu e nimic exact. Săptămâna in care trebuie sa îți vina menstruația ca exemplu, este săptămâna unde nu ești fertila căci ovulul se pregătește sa fie "eliminat" prin menstruație căci practic aia se intampla.
Iar vorbind despre menstruație, după a 5a si de menstruație (dacă durează 5 zile), a 6a, a 7a, a 8a zi nu sunt fertile ( adică 2-3 zile după menstruație) abia din a 9a zi a ciclului devin zilele fertile.
Dar nu toate cazurile sunt așa. Cunosc femei care au ovulatia si mai rapid chiar la câteva zile după mentruatie deci totul depinde după cum îți cunosti corpul.
Asa e, depinde
Dar fara metoda aia a calendarului, nu prea ai cum sa ti dai seama cand vei fi fertila, doar nu exista simptome ca la menstruatie
Ai fi mult mai fericita dacă ai alege sa respecți planul Creatorului și te-ai implica sexual numai după căsătorie. Daca chiar te iubește, la17 ani, cu acordul părinților vs puteți căsători. Sexul fără căsătorie nu e binecuvântat de Creator și nu aduce fericire pe termenung Bu demult întreba pe TPU un băiat, ca să facă ca de când s făcut sex cu iubita lui simte ca nu o ai iubește. Sexul fără căsătorie te-ar face sa te simți vinovata, fără valoare.
Știri ca și prezervativele și anticoncepționale alele au risc de sarcina 1% și 20% risc de boli cu transmitere sexuala(, prezervativu) cine îți garantează ca nu pica pe tine riscul de 1%?
Anticonceptuonale nu opresc totdeauna concepția uneori împiedică nidatia, fixarea copilului în uter deci sunt avortive, din punct de vedere al Creatorului asta e crima, pe urma poți avea coșmaruri cu copilul pe care l-ai trimis un rai. Doar sexul în căsătorie e binecuvântat de Creator restul aduce nefericire pe termen lung.
Am inteles toti nivelul tau de haboticie... dar nu mai indemna copii sa se casatoreasca la 17 ani doar ca sa ce?
Si mai repet inca odata, precizeaza CLAR de fiecare data cand scrii chestii de genul "Sexul fără căsătorie te-ar face sa te simți vinovata, fără valoare." ca asta nu se aplica la toata lumea si e strict parerea ta habotnica
beausingurlamasamea întreabă: