Pacatul reperezinta o actiune pe care, in momentul in care o savarsesti sau dupa ce o savarsesti, vor urma consecinte negative. Daca tu simti ca masturbarea e un lucru pozitiv si te ajuta, fa-o. Daca nu te ajuta cu nimic: nici psihic nici fizic, atunci nu o mai face. Pacatul reprezinta orice actiune care ar aduce consecinte negative asupra ta sau asupra altor persoane. Nu cred ca deranjezi pe nimeni daca te masturbezi . Te eliberezi doar de tensiune. Daca ar fi avut un efect negativ asupra sanatatii fizicului si/sau psihicului tau atunci ar fi fost un pacat.
Exagerezi, noi am fost facuti ca sa ne inmultim nu ca sa ne autosatisfacem
Pai e un pacat impotriva lui Dumnezeu, daca esti crestin ortodox adevarat asculta-ma. Onan varsa sperma pe jos ca sa nu faca copii, Dumnezeu maniandu-se l-a omorat. Acum tu poti incerca sa telasi prin progrese. Malahienii nu ajung in rai, adica labagii
Bun, atunci tu sa faci sex doar si doar cand vei concepe un copil si atat, pe restul lasa ne sa exageram
Atunci e plin iadul de labagii, probabil nu e nimeni prin rai... pustiu
Nu neaparat poate sau mantuit prin alte chestii, dar daca stii ca e pacat si continui cred ca poate intorce balanta
Sunt pacate mai mari pe lumea asta si mult mai grave, nu ca dai tu pe manivela.
Ce sa te mai lasi de acu? dai inainte, oricum te ai ars deja
Bine dar cei care traiesc in desfrau si care folosesc metode contraceptive nu pacatuiesc?
A fost doar o curiozitate. nu te obliga nimeni sa iti dai cu parerea.
Exista preot, si plus exista multe feluri de oameni eu intr-o in categoria dedicata lui Dumnezeu si daca vreau sa fac sex pentru a face un copil poate dura pana 8 luni si daca fac sex cu ia cand e imposibil sa ramana gravida nu e pacat
Si daca o luam pe partea asta nu tot pacat e? adica te iei dupa metoda calendarului ca sa stii cand poti intretine relatii sexuale fara sa ramana gravida. adica nu o faci strict pentru a concepe copii ci spre satisfacere.
Cand iti dai cu parerea nu esti obligat. Ti-am spus indirect cat de inutila ii intrebarea ta.
Na am cautat o solutie mai plauzibila decat prezervativ, sex armat
Da mai bine respecta credinta daca vrei, sau poti face altcumva esti liber
Apropo sexul nu e un pacat, sexul in circumstante necrestinesti si in afara casatoriei, m-ai derutat poti face sex cat vei cu sotia ta numai sa nu versi pe jos ca onan parerea mai, sau poti intreba un preot
Ioi... Ce perversitati! Sa stai in genunchi in fata unui barbat strain, de obicei barabos si sa ii povestesti cum te masturbezi. Pervers nu gluma.
Ohhh damn, nu sti cine sunt si na as vrea sa discut cu tine despre niste viziuni de ale tale sa vad cam cum vezi tu anumite aspecte
Dar totusi esti ortodoxa in sensul real, nu fals crestin intreb din curiozitate