Scuza-ma, in capul meu era ziua 3 decembrie cand ti-a inceput ciclul si am gresit cu o zi calculele de mai sus, dar am modificat astfel incat sa recitesti informatia corecta si sa nu existe neintelegeri.
Revenind, in cazul unui ciclu de 31 de zile, ovulatia are loc in ziua 17 a ciclului (31-14=17), in cazul de fata, fiind vorba de ziua de 20 decembrie.
Desigur, chiar si in cazul celor mai regulate cicluri se poate accepta o diferenta de +/-1 zi.
Totusi, avand un ciclu atat de regulat, stii cand este perioada fertila. Daca actul sexual nu a avut loc in aceasta perioada (iar in cazul de fata vorbim de perioada 16-21 decembrie), teama ta de sarcina nu este una cu adevarat justificata.
Testul de sarcina a fost facut inutil si eronat, fiindca nici un test de pe fata pamantului nu-ti poarta arata o sarcian dupa 10 zile de la o partida sexuala!
Un test corect de sarcina se face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala si numai cu prima urina de dimineata!
Nu exista sangerare intre menstruatii si nici la ovulatie, la o femeie normala si sanatoasa, dar poate exista sangerare aleatoare intre menstruatii cand: iei anticoceptionale, cand ai luat pastila de a doua zi si experimentezi efectele ei negative, cand ai chisturi ovariene, fibroame uterine, rani pe colul uterin sau tumori.
Sangerarea intre menstruatii nu este niciodata sanataosa si nici de bun augur.
Iti recomand sa mergi la medicul ginecolog, penttru investigatii medicale serioase.
Si repeta testul de sarcina, dar de data asta fa-l corect DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala, cu prima urina de dimineata!
Anumite femei pot experimenta spotting in ziua ovulatiei, deoarece in momentul desprinderii foliculului ovarian, se produce o microsangerare.
Se poate intampla sa experimentezi asta o data in viata, mai des, sau niciodata, nu este o regula.
Totusi, pentru a putea formula un raspuns cat mai elaborat, care sa te ajute cat mai mult, este necesar sa stiu cand a fost prima zi a ultimei menstruatii (ultima zi a menstruatiei este irelevanta) si care este lungimea ciclurilor tale.
Înțeleg că te-ai speriat când ai observat sângerarea în ziua ovulației și că ai făcut un test de sarcină care a ieșit negativ. Este normal să te îngrijorezi într-o astfel de situație, dar este important să știi că sângerarea în timpul ovulației este un fenomen relativ comun și nu este întotdeauna necesar să îți faci griji.
Sângerarea în timpul ovulației poate avea diferite cauze. Unele dintre acestea pot fi legate de schimbările hormonale care apar în timpul ciclului menstrual, iar altele pot fi cauzate de alte afecțiuni sau probleme de sănătate. Dacă sângerarea este ușoară și dispare rapid, este posibil să fie o consecință normală a schimbărilor hormonale care apar în timpul ovulației. În unele cazuri, sângerarea poate fi mai intensă sau poate persista mai mult timp și poate necesita evaluare medicală.
Cu privire la testul de sarcină, este important să știi că testele de sarcină sunt destul de precise, dar pot da rezultate false negative în anumite circumstanțe. Un rezultat fals negativ înseamnă că testul arată că nu ești însărcinată, dar în realitate ești însărcinată. Un rezultat fals negativ poate apărea dacă testul este făcut prea devreme în sarcină, dacă ai un nivel scăzut de hormon hCG (hormonul care este detectat de testul de sarcină) în organism sau dacă ai luat medicamente care interferează cu rezultatul testului. Dacă ai dubii cu privire la rezultatul testului de sarcină, te sfătuiesc să consulti un medic sau să refaci testul după câteva zile pentru a te asigura că rezultatul este corect.
Dacă sângerarea în timpul ovulației este ușoară și dispare rapid, este posibil să nu fie necesară evaluarea medicală.
Bună. Prima zi a menstruatiei ai fost pună aceasta pe data de 4 dimineața a început și s-a terminat pe data de 6 seara s-a terminat. Ma tine de obicei 3 zile. Iar ieri în data de 21 pe calendarul menstrual îmi arăta că aș fi în ziua de ovulatie si m-am trezit cu sângerări...ieri toată ziua am avut sângerări pana spre seara când s au oprit înainte sa dorm ..acuma dimineața am sin nou sângerări și am impresia ca au apărut și mici cheaguri de sânge. Este posibil sa mi se fi schimbat data menstruației dar totuși atat de repede?
Bună, mulțumesc pentru aceste răspunsuri. Ieri am avut iua de ovulatie a început sângerarea și s-a terminat pe finalul zilei dar astăzi a început din nou sângerarea. Este posibil sa mi se fi schimbat data menstruatiei dar totuși atât de repede? Am observat și anumite particule de cheaguri de sânge mici care cică apar doar la menstruație nu si la sângerarea de implantare.
Nu exista "a doua menstruatie".
Menstruatia reprezinta eliminarea endometrului, format pentru implantarea sarcinii, in timpul fiecarui ciclu.
Ovulul se elibereaza cu fix 14 zile inainte sa inceapa menstruatia. Daca este fecundat, endometrul format va fi extrem de important, deoarece acolo se fixeaza sarcina. Endometrul pentru sarcina este ca solul pentru un pom.
Daca ovulul nu este fecundat, endometrul se elimina si se formeaza altul si tot asa, ciclurile se tot succed.
Am intrebat de lingimea ciclului deoarece ziua ovulatiei (deci si perioada fertila) se pot calcula numai in cazul unui ciclu perfect regulat.Tu nu ai mentionat cat dureaza in cazul tau, dar in exemplul dat de tine, ziua ovulatiei ar fi fost ziua 21 decembrie numai in cazul in care ciclurile tale au lungimea de 32 de zile (se accepta o diferenta de maxim +/- 1 zi, deci intre 31 si 33 de zile), iar urmatoarea data la care trebuia sa inceapa menstruatia ar fi fost 5 ianuarie.
In cazul in care ciclurile tale nu sunt regulate, nu ai cum sa calculezi cand are loc ovulatia, nici macar cu cele mai performante calculatoare sau aplicatii, din pacate.
Totusi, daca sangerarea se dovedeste a fi menstruatie, trebuie sa intelegi ca orice ciclu mai scurt de 21 de zile (in cazul tau ar fi 19 zile), necesita consultatie medicala de specialitate.
Sangerarea cu cheaguri nu este una specifica ovulatiei, deoarece sangerarea produsa de ovulatie este doar spotting.
Fii atenta la ce se intampla in continuare si mergi la medic.
Deci ar putea fi semnele unei sarcini?
Eu am un calendar menstrual ...am avut ciclu regulat mereu pana acum ..ciclu regulat adică tot la 31 de zile ...luna aceasta a început în data de 4. în ianuarie urma sa înceapă în data de 4-5. Tot asa a fost întotdeauna rareori a venit mai repede cu câteva zile sau mai târziu. Ciclul meu dur4aza 3 zile. Și de acea îmi este teama sa nu fie vorba despre o sarcina. Dar din câte am înțeles și semnele unei sarcini apar de abia după 2 săptămâni de la ultimul cintact sexual. Iar eu nu am împlinit 2 săptămâni de la ultimul contact sexual. O sa mai aștept o zi dacă problema persista atunci o sa merg la doctor chiar nu inteleg ce se întâmplă cu mine. As cred eca se schimba data ciclului deoarece timp de un an tot asa mi-a venit regulat dar si dacă ar fi o schimbare a dați nu înțeleg de ce atât de repede de la ultima menstruație
Ma simt mai ușurată acum știind ca sunt șansele mai mici sa fie vorba de o sarcină. Dar atunci este posibil sa fie vorba de schimbarea datei de ciclu menstrual? Mi s-a întâmplat o dată anul trecut în octombrie și mi-a întârziat ciclul menstrual in jur de 2 saptamani. Nu era vorba despre o sarcina nici atunci ci dereglare de hormoni am luat cateva pastile de la farmacie si a revenit dupa 2 saptamani dar automat data urmatoarei menstruații era cu 2 saptamani mai târziu ca de obicei. Deci este posibil sa fi venit de data aceasta mai repede din cauza ca se schimba data? Tin sa menționez ca sunt niște scurgeri destul de lungi nu cantitate mare dar mai mare ca și un spotting sau cel puțin eu asta observ. As merge la ginecolog dar nu am fost niciodată am doar 19 ani și imi este cam teama. Și acum urmează si sărbătorile de Crăciun îmi este și mai greu sa merg. Dar totusi îmi fac griji pentru ca nu stiu care ar putea fi problema.
Faptul ca nu ai mers niciodata nu ar trebui sa fie un impediment.Pentru toate exista o prima data...
Nu cred ca ar trebui sa conteze mai mult opinia mea, ci instinctul tau. Daca tu simti ca ceva nu este in regula, cel mai bine ar fi sa cauti sa mergi la medic.
Sângerările care apar după ovulație pot fi normale în unele cazuri, dar ar trebui să discutați cu un medic pentru a vă asigura că nu există o problemă de sănătate subiacentă. Sângerările care apar după ovulație pot fi cauzate de un număr de factori, inclusiv schimbări hormonale, infecții ale tractului reproductiv, probleme cu trompele uterine sau chiar sarcină.
Cu privire la schimbarea datei menstruației, acest lucru este posibil, deoarece ciclul menstrual poate fi afectat de o varietate de factori, inclusiv stresul, schimbările în greutate, schimbările în nivelurile de activitate fizică și schimbările în obiceiurile alimentare. În plus, sângerarea de implantare, care poate apărea după fertilizarea unui ou, poate fi confundată cu menstruația. Acest tip de sângerare poate apărea în primele săptămâni de sarcină și poate fi ușoară sau moderată.
Este important să discutați cu un medic dacă aveți sângerări neobișnuite sau dacă aveți îngrijorări cu privire la ciclul dvs. menstrual sau la sănătatea reproductivă în general. Este important să înțelegeți cauzele acestor schimbări și să primiți îngrijiri adecvate
Ma femeie, chiar nu ma pot abtine sa nu ti zic niste vorbe, ti le as da pe masura tampeniilor pe care le scrii la lume, dar am cei 7 ani de acasa! Oricare test de sarcina in secolul 21 functioneaza CU ORICARE URINA DIN TIMPUL ZILEI SI NOPTII! SI SUNT TESTE CARE ARATA SARCINA SI LA 7 ZILE DUPA ACTUL SEXUAL, in functie de corpul fiecarei femei. Mie abia dupa 35 de zile mi-a iesit pozitiv. Si in al 2lea rand, nu doar ce ai enumerat, sunt cauzele metroragiei. Pot fii si dereglari hormonale, poate fi si o ovulatie mai violenta. Nu stiu de ce va credeti unele atat de destepte incat sa informati partial corect pe altele.
Ti-ai facut cont nou, doar ca sa scoti prostii pe gura, ca ti-ar fi fost rusine sa scrii de pe contul obisnuit, asa-i?
Ma poti ajuta si pe mine cu un raspuns pe 16.04 am avut un avort spontan pe 11.05 am avut cateva zile niște cu scurgeri maro dar foarte putin se observau pe hârtia igienică pe 18. 05mia venit menstruatia care a durat 4 zile dupa calcul meu am aplicatia,, calendar menstrual,, urmatoarea menstruatie ar trebui sa fie pe 15.06 si astazi ar fi ziua ovulației ieri am observat pe hârtia igienică pete maro astazi un rosu mai inchis am avut contacte sexuale neprotejate ar putea fi o sarcina sau vine menstruatia mai devreme am dureri de spate crampe usoare sanii sunt durerosi