| IoanaMihaela5267 a întrebat:

Buna TPU, am un ciclu neregulat si luna trecuta mi-a venit cu 3 zile mai devreme decat a estimat aplicatia calendaristică, luna aceasta, au aparut crampele specifice menstruației de 3 zile doar ca mai sunt 6 zile pana cand aplicatia estimează ca-mi va veni menstruatia, am o mica sensibilitate la sani, cum am si la menstruatie.Am facut sex neprotejat si as vrea sa stiu daca aceste simptome sunt pentru o femeie care asteapta sa-i vina menstruatia sau nu.

3 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Din moment ce ai un ciclu neregulat, aplicatia nu poate estima nimic, nici cand apare urmatoarea menstruatie, nici cand este perioada fertila, nimic.Asta deoarece aplicatiile functioneaza atunci cand ciclurile sunt regulate si exista o data precisa la care sa se poata raporta.In cazul tau, orice aplicatie este inutila.

In cazul unui ciclu neregulat, testul de sarcina se face dupa 21 de zile de la contactul sexual.

Daca accepti un sfat, in cazul in care o femeie are peste 16 ani si are ciclu neregulat, se recomanda sa mearga la endocrinolog (ciclurile neregulate sunt consecinta dereglarilor hormonale), iar dupa analize si concluziile endocrinologului, sa mearga si la ginecolog.

Multa sanatate!

| IoanaMihaela5267 explică (pentru Floridori):

Multumesc de sfat, insa de la simptomele pe care le am enumerat as putea fi însărcinată?

| Floridori a răspuns (pentru IoanaMihaela5267):

Este imposibil de spus, deoarece simptomele sindromului premenstrual si senzatiile/simptomele pe care le experimenteaza o femeie la inceputul sarcinii, pot fi similare, chiar identice in unele situatii.

Daca menstruatia nu apare intre timp, numai un test de sarcina ti-ar putea raspunde corect.