anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Iubita mea nu vrea deloc sa facem dragoste cu prezervativ.
Deci datorita faptului ca nu vreau copil, e mult, mult, mult prea devreme am niște întrebări despre pastila de a doua zi.
Asa eficienta sa fie încât poate întrerupe pe deplin sarcina? Se vinde la bucata? Riscul sa nu aibă efect e mare? Care e cea mai buna pastilă de a doua zi?
Sau îmi mai puteți spune.
Va mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Folosirea PASTILEI DE A 2-A ZI reprezinta o metoda contraceptie de URGENTA, cu ajutorul caruia se incearca sa fie impiedicata formarea sarcinii in cazurile in care din greseala a juns sperma in mod involuntar in vagin, sau a esuat metoda de protectie folosita (s-a rupt prezervativul). Pentru a NU se provoca dereglari grave/severe ale activitatii hormonale si a ciclului menstrual al femeii, pastila contraceptiva/de a 2-a zi poate fi folosita de MAXIM 2 (doua) ori intr-un an, dar este indicat ca pe cat este posibil SA NU FIE FOLOSITA niciodata in intreaga viata.
Din acest motiv, sunt fabricate si comercializate produse care au rol contraceptiv, asa cum ar fi : prezervativul (masculin sau feminin), ovulele spermicide, pastilele AC, inelul intravaginal cu hormoni NuvaRing, steriletul(dispozitivul intra uterin), plasturi hormonali, implanturi introduse sub piele, etc. Sau poate fi folosit cu foarte mare succes testerul de fertilitate care indica cu precizie de 95-97% inceperea si terminarea PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual ceea ce permite sa se poata intretine doar sex neprotejat. Din moment ce exista ata de multe metode contraceptive foarte eficiente, recurgerea la a fi folosita pastilei de a 2-a zi ca o metoda contraceptiva ar reprezenta o grava IRESPONSABILITATE si o crasa IMBECILITATE. Multa sanatate!

12 răspunsuri:
| Casian76 a răspuns:

Vinde*

| Dalmore a răspuns:

Pastila de a două zi se ia în situații URGENTE, o dată pe an (sau o dată în viață), nu de câte ori nu are chef iubi să folosească prezervativ. Să meargă la medic și să-i prescrie anticoncepționale.

| Catalina990099 a răspuns:

Vorbeste deschis cu ea si explica-i ca riscul nu e doar o sarcina, ci și boli cu transmitere sexuală si că e mai ok sa va protejați acum decât să "suferiti" mai tatziu( daca pot sa zic asa)
Revenind la intrebare, daca pastila de a 2-a zi o iei in primele 24h șansele să rămână însărcinată sunt nesemnificative
, da, pastila vine doar una, nu e la tableta, intreaba farmacistul de o protectie pentru ficat, pastila e foarte tare.
Dar nu uita, sunt destule dejantaje si la această pastila de a doua zi.

| minrest a răspuns:

Pastila de a doua zi este o adevarata bomba hormonala, care da peste cap organismul femeii pentru un an, in cel mai bun caz, iar in cel mai rau, duce la tulburari grave. Esti primul om pe care l-am auzit in viata mea ca vrea sa foloseasca pastila ca mijloc obisnuit de contraceptie. Desi e foarte daunatoare, sa zicem ca ar lua o data pe an; ai de gand sa faci sex o data pe an?

| alina2k18 a răspuns:

Puteti folosi ovulewinking cu 10mins inainte de sex.

| minrest a răspuns:

Poate sa ia anticonceptionale, ce ii recomanda medicul, in mod regulat.

| ionutz1389 a răspuns (pentru Catalina990099):

,,pastila de a doua zi,, se poate lua in maxim 72 de ore de cand a avut loc contactul sexual si sunt doua la numar ce se iau la 12 ore

| Necunoscut112 a răspuns:

Iubita ta e tâmpită. Câţi ani are? Ea vrea să rămână gravidă? Altfel nu-mi explic.

| Casian76 a răspuns:

O s-o conving eu.

| OldSoul a răspuns:

Nu mai bine ii spui tu pe sleau ca daca nu accepta sa faceti dragoste cu prezervativ, nu mai faceti deloc?

| Casian76 a răspuns (pentru OldSoul):

Ba da, nu știam multe detalii despre pastila de a doua zi și de aceea am întrebat

| Violleta2022 a răspuns:

Pastila de a doua zi este o bomba hormonala, care are enorm de multe efecte secundare.
Odata luata deregleaza hormonal corpul femeii pe urmatoarele 6-12 luni.
Sansele lui de functionare sunt de 90-95%, depinzand de corpul femeii.
Folosirea prezervativului este singurul care protejeaza integral fara pic de risc, durere, efecte secundare sau fatalitati.
Da-mi voie sa ma indoiesc ca o femeie ar refuza folosirea prezervativului, ca-n fond, il pui pe cucul tau si pe ea nu o doare, nu o musca, nu simte nimic diferit, data de cum ar fi fara prezervativ.