| Nicoletaadj a întrebat:

Bună TPU! Mă numesc Nicoleta și am 19 ani și de aproape un an, nu mai îmi place nici să ies afară să mă plimb. Îmi petrec timpul numai în casă,simt că nu mai pot trăi, nu mai am chef de nimic. De când am pierdut și cel mai bun prieten care îmi era alături, îmi vine deseori să plâng, simt că totul se sfârșește în jurul meu,am încercat să uit și să merg mai departe,dar nu mai știu ce să fac și sunt și singură, am vrut să îmi fac prieteni noi dar nu e la fel ca prietenia ce am avut-o și nu pot uita ce s-a întâmplat.
Vă rog să mă ajutați

6 răspunsuri:
| anonimuIl a răspuns:

Ai 19 ani și nu găsești nici un băiat de 19 - 23 de ani să fiți împreună?

| wildthing a răspuns:

Tu esti un suflet foarte sensibil si da, ai nevoie de ajutor, nu trebuie sa infrunti singura problema asta. Ajutorul de care ai nevoie, nu-l poti primi pe net, ci de la persoane apropiate, persoane dragi, care in primul rand trebuie sa faca mai mult pentru a-ti alunga sentimentul asta de singuratate. Spui ca esti singura...dar complet singura? Ai parinti, ai frati? Le-ai spus prin ce treci, in caz ca n-au observat ca de un an nu prea iesi din casa?

Răspuns utilizator avertizat
| Diana237 a răspuns:

Cred că mai bine ne povesteai despre prietenia pierdută, pentru că e clar că de acolo a apărut această apatie. Fără să cunosc situația, pot spune doar atât: tu acum idealizezi trecutul și uiți să trăiești în prezent. Ia-ți puțin gândul de la această persoană și gândește-te la tine, la ce iubeai în viață (de ex o rudă, un apus de soare, un film anume). Concentrează-te pe simțuri, pe idei abstracte (poate citești ceva interesant), vorbește cu cineva drag. Încearcă să regăsești ceva plăcut în clipa prezentă și ușor, ușor evenimentele din trecut vor păli, îți vei aminti doar faptele, ca un narator obiectiv.

| Diana237 a răspuns (pentru Diana237):

Cu mențiunea că trebuie să îți dorești și tu acest lucru, pentru că tare îmi e că tu de fapt refuzi să faci ceva concret pentru că ai senzația că o parte din persoana aceea încă îți e alături dacă te gândești doar la ea și nu faci nimic altceva. Iubește-te!

| yhua a răspuns:

Suntem în aceiași situatie