| AndreeaSexoasa69 a întrebat:

Marti merg la ginecolog si va fi prima data cand merg la un asemenea control!
Vreau sa stiu cum e nevoie sa am pregatesc sau daca pot avea un absorbant de zi pe mine.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a avea o imagine cat mai exacta asupra modului in care se desfasoara o consultatie ginecologica si modul in care trebuie sa te prezinti in ziua respectiva, te invit sa citesti urmatorul articol in care este descris foarte precis intregul procedeu, incepand cu anamneza, examinarea (controlul) ginecologica propriu zisa si concluziile finale. Multa sanatate! http://www.seximus.ro/articole/examen_control_ginecologic.php

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa te epilezi in zona genitala si sa te speli normal. Poti purta un absorbant, oricum iti vei da jos chilotul. Nu uita sa iei cu tine calendarul pe care ai notat ziua de venire a ultimelor 6 menstruatii.

| alinadianaaa a răspuns:

Incearca sa fii cat mai relaxata ca nu se intampla nimic.Ca masuri de pregatire este important sa te epilezi in zona genitala, si poti sa folosesti absorbante de zi pentru ca nu este nici o problem, trebuie sa iti faci o toaleta riguroasa cu apa calduta si sapun a zonei genitale in seara de dinainte si in ziua in care ai sa te prezinti la medic.

Răspuns utilizator avertizat
| corbulalbrosu a răspuns:

Inainte de a te prezenta la examinarea ginecologica nu este recomandat sa-ti epilezi "pasarica" asa cum te sfatuiesc niste doamne, ci din contra este bine sa ramana podoaba respectiva fiindca pilozitatea existenta si specifica acele zone, de obicei ofera anumite indicii medicului ginecolog care pot fi folositoare in determinarea starii generale a aparatului genital. Pentru a nu fi considerat ca as fi subiectiv in afirmatiile mele, iti trimit si urmatorul articol publicat de un medic ginecolog : Pe medicul ginecolog il doare fix in "cot/pix" daca pasarica este sau nu epilta. "Ceea ce rămâne este interesul pentru persoană. Sunt femei interesante și femei comune (trec prin fața ta ca piesele la fabrică). Din punct de vedere personal, apreciezi curățenia lor (sau lipsa ei, când e cazul), apreciezi eventual eleganța și poate trăsăturile. Apreciezi cu siguranță conversația inteligentă, atunci când ea există. Nu diferă cu nimic de aprecierile obișnuite pe care le faci pe stradă. Te asigur apoi că pe ginecolog îl doare fix în cot dacă ai ratat un fir de păr când te-ai epilat. El este interesat (în general) să nu cumva să te facă să te simți jenată sau stresată și ăsta e și rostul conversației despre copii, vreme etc. care te scoate din minți.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru corbulalbrosu):

***Dacă te-ar crăcana pur și simplu și ți-ar introduce speculul fără să zică nimic, te-ai simți aproape violată, probabil (ginecologul mai face și de-astea, când e obosit sau fără chef…).

Odată terminat programul, ginecologul este educat (se autoeducă) să uite complet ce a văzut peste zi. Va ține minte doar ce este necesar €- "pacienta X cu problema Y, să nu uit s-o trec în agendă, că p-ormă mă aglomerez și e jale…".
http://www.catchy.ro/......lata/58824