Ti-ai propus rau.
N-o sa iti tin o prelegere despre asta, doar doresc sa te previn ca-ti pui intr-o foarte serioasa primejdie sanatatea si conditia de femeie si viitoare mama.
Atat.
Daca nu era raspunsul pe care i l-ai dat lui @Amy02, nu continuam.
Deci, incepandu-ti viata sexuala la varsta de 15 ani, riscul de cancer al colului uterin creste de 10 ori.
Poti avea parte de rani pe colul uterin, din insuficienta dezvoltare a organismului tau(in jurul varstei de 17 ani si jumatate,colul uterin sufera o ultima miscare de rotatie,astfel incat sa fie cat mai putin expus ranirii),pe urma,poti sa mai ai parte de chisturi,fibroame,trompe uterine infundate (care pot duce la sterilitate si imposibilitatea de a mai avea copii vreodata),sarcini nedorite,avort,dezechilibru hormonal,etc.
Daca starea voastra de sanatate nu a fost constatata medical,inainte de inceperea vietii sexuale,te poti astepta la boli cu transmisie sexuala(BTS) si nu e nevoie sa te gandesti la boli grave,dar un trichomonas sau o candida se contacteaza extrem de usor,chiar fara contact sexual,nu poti stii daca celalalt nu e purtator,poate nu stie nici el!
Nu tin sa te ingrozesc,doar sa te informez.
Acum,ce anume se va dezvolta la tine sau nu,nu are legatura decat cu genele pe care le mostenesti pe cale genetica,nu poti stii niciodata care e click-ul care va declansa o marime in plus la sutien, cateva kilograme sau centimentri in sus!
Acum, stii.
Te las sa hotarasti.
In primul rand este o vorba si aceea ca ramai asa cum esti adica nu o sa te dezvolti prea mult
in al doilea rand nu trebuia sa iti incepi viata sexuala asa devreme pentru ca iti strici dezvoltarea si probabil ca relatia ta cu acel baiat nu va mai dura mai mult de 2 luni timp in care o sa ti-o traga repetat.Nu te grabi sa faci asa ceva ai toata viata in fata si daca vrei sa o faci gandeste-te bine ca acel baiat nu va sta mereu cu tine adica sa poti sa ai incredere in el ca daca o faceti si o sa va despartiti sa nu spune ceva de genu''aolo ce am ****-o si pe aia'' ai grija repet aceste lucruri iti pot afecta foarte foarte mult dezvoltarea bafta
Doamna sunt sigura ca fiecare tanara si cand spun tanara ma gandesc la una de 13-15 ani care vrea sa-si inceapa viata sexuala va da inapoi. Fiindca din cate a-ti spus mai sus sunt sigura ca s-ar ingrozii, sincer si eu m-am cam speriat cand am vazut atatea riscuri, si pentru ce? Ai toata viata inainte pentru chestia asta. Sa stiti ca va apreciez foarte mult si va respect.
Multumesc mult pentru cuvintele tale.
Frumusetea consta in faptul ca nu am exagerat nici macar cu o litera,e cruda realitate si fetele nu o stiu,nu le invata nimeni!
Ce pot face decat sa spun mereu si mereu,acelasi lucru?
Toate fetele vor deveni femei,la un moment dat,nu e nici o graba!
O femeie sanatoasa,care si-a inceput viata sexuala la o varsta fiziologica,se trezeste cu tot felul de afectiuni,mai grave sau mai putin grave,organismul femeii este, prin definitie, sensibil.Cand singura isi face rau,din graba si inconstienta, e tragic!
Este exact cum ai spus tu, au toata viata in fata!
Sincer nu te distruge de acum daca te vei desparti de el si vei avea alt iubit te va intreba"esti virgina?" "nu" ii va da impresia ca de minora esti o fata usoara sincer ar trebui sa o faci dupa ce te casatoresti