| windrime a întrebat:

TPU, mi s-a dereglat ciclu dupa examenele din vara asta, probabil din cauza stresului. In trecut ii venea la fix 28 de zile acum e total neregulat, care ar putea fi cauzele si ce pot face ca sa se stabilizeze iar? Scuzati categoria, multumiri anticipate.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Chiar dacă e posibilă o întârziere a menstruaţiei din cauza stresului, NU cred să se producă o dereglare totală a ciclului din această cauză!

Apoi, având în vedere că ai 15-16 ani ( după cum am înţeles din altă întrebare anterioară ) - la această vârstă sunt "normale" aceste dereglări de ciclu şi se produc destul de des ( la majoritatea fetelor de vârsta ta )!

De obicei, ciclul se reglează de la sine, trebuie să ai RĂBDARE - se întâmplă spre 18-20 ani...

Totuşi, având în vedere că al tău era regulat şi la 28 de zile, e posibil să fie o "problemă" medicală!

Ar TREBUI să mergi la un control ginecologic : o să-ţi facă o ecografie ovariană ( nu vaginală, deoarece am înţeles că eşti virgină ) şi va verifica să nu ai chist ovarian sau ovar polichistic!

5 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Incearca cu ceai de coada soricelului, 1 cana dimineata inainte de masa, timp de 1 luna. Cauza dereglarii se pare ca este stresul, dupa cum spui tu.
Si in timpul sesiunilor este bine sa repeti tratamentul cu ceai ca sa nu ti se deregleze din nou.

| blueSky_3324 a răspuns:

O sa se regleze de la sine. Probabil esti in perioada de pubertate si asa este pana cand ai si o viata sexuala activa... ai rabdare atata tot. Have a nice day! fundita?!

| Alexutsza a răspuns:

Ciclul se regleaza si se deregleaza mereu. In plus, vara e si caldura ceea ce il poate determina sa se deregleza si cum ai spus si tu, s-a adaugat si stresul. El se va regla de la sine, iar daca nu, consulta un medic, el sigur va stii ce e de facut!

| pinky159 a răspuns:

O sa se regleze inapoi, ti s-a dereglat de la stres prea mult:*
Nu cred ca poti face nimicthinking ..hmm tot ce poti face e sa astepti asa mi se intampla si mie cateodata mi se deregleaza si dupa se regleaza inapoi, poate ca o sa ti se regleze inapoi dar nu pe aceiasi data care o aveai inainte.
Mult noroc:*

| criss19091999 a răspuns:

Ca sa ti se stabilizeze ciclul la loc eu iti propun sa te duci sa iti faci un control