| yvren a întrebat:

Buna TPUhappy. o pritena de-a mea a avut un contact neprotejat in vara. a facut 3 teste de sarcina de atunci si toate i-au iesit negative. i-a venit si ciclul.ar fi trbuit sa aiba 5 luni de sarcina acum.este putin mai grasuta dar burta ei nu este tare ca a unei gravide e mai mult grasime.ma inebuneste cu faptul ca simte ca e insarcinata. i-am spus ca e paranoica. dar totusi ar putea fi?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Exista o afectiune care se cheama "sarcina falsa"(pseudocyesis) sau "sarcina isterica",e posibil sa se aplice in cazul prietenei tale.
Teama ca ar putea sa ramana insarcinata poate duce la aparitia unor asemenea obsesii si se trateaza la psihiatru, desi un medic ginecolog ar putea rezolva problema cu succes, in timp record.
Frecventa sarcinilor false este destul de redusa. Conform statisticilor, doar 6 din 22.000 de sarcini sunt imaginare.
Poti citi mai multe aici, pseudocyesi apare fie la femei care isi doresc foarte mult un copil si nu pot avea, fie la fete care se tem grozav ca ar putea ramane insarcinate!
http://www.mamicamea.ro/......ntoma.html
Vorbeste cu prietena ta si explica-i,o poti ajuta sa se linisteasca,desi medicul este cel mai indicat ajutor in cazul ei!
Si,sa nu mai faca imprudente, sa se protejeze, fir-ar sa fie!

6 răspunsuri:
| Razvanalexx a răspuns:

Eu numesc asta mai mult paranoia, dar cand ai sarcina e adevarat ca te ingrasi foarte mult dintr-o data, si oricum daca a facut 3 teste nu are cum, eu propun sa mai faca inca o data un test de sarcina si veti afla daca da sau nu este gravida...

| yvren explică (pentru Razvanalexx):

Pai chestia e ca ea oricum era graduta.nu aluat in greutate decat un kg.maxim 2

| Razvanalexx a răspuns:

Pai atunci inseamna ca e paranoica si isi face prea multe griji, asa nu are nici cel mai mic semn ca ar putea fi gravida sau sa fie vorba de o sarcina, daca ar fi fost in a 5 luna de sarcina ar fi avut 5-7 kg, sper ca ti-am fost de folos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca testele sint negative si i-a venit si ciclul, nu este clar?
Dar poate isi doreste asta, daca tot insista atit.Numai bine.

Abh
| Abh a răspuns:

Sa se programeze la o ecografie abdominala, este singura care ii va spulbera temerile.

| yvren explică (pentru greece12):

Mersi:*