anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt si eu aici suferind dintr-o despartire plangand, doare tare ca si cum ai fi pierdut jumate din viata ta e greu, foarte greu!

Va explic am 19 ani si prietenul meu are 20 eu stau in italia el Romania acum 1 sap am venit aici in Italia eu singura, pot spune ca ne vedeam des ma duceam mereu in tara pentru el ne cunoastem parinti reciproc era totul bine pana in ziua de azi, pot spune ca eu la orice cearta il iertam chiar daca ma suparam pe el nu vorbeam pentru cateva ore, si apoi ne impacam era o iubire perfecta! Si acum de Craciun trebuie sa vina aici ca asa am lamurit oare face asta sa numai vina de Craciun?
Ce le spun eu la parinti mei pentru ca i-am batut la cap numai cu prietenul meu cum sa-i spun eu la mama sti m-a lasat "x" acum cateva zile l-am sunat sa-l intreb ce face si glumind i-am zis"hey iubire ce faci cand vi acasa" si face el zbieranduse ce imi dai orariu cand sa vin acasa vin eu lasa-ma ca osi veni si acasa " si eu i-am zis bine si el mi-a zis acum daca iti incarcasi cartela ma disperi cu telefoanele.si atunci i-am spus pai nu mi-ai zis tu ca stam de 1 an si 10 luni si pot sa te sun la orice ora vreau, si am inceput sa plang i-am inchis telu sad!
Apoi azdimineata imi lasa mesaj pe mess" ba mancamiai *** de taratura tu cu mine ai terminato, mancami-ai *** de taratura"! Am incercat sa-l sun nu imi raspunde imi da ton de ocupat i-am trimis un sms"Multumesc" si nici pe mess nu intra nici nu stiu care-i motivu sad
Va jur a fost primul si nu m-am dat la nici-un baiat oriunde am mers doar cu el m-am laudat nu stiu ce sa fac ajutati-ma va rog este foarte dificil sa trec peste momentu asta imi este foarte greu orice sfat ce a-ti face voi in locul meu va multumesc!sad

Răspuns Câştigător
| nobody88 a răspuns:

Oky First things first.

Uite ce cred eu.

1. nu e corect sa iti vorbeasca asa ( pentru un baiat sa faca asta este jenant )
2. Tu cand ai trimis mesajul inapoi ala cu " @#$%! " ai gresit mai mult decat el.

Inteleg ca voi ati avut o relatie frumoasa, o iubire naturala, cu totul venind de la sine dar o intervenit distanta.

Aicia daca vreati sa mearga cv trebuia totusi sa luati in considerare ca distanta afecteaza foarte mult o relatie, chestii simple si inocente precum cea povestita de tine cu telefonul duc la consecinte mari. Daca erati aproape unul de altul asta era clasificata la categoria glumite suparari temporare etc, dar pentru ca unu e aicia si unu la 2000 km distanta asta se propaga si orice gest de asa natura devine distructiv.

Acuma depinde de tine ce vrei. Din cate vad ai 2 variante

1- Vrei sa va impacati?
2- Vrei sa treci peste?

Cum n-am de unde sa stiu ce vrei sa faci eu iti zic ce cred eu ca ar trebui sa faci in ambele situatii ^_^.

1 Daca vrei sa va impacati. iti recomand sa te gandesti foarte bine pentru ca o despartire acum te poate salva de la mai multe lacrimi mai incolo. Eu in cazul asta zic asa ia-ti un timp de respiro gandeste-te clar si bine ce vrei cu adevarat si acctioneaza, daca dupa perioada asta tot vrei sa te impaci. Trebuie sa te obisnuiesti cu distanta si asta nu e o chestie de ici colo e o chestie foarte foarte dificila e foarte greu sa iubesti si sa ai incredere in cineva in felul asta sa tii la persoana iubita. pentru ca din orice se interpreteaza si din orice se duce spre chestii nocive decat pozitive un exemplu l-ai scris tu mai sus negru pe alb. Luati discutati, cereti scuze pentru gestul tau, asta nu e gest de domnisoara, si explica-i ca tii la el si ca il vrei numai pe el si explica-i pe un ton calm si linistit si foarte imaciuitor exact ce te doare si ce vrei tu de la relatia asta. Explicai in detaliu cum vezi lucrurile, e greu sa stii ce vrea persoana de langa tine cand este aproape la distanta e si mai greu pentru ca orice capata un nou inteles. Incearca ca discutia asta sa fie foarte serioasa si fara chestii puerile si vedeti ce e de facut din momentul ala inainte.

2- Daca vrei sa il uiti Eu iti recomand cateva chestii utile.

i-ati un moment de respiro
Fa strict chestiile care te fac fericita stii tu chestiile care te multumesc daca le faci in timpul tau liber
Reorienteazate si vezi unde esti si ce vrei de la viata
Lucreaza la chestiile care nu iti plac la tine
Perfectioneazate cizeleazate si incearca sa fii maximul din ceea ce poti tu sa fii.

Odata ce faci asta ai sa vezi ca totul o sa se rezolve de la sine.

Cat despre el iti recomand sa fii ferma si scurt si la subiect, nu il jigni, nu ii da apa la moara, nu initia conversatii

Veziti de viata ta si nu cauta sa te razbuni ca nu rezolvi nimic decat sa ii arati ca te-ai coborat la nivelul lui. Viata merge inainte chiar daca nu iti dai seama acum in timp vei realiza.

Orice alegi tu sa faci fii sigura ca este lucrul corect si lucrul bun de facut pentru tine este foarte important sa ai o priveliste de ansamblu si sa stii de unde pleci si incotro te orientezi.
Daca vrei putem discuta si in detaliu da-mi un semn si vbim pe mess.

Iti urez succes orice decizie ai alege fii sigura sa fie decizia corecta pentru tine ^_^

11 răspunsuri:
| Lavinia218 a răspuns:

Sfatul meu este sa treci peste, iti va fi greu la inceput dar incetul cu incetul vei uita! Nu il ierta! daca ti-a vorbit odata asa si tu il ierti asa va face mereu greseli stiind k mereu il vei ierta! Ai si tu orgoliul tau de femeie si da-l in pasca masii k nu te merita! sunt sigura k vei gasi pe cineva mai bun k el si care sa stie sa te aprecieze si sa te respecte pentru ceea ce esti = Femeie, faptura minunata, fragila, frumoasa.
mult succes iti doresc!

| Amorezatul a răspuns:

In primul rand 'era o iubire perfecta' sunt cuvintele tale dar ar trebui sa stii ca iubire perfecta nu exista pentru ca nu exista nici perfectiue! In al doilea rand nu te mai privi ca si cum ai fi abadonata, parasita! Nu esti un obiect esti o fiinta! In al treilea rand ai spus ca l-ai iertat tot timpul ceea ce este o mare greseala! Un om trebuie sa vrea sa fie iertat, si sa arate ca ii pare rau, nu il ierti doar de dragul iubiri! Ai o viata inainte si multe posibilitati de facut in Italia, poti avea o cariera si poti sa iti faci si acolo prieteni, iubiti si alte cele! Este normal sa suferi, si sa vrei sa uiti, mult mai bine este sa te gandesti la ce ai putea face pe viitor pentru a nu mai avea aceleas probleme in viitoarele relatii!
Te inteleg si stiu cum este, pentru ca si eu sunt plecat! Dar ai o viata inainte si o posibilitate extraordiara in afara de a face ceva cu viata ta, nu-i da cu piciorul!

| Ecea a răspuns:

Femeie,ai 19 ani si el 20, cat credeai ca o sa dureze relatia?
Orice sut in fund un pas inainte.
Totul are un sfarsit mai devreme sau mai tarziu.
Ai toata viata inainte, ai tot timpul din lume sa ai relatii.Plansul nu rezolva nimic.
Nu il mai cauta, lasa-l in pace, poate esti prea buna pentru el si meriti ceva mai bun.

| NoNameJunior a răspuns:

Eu zic sa il uiti si sa treci peste asta. daca el se supara dintr-un motiv banal si te mai si face in toate felurile,nu mai are rost relatia asta! tu pentru ca l-ai iertat de foarte multe ori el avea impresia ca daca te face idioata sau mai stiu eu cum,tu o sa zici:,,e iubi al meu si nu pot sa ma cert cu el".
nu este corect! cum zicea adda intr-o melodie:,,Uita de tot,uita de tot! uita de lume,de sentimente,de suflete pereche,de soapte la ureche,fii rece! nu lasa pe el sa te-ntunece!"
calmeaza-te! uita-te la tv,fizioneaza un film de comedie, citeste bancuri, vorbeste cu cea mai buna prietena la telefon...fa orice numai i-ati gandul de la el! nu mai merita sa il ierti.
Mult succes!

| didiDia a răspuns (pentru Ecea):

Foarte bun, pertinent si la obiect sfat. Bravo!

| JustInCase_1628 a răspuns:

Un barbat care ajunge sa iti vorbeasca asa nu merita iertat.

| Ecea a răspuns (pentru didiDia):

Pai trebuie sa fim relaisti,asta este.
Toti am trecut prin asta,inclusiv eu, dar am deschis ochii mai mult decat am crezut dupa.
Nu s-a terminat aici, urmeaza altul/a si altul/a si altul/a si tot asa pana gasim unu/a bun/a(daca gasim)

| hummer24 a răspuns:

Daca te-a facut asa acum, cand o sa va casatoriti o sa fie mai rau, o sa te si bata. Plus ca e distanta intre voi si relatia nu o sa mearga, probabil ca are pe alta acolo.
Eu zic sa nu maiplangi sa nu-ti mai faci nervi si sa nu-l mai ierti, esti tanara si poti sa gasesti pe oricare altul sa te oubeasca si sa iti vorbeasca frumos, eu nu mi-as fi permis sa vb asa cu iubita mea nici cu alta fata.
El probabil o sa incerce sa te impace dar un lucru e sigur nu te iubeste.

| Sn1p3r a răspuns:

I-a aminte la tot ce ti-au spus prietenii de mai sus.Toti au dreptate.Pur si simplu nu am ce sfat sa-ti mai dau.Doar sa nu-l ierti! Nu meritai sa-ti vorbeasca asa!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din cate povestesti nu merita sa lupti pentru el ok l-ai iertat de nenumarate ori dar el ce compromisuri a facut? inteleg ca doar tu te-ai dus in tara pentru al vedea iar el niciodata nu si-a dat interesul sa-ti faca o surpriza si sa te viziteze Mi se pare ca doar tu ai luptat pentru relatia asta si el a asteptat si a primit totul pe tava.Te-ai lasat jignita oare tu nu ai orgoliu? nu te doare cand te raneste? Chear crezi ca merita sa suferi? eu zic ca nu lasa-l balta esti tanara si precis ai sa gasesti pe cineva care sa te iubeasca Cat despre mama ta incearca si spune-i nu e nevoie sai dai detalii spune-i doar ca nu a mai mers si ca suferi precis o sa te inteleaga si nu o sa te sacaie cu intrebari si iti va fi alaturi.Fi puternica si gandeste-te ca esti prea buna pentru el

| didiDia a răspuns:

Eu inteleg ca l-ai iubit, dar din moment ce el ti-a scris mesajul ala superoribil pe mess, nu mai are absolut nici un sens sa-l mai cauti vreodata in viata asta. Un om care iti vorbeste atat de urat nu numai ca nu merita iubirea ta, dar nu merita nici respectul tau, nici nimic bun si frumos din partea ta. Fa-te ca nu-l cunosti, ca nu a facut niciodata parte din viata ta. Omul asta nu merita o vorba buna, merita o zdreanta de femeie la fel cum e el o zdreanta de barbat. Tu mergi mai departe si baga de seama data viitoare in cine mai investesti sentimente. Succes!