Nu sunt expert, dar probabil asta e...o dereglare, iar organismul tau o sa sufere putin pana isi gaseste ritmul.
Sau poate ruperea himenului nu s-a vindecat complet inca.
Daca ar fi fost vorba de sarcina, ai fi resimtit deja simptomele specifice.
Probabil nu e sarcina, desi stii ca nu exista metoda de protectie 100% sigura. Totusi, folosind corect prezervativ, riscul este extrem de mic. Insa nu exista o explicatie pentru care ai avea o asemenea dereglare. Cred ca ar fi intelept sa mergi la ginecolog.
Bună!
Poate fi o dereglare hormonală datorată începerii vieţii sexuale.
Dacă este vorba de asta, atunci luna viitoare o să ai o menstră "normală".
Apoi, prezervativul se verifică ÎMPREUNĂ ( de ambii parteneri )!
Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!
De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!
Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin „umflare" uşoară, ca la un balon ori prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!
Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!
De asemenea, având în vedere întrebarea ta anterioară, CONSTAT că ai mai avut dereglări ale menstruaţiei - ceea ce NU este normal la 18 ani!
Deci, situaţia de acum NU se datorează începerii vieţii sexuale - e POSIBIL să fie vorba de o afecţiune ginecologică!
Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană şi/sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic.
Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.
Toate cele bune.
Oricum nici nu vreau sa aud de asta, nici de testul de sarcina.si nu are cum pentru ca am facut`o de 2 ori in interval de 1 saptamana jumate si a fost protejat de fiecare data, prima data nu si-a dat drumul abia dupa ce am incercat a 2 a oara la ultimul contact, apoi am facut dus si nu am mai continuat.Sunt foarte stresata(