| acsva a întrebat:

Buna TPU.
vin si eu cu o intrebare, am facut avort medicamentos acum o saptamana si acum s-au cam oprit sangerarile, mai am mici pete rosiatice.
Intrebarea mea este, la cat timp dupa avort sunt din nou fertila? Am citit ceva ca e posibil si imediat dupa avort, dar mi se pare ciudat atata timp cat sunt sangerari.

Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poti deveni fertila imediat, in prima luna cand ciclul reapare si apoi ovulatia.
In orice caz, aceasta pastila avortiva este o bomba hormonala care va avea multe efecte secundare in corpul tau, ca atare ciclul nu va mai veni regulat pe urmatoarele luni iar ovuatia se poate produce oricand, deci folositi PREZERVATIVUL la absolut toate partidele sexuale, ca o alta "pastila" nu mai puteti lua si nici nu aeti cum sa calculati ovulatia si perioada fertila.

| dullcat a răspuns:

Buna.De obicei dureaza o luna sau doua, insa depinde de fiecare organism in parte.Incercat sa folositi mereu protectie, ca data viitoare sa nu mai ajungeti in aceeasi situatie.Fii cu capul pe umeri si ai grija de tine.

| acsva explică (pentru dullcat):

Am inteles ca in caz de "urgenta", cum ar fi ruperea prezervativului, se poate apela la pastila de a doua zi, fara probleme, este adevarat? multumesc frumos de raspuns

| Eireann a răspuns (pentru acsva):

Se poate apela dar nu stiu daca "fara probleme". Pastila de a2a zi contine o cantitate mare de hormoni care "pacaleste" corpul in asa fel incat sa impiedice ovulatia. Daca ovulatia si fertilizarea au avut loc pastila de a2a zi ingreuneaza implantarea si astfel ovulul fertilizat poate sa fie eliminat odata cu sangele menstrual. DAR pentru ca acest proces sa aiba loc e nevoie de o cantitate mare de hormoni care evident o sa "dea peste cap" organismul, in special deregland ciclul menstrual.

| FindMyName a răspuns:

Depinde de fiecare organism. Vreau sa îți menționez că odată cu avortul, șansele de a avea copil pe viitor sunt scăzute! Când chiar vei vrea, nu vei mai știi cum sa faci.
Acum, revenind, cum am spus, depinde de fiecare organism. De altă dată folosiți prezervative și as spune să mai lași pastilele astea ca nu sunt așa bune. Prezervativul e destul!

| dullcat a răspuns (pentru acsva):

Nu chiar.Adica poti spune ca da, apelezi fara probleme, te duci imediat si cumperi de la orice farmacie si ca astfel eviti sarcina, dar exista si efecte adverse ale pastilei de a doua zi pe care trebuie sa le iei in considerare.