| Kalina23 a întrebat:

De un an am o relatie cu un baiat de 22 de ani, relatia e destul de avansata, ne intelegem bine, iar comunicarea este baza relatie noastre. Eu mai am putin pana termin liceul, el isi da licenta acum si in ciuda distantei dintre noi si a faptului ca ne vedem de 2 ori pe luna, nu m-am gandit vreodata sa-l insel, la el stiu ca si el imi e fidel. Problema a inceput de cand ne-am cunoscut, dar o ignoram pana la momentul adevarului, adica atunci cand vor afla toti de relatia noastra. Eu si iubitul meu suntem rude, mama lui imi e verisoara de gradul doi, iar eu si el suntem rude de gradul 7. M-am documentat, am citit mult despre asta, nu ar fi probleme daca am vrea sa ne casatorim, dar pana acolo avem o groaza de trecut. Ai nostri nu stiu ca ne iubim, iar cand vor afla, imi e groaza. aveti un sfat pentru mine sau stiti prieteni care au reusit sa-si domoleasca parintii?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ma vad nevoit sa-ti reamintesc ca traim intro tara cu oameni foarte religiosi care considera respectarea canoanelor bisericesti si obiceiurile stramosesti ca fiind obligatorii deoarece asa cere morala crestina. Daca veti avea de-a face cu astfel de persoane va trebui sa va ganditi ca s-ar putea sa aveti deci de infruntat oprobriul (OPRÓBRIU, oprobrii, s. n. (Livr.) Dispreț, dezaprobare prin care societatea condamnă fapte socotite nedemne sau oameni care săvârșesc astfel de fapte). multor rude, cunostinte poate chiar prieteni. Si din pacate inca foarte multi gandesc astfel. Daca relatia este solida ar fi bine/indicat sa nu-i bagati in seama deoarece in acest caz nu exista consangvinitate deci poate interveni fara probleme si casatoria.

10 răspunsuri:
| e1xtz a răspuns:

Oricum nu veti ramane impreuna la nesfarsit...dar daca insistati sa stie si familia incercati sa le explicati sa nu fie incuiati, deorece sunteti rude prea indepartate ca sa fie indecenta relatia voastra.

| Andreeaa19 a răspuns:

Daca crezi ca relatia merge bine si vrei sa continui, atunci spune-le.
Explicați-le împreună ca va iubiti si doriti sa va fiți alături unu altuiahappy
Pana la urma ori vor intelege ori vor accepta, n-au ce facehappy.
Bafta!

| kyliejenner a răspuns:

Esti in liceu si deja te gandesti la casatorie laughing)

| LoveSleep a răspuns:

Nici nu știam că există mai departe de gradul 3.

| Kalina23 explică (pentru kyliejenner):

Am adus in discutie casatoria ca sa intelegi tu, care vrei sa-mi raspunzi la intrebare, ca suntem rude indepartate si din punct de vedere al bisericii, se perminte si asta...acum tu poti sa intelegi cum te pricepi

| Kalina23 explică (pentru corbulalbrosu):

Problema nu e ce vor spune ceilalti, putin imi pasa. Cea mai mare problema e cu parintii nostri care tin la onoarea facuta de gura lumii, intelegi?

| Kalina23 explică (pentru LoveSleep):

Eu am ajuns la gradul 7 cu el de la stramosul comun

| Kalina23 explică (pentru e1xtz):

Prefer sa nu ma gandesc prea mult la reactia lor cand vor afla, dar e normal sa-mi pun si problema ce se va intampla dupa asta. Nu am de unde sa stiu cat timp voi mai fi cu iubitul meu, dar dupa ce vor afla ai nostri, avem doua posibilitati: ori ne inteleg si ne sprijina, lasand ce va spune lumea despre ei, ori o sa ne certam si va trebui sa ne descurcam fara ei. Tot ce stiu e ca mai dureaza pana vine momentul asta

| Drolja a răspuns:

Spuneţi-le părinţilor că şi Adam şi Eva au fost incestuoşi şi că Dumnezeu nu i-a pedepsit pentru asta.
Cu plăcere!

| Kalina23 explică:

Parintii mei nu sunt asa religiosi, ei tin doar la onoare, la ce parere au cunoscutii despre ei. Mama iubitului meu merge mai des la biserica, tine post, dar nu stiu cat ar functiona faza cu Adam si Eva