anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tuturor si la multi ani! Am si eu nevoie de ajutorul vostru...am o problema foarte grava cu increderea.Nu reusesc sa am incredere in sotul meu deloc indiferent de ceea ce face sau spune.Suntem impreuna de 1 an de zile iar inurma cu 1luna ne-am casatorit. El la inceputul relatie tinea legatura si cu fosta sa prietena, dar pana la urma i-a spus ei sa nu il mai caute deoarece nu vrea probleme cu mine pentru ea.Problema este ca din cauza ca ei atunci vorbeau eu am impresia mereu ca ma minte si ma inseala.Inaintea lui am mai avut 3 relatii si toti 3 mau inselat.Sotul meu imi spune zilnic de zeci de ori ca ma iubeste, ca sunt ceea ce cauta si nu a mai simtit asa ceva pentru nimeni ba chiar si-a tatuat si numele meu pe mana.Toata lumea care ne cunoaste spune ca intr-adevar se vede pe el ca ma iubeste mult, dar eu nu pot avea totala incredere in el. Mi se pare ca parca totul este atat de frumos si perfect straight face Ce as putea sa fac pentru a avea incredere in ceea ce imi spune si ce face? Cum sa fac sa scap de teama asta ca poate ma inseala, ca ma minte ...cum as putea sa am incredere? cel mai bun raspuns primeste funda :*

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Mariana,problema nu e la el,e la tine,cu tine trebuie sa stai de vorba, in primul rand, pe tine trebuie sa te convingi... Cele 3 relatii pe care le-ai avut,ingrozitoare coincidenta,te-au adus la stadiul sa crezi ca,indiferent cat e de bine,vei fi inselata la un moment dat!
Concluzia asta a fost accentuata de faptul ca sotul tau,la inceput,mai vorbea cu fosta lui prietena.
Si,iata-te incapabila sa mai ai incredere in tine!
Da,in tine,nu in el!
De ce ai o parere atat de proasta despre tine?
Crezi ca esti atat de hidoasa si de incapabila mintal si nu poti fii iubita din tot sufletul de un barbat? Ce anume iti lipseste si nu mai crezi in tine?
Sotul tau s-a insurat cu TINE, facandu-si vise pe care vrea sa le implineasca impreuna cu TINE, vrea sa traiasca o viata alaturi de TINE, pe TINE te vrea si nu te-ar pierde pentru nimic in lume!
Tu crezi ca asa usor se insoara barbatii? Am raspuns multor fete in relatii de 3-4 ani sau mai mult a caror problema era ca iubitii lor nu doreau sa se casatoreasca!
De ce nu incerci sa vezi in tine ceea ce vede si sotul tau?
Pentru el esti cea mai buna,cea mai frumoasa,cea mai atragatoare si a vrut sa fii a lui si numai a lui! Altfel,nu era cu TINE!
De ce el poate vedea lucruri pe care tu ai incetat sa crezi ca le mai ai?
Ia o oglinda si priveste-te cu cel mai critic ochi din lume! Zambetul tau si ochii luminosi sunt singurii pe care sotul tau vrea sa-i vada,ti-o dovedeste in fiecare zi! Imbratisarea ta o cauta si o vrea,caldura ta,mainile tale,glasul tau,toata fiinta TA!
Nu-i refuza dragostea pe care ti-o ofera cu generozitate in fiecare clipa,nu-l indeparta cu ganduri amare si lipsa de incredere,nu strica frumusetea si dulceata unei iubiri care ar putea sa fie mai mult decat un vis!
Esti iubita,adorata si nu vezi lucrul asta,stai si te lasi mancata de carii in suflet! Indeparteaza frica si neincrederea,esti tanara,esti frumoasa,ai sansa sa fii atat de fericita si n-o vezi,o lasi sa-ti fuga printre degete!
Cat timp crezi ca va rezista sotul tau iubit in situatia asta? Il obosesti si-l dezamagesti cu continua ta neincredere, toate incercarile si dovezile lui cad in gol, orice ar face.Intr-o zi,te va lasa sa crezi orice vrei,e o lupta inegala,gandul tau cel rau si sufletul lui! Si,vei regreta timpul pierdut aiurea!
In loc sa iti traiesti fericirea si sa cauti mijloace s-o faci sa tina cat mai mult,tu te stradui s-o distrugi,cu cat mai repede,cu atat mai bine,asta faci!
Aduna-te,trezeste-te si adu-ti aminte ca esti parte dintr-un singur tot! Jumatate el,jumatate tu,doua suflete intr-unul singur,traieste-ti dragostea si transforma-ti casatoria intr-un mic rai,aici, pe pamant!
Nu-ti lasa sotul singur in casnicia voastra, o distrugi tu singura.Ai incredere in tine si stai alaturi de el,mandra si frumoasa,iubitoare si draga,singura pe care a considerat-o demna si potrivita pentru locul asta!
Sa fiti fericiti, cat mai fericiti, ti-o doresc din suflet!

15 răspunsuri:
| copiladolescent a răspuns:

Mariana, dragostea e o tornada si ne da peste cap in fiecare zi. esti proaspat casatorita: felicitari! tot binele din lume impreuna. asa e mereu la inceput, nu stiu ce monstrulet din fiinta noastra ne face sa ne indoim de fericire. trist. te vei obisnui, acum esti noua in relatia "casatorie" dar e ceva ce ar trebui sa fie pentru totdeuna. ai avut suficienta incredere in el incat sa ii promiti ca iti vei pentrece intreaga viata alaturi de el, la bine si la greu. acesta este in general pasul cel mai greu al persoanelor fara incredere in parteneri. acum filmele romantice s-ar termina. dar fiindca e viata reala, dramele, si doar in mintea noastra, incep sa apara, poate numai pentru a ne pastra vii. neincrederea ta provine din experiente trecute si te inteleg perfect, dar trebuie sa ai grija ca el sa nu se simta deranjat de lipsa ta de incredere, sa nu il doara pe dinauntru. putine relatii cu "nepredestinatii" se termina cu o strangere de mana prieteneasca, si ei sunt facuti si pentru ai da o cununa sufletului-pereche, nu numai pentru a te face mai puternica si independenta. invata sa crezi in el pana cand asta nu va sapa o groapa intre voi. oricum esti proaspat casatorita. lucrurile acestea sunt perfect normale, bucura-te de "totul este atat de frumos si de perfect". nu lasa grijile sa iti distruga paradisul. in al 3-a an de casnicie vei rade de toate astea. ai grija de tine si sper ca te-am ajutat.

| mariana20 a răspuns (pentru copiladolescent):

Multumesc frumos pentru raspuns...am incercat si uneori chiar am incredre adica poate sa faca orice sa fie si plecat de acasa ca nu ma deranjeaza si stiu ca nu minte...dar alte ori fara sa imi expplic am impresia ca minte desii mi se demonstreaza mereu ca nu am dreptate happy

| copiladolescent a răspuns (pentru mariana20):

De ce nu dormi la ora aceasta?

| mariana20 a răspuns (pentru copiladolescent):

Nu am somn ca el este la munca si adorm foarte greu cand el nu este acasa

| Hitch a răspuns:

Esti casatorita acum deoarece, esti de acord ca NU TOTI barbatii care intra in viata ta te vor insela! Trei lucruri sunt ESENTIALE intr-o relatie de cuplu: SINCERITATEA (oricat de dureros ar fi adevarul el trebuie spus), DIALOGUL(orice problema trebuie comunicata partenerului atunci cand ea apare), INCREDEREA (orice eveniment sau actiune afecteaza viata de cuplu trebuie discutata in cuplu). Cine nu respecta aceste principii nu-si doreste o relatie indelungata si probabil va distruge cuplul.
Ai o DISCUTIE cu el, subliniaza ca aceste trei lucruri sunt baza relatiei voastre, sunt foarte importante pentru tine si ca esti norocoasa ca e alaturi de tine (Sa nu faci nici un fel de aluzii sau sa aduci vreo acuzatie in timpul acestei discutii). Din momentul casatoriei voastre, el iti este FIDEL iar daca in urma acestei discutii el nu vine cu ceva nou, lucrurile raman asa. Daca dupa aceasta discutie tu vei continua sa-l suspectezi si sa interpretezi eronat gesturi sau ale lui ca fiind de infidelitate vei distruge incet incet relatia voastra si il vei indeparatade tine. El VA STA LANGA TINE neconditionat, daca tu vei fii fanul lui nr 1 (pentru moment faci exact opusul).

| mariana20 a răspuns (pentru Hitch):

Sunt de acord in tot ce zici tu si i-am zis si lui ca nu inteleg de ce dar nu pot avea incredere in el desii el imi demonstreaza zi de zi ca ma iubeste...Cum sa procedeaz sa am incredere il el? ca de discutat am discutat cu el despre asta, dar mereu este la fel.Il cred un timp dupa aia iar nu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa cite povestesti, sotul tau, iti ofera toata dragostea lui.Chiar daca ai trait acele "esecuri",sa stii ca sint si barbati, exagerat de sinceri si fideli, care se dedica total fiintei iubite.De obicei,acest tip de barbati,nu prea au noroc in dragoste.Te sfatuiesc sa te gindesti bine ce faci, inainte de a cadea in cealalta extrema sau de a fi prea tirziu. Dumnezeu sa te ajute, sa aveti ani lungi de casnicie, in sinceritate si incredere reciproca.Mult noroc.

| mariana20 a răspuns (pentru greece12):

Multumesc foarte frumos :* sti de ce nu am eu incredere nici macar in mine? Deoarece de mica acasa am trait doar in scandal si batai, acasa nu vedeam decat ca tata o bate pe mama si o inseala.Cu bunicii mei a fost la el.Ai mei s-au despartit cand eu aveam doar 12 ani, mama plecand din tara si eu am ramas la tata care era zi de zi la amanta.Nu am stiut exact de ce plecase mama, dar am descoperit singura ca tata o insela mereu.Si de aceea imi este atat de frica ca si sotul meu ma va insela,pentru ca bunicu a inselat-o pe bunica, tata pe mama, primul meu iubit cu care am avut o relatie serioasa ma batea si ma insela...al doilea era si cu mine si cu fosta lui si al 3 la fel.Eu nu am vazut niciodata acasa la mine sa se poarte tata cum se poarta sotul meu cu mine si cum ma ajuta in orice fac ( mancare, curatenie, cumparaturi etc ) si de aceea ma gandesc ca daca o sa ajung ca si parintii mei? Eu si sotul meu face astazi 1 luna de la casatorie si dimineata cand a venit acasa de la servici mi-a adus o floare si mi-a spus ca ma iubeste si la multi ani happy Bineinteles ca am ramas masca happy! ...Stiu ca ma iubeste, sunt constienta de asta, dar imi este foarte frica sa nu ajung ca parintii mei straight face

| mariana20 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da asa este el este foarte sincer si uneori am impresia ca ma sufoca cu iubirea lui happy am sa incerc sa am mai multa incredere in mine.multumesc de urare si de sfat :*

greece12
| greece12 a răspuns (pentru mariana20):

Mariana scumpa,incearca sa iti depasesti frica asta ingrozitoare,poate ar trebui sa stai de vorba cu un psiholog daca nu reusesti singurica!
Intr-adevar,ai toate motivele sa crezi mai mult in rau decat in bine,dar de ce n-ai crede ca s-a spart ghinionul,gata,s-a risipit,s-a dus,un cosmar a fost,hai,trezeste-te la viata, dragostea iti zambeste, fii fericita!
POTI!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mariana20):

Ok,este un prim pas inainte. Spui ca "ma sufoca cu iubirea lui".Te-ai intrebat vreodata de ce face asta? Asemenea barbati sint foarte rari. Daca reusesti sa-i intelegi si sa-i intorci macar o parte din acea iubire, te asteapta iubirea eterna.Altfel,o mica ruptura va duce la dezastru.M-as bucura, ca peste multi ani, sa iti aduci aminte si sa imi spui ca totul este bine si frumos. Dumnezeu sa va ajute.

Multumesc frumos big hug voi avea mai multa incredere :*

| mariana20 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumim frumos pentru pentru urari si am sa incerc sa fiu mai increzatoare sa tin cont de sfatul tau :* multumesc

greece12
| greece12 a răspuns (pentru mariana20):

Asa te vreau!kiss
Sa fiti foarte fericiti!

:* multumim la fel