| mihaela1975 a întrebat:

Buna,vreau sa stiu daca mai trebuie sa stau cu un om care greseste mereu.Sint casatorita de 10 ani si am 2 copii, el are contract de munca in strainatate ne-a luat si pe noi ne-am mutat acolo, dar intre timp au revenit numeroase certuri intre noi m-a si batut in fata copiilor din nimica fara un motiv anume. Specific ca nu este prima abatere in acest sens.VA INTREB ACUM SA MAI STAU SAU SA PLEC ACASA SI SA-L LAS SA DIVORTEZ DE ACEST OM?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Ia copii si pleaca,gaseste-ti de lucru,tine-l la distanta si linisteste-te.
In urma plecarii voastre si el va avea o reactie,si tu te vei linisti si vei putea lua o hotarare chibzuita.
Cu umilinta si bataie,nu puteti trai, iar copiii nu au nici o vina sa suporte asa ceva.
Pleaca. Divortul, mai tarziu, dar acum, pleaca.

20 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Varianta b.

| MymyMihaela a răspuns:

Divorteaza, nu merita sa stai cu un barbat care te bate.winking

Răspuns utilizator avertizat
| Alcyon a răspuns:

Ai loc de munca? Daca nu ai, e cazul sa-ti cauti, fiindca e foarte rau sa fii dependenta financiar de altii. Daca esti pe banii tai, divorteaza urgent.

| Alcyon a răspuns (pentru DanionM):

Iar eu iti spun (e punctul de vedere al unei femei cu parinti divortati) ca cel mai bun lucru pe care poate sa-l faca aceasta doamna, e sa divorteze. O atmosfera conflictuala este extrem de nociva pentru un copil. Sincer, m-am bucurat cand parintii mei au divortat, pentru ca mi-am gasit linistea. Dupa ce s-au separat (fiecare pe drumul lui) au inceput sa se inteleaga mai bine ca inainte.

Răspuns utilizator avertizat
| sofisis a răspuns:

Pai....cred ca stii si tu raspunsul.Un copil este mult mai afectat daca sta intr-un mediu ostil, violent si plin de crize, neintelegeri si isterii.
Avand in vedere ca ai 2 copii, cred ca e indicat sa faci ce e mai bine pentru ei. Gaseste-ti un job si divorteaza. Nu trebuie neaparat sa te intorci in Romania. De ce sa te intorci? Stai naibii acolo ca au mai multe sanse de viitor copiii tai.

| mihai69 a răspuns:

Deși dezaprob violența în orice formă a ei, mă întreb doar dacă nu cumva a fost generată de stresul excesiv la care e supus acolo soțul tău. Oricum - SUBLINIEZ! - nu justifică ieșirile sale, dar ar putea fi o șansă ca, odată revenit în țară, să redevină omul pe care l-ai iubit odată. Oricum ar fi, cu sau fără divorț, consider că o îndepărtare fizică de el e urgent necesară; copii n-au nicio vină să asiste la ieșirile lui! Și nici tu, de altfel. Decizia urmează s-o luați pe urmă, după o mai îndelungată analiză și chibzuință.

| CheshireDeadCat a răspuns:

Ar trebui să-l ştii destul de bine ca să înţelegi dacă s-a simţit vinovat după ce te-a bătut şi per general ce mai simte şi el. Pare clar că tu simţi că el nu te înţelege, dar eşti sigură că tu-l înţelegi? În majoritatea cazurilor, vinovate de comportamentul bărbaţilor sunt femeile care nu sunt în stare să le înţeleagă firea.
Eu nu cred că oamenii se schimbă vreodată, şi deci omul ăsta în esenţă e acelaşi pe care l-ai iubit cândva. Încearcă să realizezi care e momentul din care s-a schimbat ceea ce e între voi şi în ce măsură e vinovat fiecare.
Ce s-a mai spus tot e corect, în primul rând trebuie să ai şi tu serviciu, să nu depinzi de el ca să nu aibă un motiv în plus de a-ţi reproşa ceva.
Oricum, noi nu te ştim pe tine, nici pe el şi nici nu v-am văzut împreună, nu ştim cum e relaţia voastră şi care e gravitatea situaţiei, aşa că sfaturile noastre sunt doar aşa "pe bâjbâite".

| Vektor a răspuns:

Divort. un barbat nu ar trebui sa-si loveasca sotia indiferent de motiv.

| Vektor a răspuns (pentru DanionM):

Adica sa intoarca si celalalt obraz?

prietene sa stai tu cu un barbat violent si sa te bata din senin sau sa ai un tata care iti bate mama.

de unde naiba ai mai aparut si tu cu sfaturile astea..plm de pocaiti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Divorteaza!
Mereu am fost pe principiul ''o viata am! trebuie sa profit de asta''. Cand spun asta, nu ma refer la faptul ca trebuie sa am parte de aventuri, de nebunii, sa imi bat joc. Nu! Ma refer la faptul ca trebuie sa fiu fericita, sa am o viata linistita, o viata la care mereu am visat!
Ar trebui sa traiesti si tu dupa acest principiu. Intr-adevar, va leaga doua sufletele, dar cum ar putea ca cei doi copilasi sa fie fericiti, cand mama lor este trista mai mereu?
Divorteaza, continua sa iti vezi de viata ta si de cea a copilasilor, explica-le si lor ca asa este mai bine si Dumnezeu te va ajuta! Nu ii mai permite nici macar o secunda sa ridice mana la tine!

Iti doresc multa, multa fericire si curaj de a opri toata nebunia asta.

| Trolli a răspuns (pentru DanionM):

Sa stai cu cineva care te bate? Ti se pare ok?! Sa traiesti tu asa, daca poti!
Cand iubirea se transforma in cosmar, nu are rost sa mergi mai departe.
Si chiar daca l-ar ierta, tot va trai cu anumite amintiri urate, si nu cred ca va mai avea incredere in el. Se va gandi ca oricand va putea primi o palma...

| DNSK a răspuns:

Daca erai intr-adevar maritata de 10 ani si aveai si 2 copii, nu ai mai fii intrat pe TPU sa ne intrebi pe noi daca mai are rost sa stai cu el sau nu. ai fii fost deja acasa cu ei. asa ca..las-o balta, cu unii din noi nu tine. poate pentru ca nu toti sunt copii, unii pot fii de varsta personajului imaginat de tine, cu mai multi copii.

| Vektor a răspuns (pentru Trolli):

*** cretini ca ala habar nu au ce inseamna sa traiesti cu 2 parinti care se cearta pana la bataie. sa traiesti mereu cu grija ca iar vezi vreo scena de bataie la cea mai mica cearta.

ma repet a 3-a oara pentru mihaela. TU si cu COPII tai nu trebuie sa suportati asa ceva! poate el va realiza ca a gresit ca te-a lovit, dar daca dupa 4-5 ani de pace iar iti umfla ochii si o ia de la capat ce te faci?

| Trolli a răspuns (pentru Vektor):

Inteleg ca mai exista certuri intr-un cuplu, familie.

Dar cu pumnii ce rezolva? Superioritatea nu se arata prin violenta! Nu exista motiv pentru a lovi...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce ai facut doi copii cu un barbat cu care nu esti compatibila? De ai stat 10 ani impreuna cu el?

| andreeaaqswdefr a răspuns:

Părinții mei se ceartă mereu și într-un timp,cât au stat despărțiți,mă simțeam în sfârșit ca un copil normal, chiar dacă eram despărțită de unul dintre părinți, dar de când s-au mutat din nou împreună mi-aș dori să divorțeze.Ți-o spun din punctul de vedere al unui copil care a fost martor la multe certuri care s-au încheiat cu violențe fizice, nu mai spun despre cele de limbaj, dar alegerea îți aparține.Acum,depinde dacă îl mai iubești pe acest om,dacă da, atunci trebuie să faci un sacrificiu pentru copii și să renunți la soț, iar dacă nu, atunci să nu faci prostia de a rămâne împreună crezând că este mai bine pentru copii, de fapt este exact opusul!

| Miauti a răspuns:

Pleci acasa! si bagi divort!

| PetruM a răspuns:

Cea mai rapidă modalitate de divorț în acest caz este divorțul la distanță. De exemplu: http://academiademediere.ro/divortul-la-distanta/